admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2021%252F11%252FVISSI GALANI KRITIKOU

«VISSI D’ARTE» – «Έζησα για την Τέχνη»

Στην Αίθουσα Τέχνης S G Art Gallery του ξενοδοχείου Saint George Lycabettus, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 19.00 — 22·00, η ομαδική εικαστική έκθεση << Vissi d’ Arte / Έζησα για την Τέχνη >> τιμά την Maria Callas

Ομαδική Εικαστική Έκθεση για τους σκοπούς της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής  Εταιρείας «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas» στο Ξενοδοχείο Saint George Lycabettus (S G Art Gallery)

Εγκαίνια: Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, ώρα 19.00

Η Ιδρύτρια-Πρόεδρος -από το 2000-, της Αστικής, Μη Κερδοσκοπικής «Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας & της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas» και νυν «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Maria Callas» κα Βάσω Παπαντωνίου, ο Γεν. Γραμματέας κ. Βασίλης Βασιλικός και τα Μέλη του ο Δ.Σ. της, διοργανώνουν την ομαδική εικαστική Έκθεση «Vissi d’Arte / Έζησα για την Τέχνη» για τους σκοπούς της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής  Εταιρείας «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas».

Η Έκθεση πραγματοποιείται σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης έκθεσης «40 έργα για το Μεγάλο Έργο» που σε διοργάνωση της Εταιρείας και συντονισμό-επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού και του Ανδρέα Γεωργιάδη είχε πραγματοποιηθεί 4 χρόνια πριν, επιτυγχάνοντας να στηρίξει αποτελεσματικά τις ανάγκες της Εταιρείας (εκπόνηση τελικών μελετών και ενέργειες  για την αποκατάσταση του κτηρίου κ.ά).

VISSI METZIKOF II

Λίγο προτού το 2021 παρέλθει έχοντας τιμήσει πολλούς ήρωες του Αγώνα, μα ενδεχομένως όχι όσο θα οφείλαμε σε κάποιους θεμέλιους λίθους πολιτισμού και πνευματικής ταυτότητας της νεότερης ελληνικής πνοής, προτείνεται μια θεματική συμβολική τόσο για την ίδια την Callas όσο και για τον ευγενή σκοπό της Εταιρείας, που με πολλούς διαφορετικούς τρόπους μιλούν για την ίδια την ουσία της τέχνης μα και για τη διαχρονία της ομορφιάς του να ζεις μέσα, για και εξαιτίας της.

 

Τα Εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19.00, στην Γκαλερί του εμβληματικού αθηναϊκού ξενοδοχείου St George Lycabettus, όπου η Έκθεση θα φιλοξενηθεί με τη γενναιόδωρη υποστήριξη του ξενοδοχείου και της οικοδέσποινάς του Ειρήνης Βασιλοπούλου.

 

Τα Έργα, ζωγραφική, γλυπτική και μεταξοτυπίες, παραχωρήθηκαν από τους συμμετέχοντες εικαστικούς αλλά και από συλλέκτες που στηρίζουν τους σκοπούς της Εταιρείας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 19.00-22.00 στην Αίθουσα Τέχνης S G Art Gallery του ξενοδοχείου Saint George Lycabettus στο Κολωνάκι.

Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 14/11 καθημερινά από τις 18.30 έως τις 22.00, ή κατόπιν συνεννόησης. Σκοπός της Έκθεσης είναι η ενίσχυση της Εταιρείας στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει και που συνεχίζεται, για την εξεύρεση των απαραίτητων μεγάλων χορηγών για την πραγματοποίηση των έργων ανακατασκευής του κτηρίου, όπου θα λειτουργήσει η «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas».

 Στην Έκθεση συμμετέχουν:

Camilla Adami, Λάμπρος Άλλας, Νεκτάριος Αποσπόρης, Άννυ Αρχιμανδρίτου, Δήμητρα Βάμιαλη, Κάτια Βαρβάκη, Ευρυδίκη Βασιλικού-Παπαντωνίου, Μιχάλης Βελούδιος, Λυδία Βενιέρη, Κική Βουλγαρέλη, Μάριος Βουτσινάς, Γιάννης Γαΐτης, Μαίρη Γαλάνη-Κρητικού, Ανδρέας Γεωργιάδης, Κωστής Γεωργίου, Μαρία Γιαννακάκη, Δικαία Δεσποτάκη, Τάνια Δημητρακοπούλου, Μαρία Διακοδημητρίου, Θόδωρος, Βάσω Καλουδιώτη, Πάνος Καρδάσης, Τάκης Κατσουλίδης, Γιάννης Κόκκος, Μάρω Κορνηλάκη, Γιάννης Κουνέλλης, Βασίλης Κυπραίος, Μιχάλης Μανουσάκης, Τάσος Μαντζαβίνος, Μηνάς Μαυρικάκης, Γιάννης Μετζικώφ, Ρούλη Μπούα, Βάνα Ξένου, Θόδωρος Παπαγιάννης, Γεύσω Παπαδάκη, Μαρία Παπαδημητρίου, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Κώστας Παπανικολάου, Χριστίνα Παρασκευοπούλου, Γιάννης Παρμακέλης, Λίζα Πενθερουδάκη, Κατερίνα Πολυζωΐδη-Μαυρολέων, Γιώργος Πολυκράτης, Γιώργος Ρόρρης, Εδουάρδος Σακαγιάν, Νίκος Σαχίνης, Χρήστος Στανίσης, Ματίνα Σταυροπούλου, Μαρίνα Στελλάτου, Βάσω Τρίγκα, Άννα-Μαρία Τσακάλη, Κλαίρη Τσαλουχίδη-Χατζημηνά, Αλέκος Φασιανός, Βιργινία Φιλιππούση, Μανώλης Χάρος, Αθηνά Χατζή, Πέτρος Χελιώτης, Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Συντονισμός-επιμέλεια: Ίρις Κρητικού – Ανδρέας Γεωργιάδης 

Σχετικά με την «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas»:

Η Ίδρυση της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas, είναι το δεύτερο όραμα της Αστικής, Μη Κερδοσκοπικής «Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας & της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas», αναγνωρισμένης από το ΥΠ.ΠΟ. (ΦEΚ Αρ. Φύλλου 1059/12.8.2002).

VISSI TSALOUCHIDI HATZIMINA

Ήδη η Εταιρεία έχει προχωρήσει στην συμφωνία με τους αρμόδιους φορείς για την παραχώρηση σε αυτήν της χρήσης του Κτηρίου στην Πατησίων 61, -όπου έζησε έφηβη η Μεγάλη Ντίβα-, για χρονικό διάστημα τριάντα ετών. Το κτήριο αποτελεί αρχιτεκτονικό κόσμημα του Κ. Κιτσίκη, χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1920 και έχει χαρακτηριστεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού επί Μελίνας Μερκούρη το 1989. Απαραίτητος όρος για την παραχώρηση της χρήσης του Κτηρίου στην Εταιρεία έχει συμφωνηθεί, αρχικά, η τέλεση όλων των εργασιών αποκατάστασης, λόγω σημαντικών βλαβών που αυτό υπέστη έπειτα από το σεισμό του 1999 και στη συνέχεια της ανάπλασης από αυτήν, ώστε να λειτουργήσει σε αυτό, η Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas. Οι εργασίες αποκατάστασης του Κτηρίου έχουν μελετηθεί και θα εκτελεστούν από το Γραφείο του κ. Νικ. Λαζαρίδη -το οποίο στηρίζει το έργο της Εταιρείας-, σύντομα, δεδομένου του ότι αναμένονται οι απαραίτητες άδειες.

VISSI METZIKOF I

Εγκαίνια: Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021 19.00-22.00.

Διάρκεια: 3-14/11 καθημερινά. Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 11.00-1400 & Τετάρτη-Σάββατο-Κυριακή 11.00-16.00, ή κατόπιν ραντεβού.

Ξενοδοχείο St George Lycabettus (S G Art Gallery), Κολωνάκι, Αθήνα

«Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas»:

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-3634868

e-mail: academymariacallas@gmail.com

Για αποκλειστική χρήση από τον Τύπο:

Αστική Μη Κερδοσκοπική  Εταιρεία «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas»: 210-3634868

Ίρις Κρητικού: iris@goldentimes.gr,  6944 430513

27544982 1820155664692584 3333061942391484893 n 1

Ζέττα Μακρίδου

Μετά από πολύχρονες σπουδές μπαλέτου και ένα πέρασμα από το X-Ray Models Agency σαν booker, από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το δημιουργικό κόσμημα. Παράλληλα με αυτό, μια μέρα αποφάσισα εικόνες που συνέλεξα από προσωπικά, επαγγελματικά αλλά και ψυχικά μου ταξίδια, να τις μοιραστώ μαζί σας μέσα από τα κείμενα μου. Η ζωή είναι εξόχως αναπάντεχη….

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue