Βλεφαρίδες: Η δύναμη του βλέμματος!

Η δύναμη του βλέμματος!

Από την Αρχαία Αίγυπτο και την Κλεοπάτρα μέχρι και τις μέρες μας, η αισθητική  και το μακιγιάζ εστιάζουν στα μάτια γιατί το βλέμμα μας φαίνεται τελικά να καταλήγει πάντα εκεί…

Η Κλεοπάτρα θέτει το πρότυπο τονίζοντας το μάτι και τις βλεφαρίδες για να δηλώσει την κοινωνική της θέση αλλά και για να προστατευτεί όπως και οι περισσότεροι Αιγύπτιοι από τον σκληρό ήλιο της ερήμου.

Στα μέσα της βικτοριανής εποχής (1850–1870), τα γαλλικά “it girl” χρησιμοποιούσαν λευκό χρώμα για να λευκάνουν το πρόσωπό τους, ρουζ για τα μάγουλα και τα χείλη τους και έντονη γραμμή γύρω από τα μάτια της. Λέγεται ακόμα ότι χρησιμοποιούσαν και ψεύτικες βλεφαρίδες πράγμα που σκανδάλισε τους συντηρητικούς της εποχής που υποστήριζαν τη φυσική ομορφιά. 

Το 1919 οι βλεφαρίδες γίνονται τάση όταν ο μακιγιέρ Max Factor ενισχύει τις βλεφαρίδες της ηθοποιού Phyllis Haver με πραγματικά δικά της μαλλιά. 

Ακολουθεί η τρελή δεκαετία του ´30 και το Vogue συνιστά ακόμα μπλε μάσκαρα για κυρίες με γκρίζα μαλλιά(!)και ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό για τη διαθεσιμότητα ψεύτικων βλεφαρίδων με απίστευτο μάκρος…

Τη δεκαετία του ´50 λέγεται ότι όλες οι διάσημες star της εποχής, όπως η Merilyn και η Audrey, τις φορούσαν μέρα-νύχτα και από τότε η τάση εξαπλώθηκε σε μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού.

Τη δεκαετία του ´60 το supermodel Twiggy ζωγράφισε και τις κάτω βλεφαρίδες και συχνά χρησιμοποιούσε τρία ζεύγη το ένα πάνω στο άλλο!

Ο μινιμαλισμός της δεκαετίας του ´90 και ο περιορισμός της χρήσης μακιγιάζ, δεν εμπόδισε τη συνεχόμενη χρήση των ψεύτικων βλεφαρίδων με την Madonna και τα top models της πασαρέλας να παρασύρουν τα πλήθη ενώ εκδόθηκαν και αρκετά βιβλία με αποκλειστικό θέμα το μακιγιάζ και τη “μεταμόρφωση”.

Το απόγειο των δεκαετιών που ακολούθησαν για τις βλεφαρίδες ήταν όταν η JLo, στα Academy Awards του 2001, φόρεσε τις βλεφαρίδες της από κόκκινη αλεπού μαγνητίζοντας τα βλέμματα και αλλάζοντας τα δεδομένα. Αν και προκλήθηκε αρκετή διαμάχη ως προς το υλικό και ως προς το κόστος τους, η βιομηχανία ομορφιάς πέρασε άμεσα στην παραγωγή παρόμοιων, ακριβών βλεφαρίδων.

Σήμερα, οι ψεύτικες βλεφαρίδες πωλούνται σε όλα τα καταστήματα με είδη ομορφιάς, σε διάφορες αποχρώσεις, υλικά και τιμές και είναι σίγουρα πιο προσιτές από ποτέ!

Προσοχή! Αν το χρώμα των φρυδιών και των μαλλιών σας είναι ανοιχτό καστανό ή ξανθό, προτιμήστε τις καστανές βλεφαρίδες γιατί ένα σετ μαύρες θα σας “αγριέψει” το βλέμμα και κολακεύει μόνο τις πολύ μελαχρινές…

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στην παλέτα που σας κολακεύει πραγματικά, απευθυνθείτε στη Ζώζα και στο info@kosmisis.com

Zoza K.

Fashion Stylist

www.kosmisis.com

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue