Τουρισμός μετά covid εποχή | Αγαπημένοι προορισμοί για ταξίδια


3 Ιούλ 2021

Ο Ιούλιος μπήκε και οι θερμοκρασίες έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Είσαστε και εσείς μέσα σε αυτούς που σκέφτονται προορισμούς για διακοπές εκτός Ελλάδος; Πόσο εύκολα όμως είναι τα ταξίδια και πόσο είσαστε διατεθειμένοι να ταξιδέψετε με τις υπάρχουσες συνθήκες;

Δεν είναι ακριβώς μια κατάσταση επιστροφής στην κανονικότητα – απαιτούνται μάσκες σε όλες τις πτήσεις ακόμα ενώ πολλά μέρη εξακολουθούν να απαιτούν απόδειξη αρνητικού τεστ Covid. Ωστόσο, η δυνατότητα ταξιδιού είναι τώρα μια επιλογή και μαζί με ένα πολύ απαραίτητο διάλειμμα, είναι η ευκαιρία να ενισχυθούν οι οικονομίες των χωρών των οποίων το ΑΕΠ βασίζεται απεγνωσμένα στον τουρισμό. Πάμε να σας δείξουμε ποιες χώρες άνοιξαν τα σύνορα τους και μπορείτε να τις επισκεφτείτε.

ΙΤΑΛΙΑ

Αγαπημένος προορισμός πολλών, η Ιταλία άνοιξε τα σύνορα της και υποδέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο από τις 3 του Ιούνη. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι δεν χρειάζεται οι επισκέπτες να μπουν σε καραντίνα. Τα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα μπαρ άνοιξαν με τα απαραίτητα μέτρα φυσικά. Είναι ευκαιρία να επισκεφτείτε την μαγευτική Ρώμη, το όμορφο Μιλάνο αλλά και την Βενετία και να νιώσετε για λίγο την μαγεία που δίνει αυτή η χώρα.

italy

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Ένας όμορφος προορισμός για εκείνους που δέν θέλουν το πολύ ζεστό καλοκαίρι και τις ανεβασμένες θερμοκρασίες, η Ισλανδία με τα πανέμορφα τοπία της σε κάνει να την ερωτευτείς. Η κυβέρνηση της χώρας έχει μειώσει τους περιορισμούς της από τις 15 του Ιούνη, ενώ θα δώσει την επιλογή να φτάσουν με ένα αρνητικό τεστ ή να μείνουν 14 ημέρες καραντίνα. Τα μαγευτικά βουνά και οι εκπληκτικές λίμνες είναι σίγουρο ότι θα σας μαγέψουν.

iceland

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Μια ακόμα χώρα η οποία θεωρείται ιδανικός Μεσογειακός προορισμός για το καλοκαίρι είναι η Πορτογαλία. Τα ξενοδοχεία της χώρας καθώς και τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα έχουν ανοίξει και είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους τουρίστες. Οι παραλίες δέχονται πλέον κοινό αλλά πρέπει να υπάρχει η απόσταση ανά 1,5 μέτρο και να ελέγχετε αν υπάρχει ο απαραίτητος χώρος σε κάθε παραλία με σκοπό να πάμε. Η Λισαβόνα η όμορφη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας είναι έτοιμη να σας υποδεχτεί.

portugal

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Ισπανία είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός μετά από την Γαλλία και έχει αποσύρει τους αυστηρούς περιορισμούς της από τον Μάιο ενώ δέχεται τουρίστες από όλο κόσμο από τις 21 του Ιούνη. Η καραντίνα για εκείνους που φτάνουν στην χώρα αποσύρεται αλλά τα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού μένουν σε ισχύ με σκοπό να προστατευτεί η παγκόσμια υγεία. Η Βαρκελώνη είναι μια πανέμορφη πόλη η οποία έχει πολλά να μας δείξει και απίστευτο πολιτισμό να εξάγει. Από τα υπέροχα μουσεία μέχρι την νόστιμη κουζίνα τους, σίγουρα θα βρείτε να κάνετε πράγματα που θα σας κάνουν να περάσετε αξέχαστα.

spain

Ειρήνη Ρισσάκη

Μου αρέσουν τα ταξίδια και η μόδα. Στο μέλλον θα ήθελα να δουλέψω σε κάποιο οίκο μόδας, στο κομμάτι του marketing. Είμαι τελειομανής και μου αρέσουν οι αυθόρμητες αποφάσεις καθώς έτσι ζεις τις ωραιότερες περιπέτειες.  

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue