admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2021%252F10%252Ftravel tips

Travel Tips: Πώς να ταξιδεύεις με τον πιο ευχάριστο τρόπο

Κάθε φορά που έχω την ευκαιρία να ταξιδέψω την αρπάζω αμέσως.

Η γνωριμία με νέους προορισμούς, κουλτούρες, κόσμο και αξιοθέατα μοιάζει πάντα υπέροχη.

Ωστόσο, η προετοιμασία πίσω από ένα ταξίδι είναι δυνατόν να προκαλέσει άγχος και στρες, αν δεν διεξαχθεί σωστά. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, παρακάτω σου προτείνω κάποια travel tips τα οποία θα αλλάξουν την προετοιμασία αλλά και τη διάρκεια του επόμενου ταξιδιού σου για πάντα.

Μην τρως αποκλειστικά σε εστιατόρια.

Ξέρω πως είναι πολύ δελεαστικό να επισκέπτεσαι καθημερινά εστιατόρια του προορισμού που έχεις ταξιδέψει, και εννοείται πως είναι σημαντικό και αυτό ώστε να έρθεις σε επαφή με την τοπική κουζίνα και ιδιαίτερα πιάτα που προσφέρει . Παρ’όλα αυτά, δοκίμασε να προμηθευτείς τα τοπικά προϊόντα από παντοπολεία της περιοχής που διαμένεις, και αν σου δίνεται η δυνατότητα να μαγειρέψεις εσύ. Αυτός είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να νιώσεις τον παλμό του προορισμου σου , να αισθανθείς σαν ντόπιος και όχι σαν τουρίστας.

image 3 1

Εξερεύνησε τα μουσεία, τα μαγαζιά, τα αξιοθέατα που θες να επισκεφθείς εκ των προτέρων. Είναι σημαντικό να έχεις λάβει υπόψη πριν ξεκινήσει το ταξίδι σου ορισμένα σημεία που θα ήθελες να δεις οπωσδήποτε , ώστε να υπολογίσεις τον διαθέσιμο χρόνο σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές όπως το ‘Yelp’ , που σου παρουσιάζουν τα ιδανικά spots βάσει των προτιμήσεών σου. Ειδικά αν ταξιδεύεις κάπου που δεν έχεις πάει ξανά, ο προγραμματισμός και η επιλογή ιδανικών προορισμών είναι απαραίτητη διαδικασία.

Διάβασε προσεκτικά τις κριτικές του ξενοδοχείου / airbnb που θα διαμείνεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εικόνες που παρουσιάζονται στο site που διαφημίζει τον τόπο διαμονής δεν είναι αντιπροσωπευτικές . Ακόμη, η υγιεινή του χώρου είναι από τα πιο βασικά στοιχεία ενός χώρου και είναι κάτι που θα δεις μόνο από τις κριτικές όσων έχουν ήδη διαμείνει εκεί. Είναι ένας τρόπος να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Αν ταξιδεύεις μόνος …

Η αξία του να ταξιδεύεις μόνος είναι ανεκτίμητη. Ωστόσο, όταν μπορείς να βασιστείς μόνο στον εαυτό σου για τη σωστή διεξαγωγή του ταξιδιού παρουσιάζονται δυσκολίες .

image 2 1

Δεν υπάρχει κάποιος άλλος ώστε να σε ενθαρρύνει ως προς την υλοποίηση σχεδίων. Έτσι , είσαι η μοναδική σου πηγή ενέργειας και όσα θα γνωρίσεις στο ταξίδι αυτό εξαρτώνται αποκλειστικά από εσένα. Αυτό από τη μία τοποθετεί ένα επιπλέον βάρος στους ώμους σου , αλλά από την άλλη , σου δίνει την αυτονομία να διαμορφώσεις το ιδανικό πρόγραμμα για εσένα. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, είναι υψίστης σημασίας να δημιουργήσεις ένα πλάνο δραστηριοτήτων, ωστέ να αξιοποιήσεις την ημέρα / -ες όσο πιο ‘σωστά’ γίνεται.

Μην ξεχάσεις τα ακουστικά σου. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ανακαλύψεις τα μυστικά , και τους αληθινούς ρυθμούς ζωής της τοποθεσίας που βρίσκεσαι, από το περπάτημα. Και όσο θα περπατάς και θα εξερευνάς , τι καλύτερο από το να ακούς την αγαπημένη σου μουσική ή podcast για να σου κρατάει παρέα , αλλά και να χρωματίζει την στιγμή;

image 12

Αν η επιλογή του προορισμού που θα επισκεφτείς είναι στην δική σου ευχέρεια, επέλεξε μεγάλες πόλεις που σου προσφέρουν πληθώρα δραστηριοτήτων και αξιοθέατων, αλλά και τη δυνατότητα να γνωρίσεις νέους ανθρώπους .

Στην επόμενη σου εξόρμηση, κράτα στο μυαλό σου τις συμβουλές αυτές , που σίγουρα θα την κάνουν πιο ευχάριστη.

186484518 492583022088697 6873933506163559195 n 1

Εριάννα Κρόκου

Σπουδάζω Φιλοσοφία και Ψυχολογία. Ανακάλυψα την αγάπη μου για την αρθρογραφία σε αρκετά μικρή ηλικία, όπως και την επιθυμία μου να μοιράζομαι σκέψεις μου για θέματα κοινωνικής φύσεως, αλλά και για θέματα γύρω από τον χώρο του lifestyle και της μόδας. Η μόδα αποτελεί έναν από τους βασικούς τρόπους έκφρασης της προσωπικότητας, αλλά και της διάθεσης μου. Follow me on this journey.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue