Τους Αξίζει Χειροκρότημα! – Άνοιξαν Ειδική Έκθεση Για Άτομα Με Πρόβλημα Όρασης

Από σήμερα οι επισκέπτες του μουσείου Prado, με σοβαρά προβλήματα όρασης θα μπορούν να “δουν” για πρώτη φορά μερικά από τα σημαντικότερα έργα της ιστορίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Λούβρο στο Παρίσι, το Metropolitan Museum of Art, αλλά και η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου διαθέτουν πρόγραμμα αφής σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, το οποίο επιτρέπει στους επισκέπτες με προβλήματα όρασης να νιώσουν τα έργα με τα δάκτυλα τους. Όμως, το ισπανικό Pradο πραγματικά πρωτοπορεί καθώς χρησιμοποιεί τεχνικές 3D, αφού έχει καταφέρει να αναπαράξει δεκάδες σπουδαία έργα τέχνη σε τρισιδιάστατη μορφή.

Έτσι λοιπόν, οι επισκέπτες του μεγάλου ισπανικού μουσείου θα μπορούν να αισθανθούν με τα χέρια του έργα του Goya και του Velazquez με έναν μη οπτικό τρόπο. Επίσης, μπορεί κανείς να νιώσει πίνακα του Ελ Γκρέκο και τη διάσημη Mona Lisa του Ντα Βίντσι ανάμεσα σε πολλά άλλα έργα τέχνης. Μάλιστα, υπάρχει και μια διαδικτυακή πλατφόρμα που περιέχει όλα τα έργα που είναι διαθέσιμα ή θα προστεθούν στη συλλογή του μουσείου. Παράλληλα, για μία ακόμη φορά η έκθεση πρωτοπορεί, αφού περιέχει ενημερωτικά κείμενα σε γραφή braille και ακουστικό υλικό που συνοδεύει τα έργα, αλλά και αδιαφανή γυαλιά, τα οποία συνδυαστικά μετατρέπουν την επίσκεψη στο χώρο σε μια αξέχαστη εμπειρία.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue