Βάλτε Το Πράσινο Στη Ζωή Σας & Στο Σπίτι Σας

Το πράσινο χρώμα ως γνωστό είναι ένα χρώμα που ηρεμεί, ισορροπεί και κατευνάζει σύμφωνα με μελέτη του γνωστού ζωγράφου Kandinsky . Το πράσινο δημιουργεί μια αρμονία στις αισθήσεις και είναι το χρώμα που σε όλες τις αποχρώσεις του ενδόμυχα όλοι αγαπάμε. Είναι το χρώμα που συμβολίζει την φύση και γι αυτό «κατοικεί» μέσα στην ζωή μας χωρίς απαραίτητα να το έχουμε επιλέξει, απλά και φυσικά. Πολλοί interior designers το χρησιμοποιούμε σε χώρους που προορίζονται για χαλάρωση όπως για παράδειγμα η κρεβατοκάμαρα, το σαλόνι ή ακόμα κι η κουζίνα.

Όμως το πράσινο δεν είναι απαραίτητο να είναι πάντα χρώμα αλλά και φυτό. Και τι πιο φυσικό πράσινο από ένα φυτό. Τα τελευταία λίγα χρόνια, έχει επανέλθει στην μόδα η χρήση φυτών εσωτερικού χώρου στην διακόσμηση. Οι επιλογές είναι πολλές και αναλόγως την προτίμηση υπάρχουν και τα σχετικά φυτά. Κάποιοι δεν έχουν χρόνο να τα περιποιούνται, κάποιοι δεν έχουν πολύ χώρο διαθέσιμο και κάποιοι άλλοι δεν τ’ αγαπάνε καθόλου. Όμως, υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα έπρεπε να έχουμε, έστω κι ένα μικρό φυτό στο σαλόνι μας ή ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα χωρίς να φοβόμαστε για την έλλειψη οξυγόνου το βράδυ.

Όλα τα φυτά ανεξαιρέτως ποικιλίας, ελκύουν και παράγουν θετική ενέργεια. Είναι ζωντανοί οργανισμοί, που με λίγο νερό και λίγο φώς ομορφαίνουν και ηρεμούν την ζωή μας. Με λίγη αγάπη και μερικά γλυκά λόγια, μπορούν να ανθίσουν και να μας ανταποδώσουν στο πολλαπλάσιο την ομορφιά τους. Αν αφιερώνουμε 10 λεπτά μια φορά την εβδομάδα από τον χρόνο μας για την περιποίησή τους θα διαπιστώσουμε πόσο αγχολυτικό είναι. Φυσικά, καθαρίζουν τον αέρα σε ένα κλειστό χώρο και δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να τα αποφεύγουμε, με τον φόβο ότι δεν θα μας μείνει οξυγόνο να αναπνεύσουμε. Ειδικά το φυτό της αλόης σε μια μικρή γλάστρα, ενδείκνυται για την ανανέωση του οξυγόνου σε μια κρεβατοκάμαρα κατά την διάρκεια της νύχτας.

Υπάρχουν υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου, που εγώ ως interior designer αγαπώ και προτείνω. Όπως η Κέντια η οποία αποτελεί ένα κομψότατο φυτό που ταιριάζει σε κάθε design, ειδικά αν έχουμε μεγάλο χώρο, θα πρότεινα να αγοράσετε από ένα φυτώριο μια αρκετά μεγάλη Κέντια που δείχνει υπέροχη όσο μεγαλώνει το μέγεθός της.

Ένα άλλο αγαπημένο φυτό των interior designer είναι ο φίκος Ελάστικος. Πάνε ίσως και 4 δεκαετίες, που οι τότε διακοσμητές, τον επέλεγαν για να διακοσμούν τα γραφεία τους ή τις κατοικίες τους και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι έχει γίνει must στο interior design. Είναι ένα φυτό, που δεν θέλει ιδιαίτερη φροντίδα και ταιριάζει σε όλους τους χώρους και όλους τους τύπους διακόσμησης από το πιο minimal ως και το πιο κλασικό.

Άλλο φυτό είναι η Δράκαινα ένα κλασσικό φυτό εσωτερικού χώρου,

H Μονστέρα, που είναι πάρα πολύ της μόδας στο interior design, αλλά λίγο δύσκολο να την βρείτε σε μικρά φυτώρια. Παρ΄ όλα αυτά είναι τόσο εντυπωσιακό, που δύσκολα να μην το αγαπήσει κάποιος. Είναι αναρριχόμενο και συνεπώς μπορεί να ανέβει έως και τα 3 μέτρα με σωστή φροντίδα.

H Ζάμια που με την κατάλληλη φροντίδα γίνεται πολύ μεγάλο φυτό και πολύ όμορφο

Ο φίκος λυράτα που αποτελεί επιτομή του στυλ στην διακόσμηση

Βέβαια για όσους τα αγαπάμε πολύ και θέλουμε όσο περισσότερα γίνεται μπορούμε να κάνουμε και συνθέσεις

Μια τολμηρή ιδέα είναι να βάλουμε μπανανιά σε γλάστρα.  Προσωπικά όταν είναι σε έναν μεγάλο χώρο, είναι μια διακοσμητική άποψη που λατρεύω, γιατί του προσδίδει μια τροπική αύρα .

Όλα είναι τροπικά φυτά, χρειάζονται υγρασία στον χώρο και λίγο νερό με καλή αποστράγγιση.

Όλα τα φυτά μπορούν να επιβιώσουν και σε μικρά γλαστράκια, αν δεν έχουμε πολύ χώρο και μπορούμε να διακοσμήσουμε ράφια και βιβλιοθήκες ή σε έπιπλα μπροστά από ένα παράθυρο. Μπορούμε να διακοσμήσουμε τον πάγκο του μπάνιου μας, το κομοδίνο στην κρεβατοκάμαρά μας ή ακόμα και στην κουζίνα μας κρεμαστά πάνω από τον πάγκο. Μπορούμε να τοποθετήσουμε το αγαπημένο μας φυτό στο γραφείο μας, για να μας φτιάχνει την διάθεση τις δύσκολες μέρες.

Η άποψή μου ως Interior designer είναι ότι τα φυτά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος στην καθημερινότητά μας και γι’ αυτό τον λόγο δεν μπορούμε να μην τα περιλαμβάνουμε και στην διακόσμηση. Άλλωστε είναι ένα πολύ δυνατό trend και υπάρχουν άπειρες ιδέες στο διαδίκτυο. Ζωντανεύουν έναν ψυχρό χώρο, αλλάζουν την αύρα και το κάνουν πιο φιλικό για τους ανθρώπους που ζουν ή εργάζονται μέσα. Δίνουν ζωή στα άψυχα έππλα, που όσο ακριβά ή προσεγμένα και να είναι, όταν μπει ένα φυτό ανάμεσά τους δίνει χαρακτήρα στον χώρο. Τοποθετημένα μέσα σε όμορφα κασπό ή γλάστρες, αυτόματα μετατρέπεται σε αντικείιμενο διακόσμησης. Μέσα σε μια μεγάλη λευκή γλάστρα ή στο χρώμα του μπετού ή σε χρυσό μπρονζέ που είναι πολύ δυνατό trend στο interior design, απογειώνουμε ένα φυτό και το κάνουμε piece of art.

Δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε βέβαια αν τα αγαπάμε. Με σωστή επιλογή του φυτού και του μεγέθους του μπορούμε να αλλάξουμε με λίγο κόπο τον αέρα του χώρου μας. 

Mείνετε συντονισμένοι για το επόμενο άρθρο μας ή μπείτε ΕΔΩ και στείλτε μας με mail χαρακτηριστικές φωτογραφίες του χώρου που θέλετε να αλλάξετε με ένα κείμενο που να περιγράφει την επιθυμία σας και θα σας απαντήσουμε με λύσεις και ιδέες εντός 5 ημερών.

ARE YOU READY TO PICK YOUR PLAN?

Γιατί στην διακόσμηση όλοι έχουμε δικαίωμα στην πολυτέλεια!

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue