Τόκιο: Ένα ταξίδι ζωής!

Παρά την πρόκληση της πανδημίας οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο διοργανώθηκαν με έναν χρόνο καθυστέρηση αλλά σίγουρα έδωσαν φαντασμαγορικές εικόνες.

Οι εικόνες που πήραμε αποτυπώθηκαν στην μνήμη μας και μας έκανε σε ένα επόμενο ίσως ταξίδι να επισκεφθούμε την χώρα αυτή.

Η σύγχρονη μητρόπολη μπορεί να είναι μία από τις πιο ανερχόμενες πρωτεύουσες του κόσμου, αλλά η ιστορία της παρουσιάζεται πάντα με υπερηφάνεια.Τα ιερά, τα φεστιβάλ και οι παραδόσεις του χρόνου παραμένουν ως ένα σημαντικό μέρος της ζωής ,μόνο που έρχονται με φόντο τεράστια κτίρια, πύργους ψηλούς στον ουρανό. Πάμε να δούμε μαζί μερικά από τα μέρη που αξίζει να επισκεφτούμε στο όμορφο Τόκιο.

tokyo 4296 649687843

Θα μάθουμε τι ακολουθεί στην τεχνολογία στην Ακιχαμπάρα, πιθανώς η πιο προηγμένη ηλεκτρονική περιοχή της Γης. Θα πάμε για ψώνια στο Shibuya ή στο Ginza η οποία είνα μία από τις πιο καλοφτιαγμένες γειτονιές του Τόκιο και έχει τις μπουτίκ σχεδιαστών, τα κοσμηματοπωλεία και τα πολυκαταστήματα να το αποδεικνύουν. Ο κεντρικός δρόμος που διατρέχει, Chuo-Dori,διαθέτει πεζοδρομημένη ζώνη το απόγευμα του Σαββατοκύριακου-και μόλις φτάσουμε στην αγορά, υπάρχει το θέατρο Kabuki-za για παραδοσιακό χορό.

ginza opening

Kabuki za Theatre 2013 1125

Μπορούμε ακόμα και να φάμε  σούσι για πρωινό στην εξωτερική αγορά Tsukiji ή στο Toyosu, θα γίνουμε μέλος των εκατομμυρίων καθημερινών μετακινήσεων που περνούν από τον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό στον κόσμο, το Shinjuku.Ή θα τρέξουμε στην φύση για τους λόφους, κυριολεκτικά, με μια πεζοπορία στο όρος Φούτζι, στην άκρη της πόλης.Αυτή μπορεί να είναι ακόμη η πόλη με τα περισσότερα αστέρια Michelin στον κόσμο (226 και μετράνε), αλλά είναι εξίσου πιθανό φάμε καλά από έναν υπαίθριο ραμέν ή από έναν πάγκο σούσι.

322 0.TOKIO RESTAURANT 6.85ec0c394532d152780ea20a986c7cbd

jw 5d1f16749768f5.10952725

Θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε την πιο διάσημη έκρηξη του κερασιού στον κόσμο το οποίο βρίσκεται στο bucket list μας-και η άνοιξη είναι πράγματι μια υπέροχη περίοδος για να επισκεφτούμε την πόλη-αλλά το Τόκιο είναι εξίσου ελκυστικό όλο το χρόνο, αν και το καλοκαίρι είναι λίγο ζεστό και έχει αρκετή υγρασία.

mouseio miraikan axiotheata tokyo 01

ginza

1 university of tokyo 1Μια δραστηριότητα που αξίζει να βιώσουμε είναι οι φυσικές θερμές πηγές. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα της Ιαπωνίας σημαίνει ότι οι φυσικές θερμές πηγές της είναι πλούσιες, ακόμη και σε μια εκτεταμένη μητρόπολη όπως το Τόκιο, όπου γεωθερμικές θεραπείες περιμένουν λίγα μίλια κάτω από το έδαφος. Μπορούμε να επιλέξουμε από τα παραδοσιακά δημόσια λουτρά, κομψά sentos (κοινόχρηστα λουτρά) όπως το Kohmeisen ή το Konparu-Yu, το οποίο θεραπεύει τους κατοίκους της Ginza από το 1863.

jezael melgoza layMbSJ3YOE unsplash scaled 1

tokyo 4296 649687843

315 1625067380

mouseio edo tokyo museum axiotheata 04

 

Ειρήνη Ρισσάκη

Μου αρέσουν τα ταξίδια και η μόδα. Στο μέλλον θα ήθελα να δουλέψω σε κάποιο οίκο μόδας, στο κομμάτι του marketing. Είμαι τελειομανής και μου αρέσουν οι αυθόρμητες αποφάσεις καθώς έτσι ζεις τις ωραιότερες περιπέτειες.  

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue