Η τριχόπτωση του φθινοπώρου: Τα 5 βήματα για δυνατά και υγιή μαλλιά!

Αν παρατηρήσουμε κάθε φθινόπωρο μαζί με τις πρώτες βροχές και την ψυχρούλα έρχεται και η αλλαγή στο τριχωτό της κεφαλής.

Και τι εννοούμε με αυτό. Όλες σας θα έχετε παρατηρήσει όπως και εμείς άλλωστε, κάποια αυξημένη απώλεια μαλλιών η οποία ξεπερνάει τα φυσιολογικά επίπεδα. Χτενιζόσαστε και βλέπετε τις βούρτσες σας να “γεμίζουν” από τρίχες, επίσης τρίχες στο μαξιλάρι σας και τα μαλλιά σας να χάνουν την λάμψη και τον όγκο τους. Αυτό το φαινόμενο διαρκεί περίπου 1 με 2 μήνες.

Κάποιες όμως μπορεί να σκεφτόσαστε φταίει η εποχή ή μπορεί να είναι και σύμπτωση. Σίγουρα εκτός από την εποχή που είναι μία σίγουρη θεωρία, συντελούν και άλλα πράγματα. Σημαντικός παράγοντας είναι ο τρόπος ζωής, η διατροφή, η απώλεια κιλών, το στρες και διάφορα άλλα.

Το άγχος όπως ξέρετε και τα προβλήματα της καθημερινότητας συμβάλλουν στην τριχόπτωση. Έτσι λοιπόν μία καλή αρχή είναι να κάνετε διάφορες εξετάσεις και να απευθυνθείτε στον γιατρό σας και το επόμενο σημαντικό βήμα είναι να βρείτε σιγά σιγά μόνες σας τις πιο απλές λύσεις, αρχίζοντας από απλά πράγματα όπως:

-μία πιο ισορροπημένη διατροφή

-αύξηση βιταμινών όπως τον σίδηρο στην διατροφή σας

-μικρά γεύματα όπου θα περιέχουν θρεπτικές ουσίες

-ίσως κάποιο συμπλήρωμα διατροφής μετά από συνεννόηση με τον γιατρό σας

-και φυσικά καλά προϊόντα για τα μαλλιά.

Προϊόντα που να ενισχύουν και να αναζωογονούν το τριχωτό της κεφαλής, να αφαιρούν την λιπαρότητα, να καταπραΰνουν, να επιδιορθώνουν και να το τρέφουν. Με βασικό συστατικό τα άλατα από την νεκρά θάλασσα βρήκαμε τα παρακάτω προϊόντα από την σειρά της rivage:

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue