Λογική Ή Συναίσθημα; Συναίσθημα Ή Λογική; Ποιο Υπερισχύει Από Τα Δύο;

Πολλές είναι οι περιπτώσεις στη ζωή μας, για τις οποίες μιλάμε με επιχειρήματα και δίνουμε πολλές εξηγήσεις προσπαθώντας να στηρίξουμε την άποψή μας. Όμως, η λογική μας οδηγεί σε διαφορετικό δρόμο από αυτόν που μας οδηγεί το συναίσθημά μας. Με τη λογική και στηριζόμενοι σε επιχειρήματα μπορούμε να αποδείξουμε οτιδήποτε, όμως οι θεωρίες φαίνεται από την ιστορία συνεχώς να αμφισβητούνται. Παρόλα αυτά εξακολουθούμε να θέλουμε να παίρνουμε αποφάσεις με τη λογική μας και να στηρίζουμε τις επιλογές μας σε αυτή.  Όμως, θα έπρεπε να ανησυχούμε  για την εγκυρότητά της, διότι στηριζόμενοι σε λογικές απόψεις παγιωμένες και σταθερές στα χρόνια, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μας αποπροσανατολίσουν.

Ίσως φοβόμαστε να εμπιστευτούμε το συναίσθημά μας, είναι κάτι πρωτόγνωρο κάτι που δεν έχουμε μάθει να κάνουμε. Όμως το συναίσθημα είναι ο δικός μας οδηγός για το τι συμβαίνει μέσα μας, για το τι θέλουμε και για το που θέλουμε να πάμε.

Ας αρχίσουμε να ακούμε το συναίσθημά μας, ας αρχίσουμε να ακούμε εμάς περισσότερο από τις θεωρίες τις οποίες έχουμε διδαχτεί και στις οποίες έχουμε προσαρμοστεί.

Θα είναι μια καινούρια εμπειρία, ένας άγνωστος δρόμος, όμως πρέπει να τον εμπιστευτούμε γιατί αυτή σε αυτή τη διαδρομή είμαστε εμείς, εκεί κρύβονται οι πραγματικά δικές μας επιθυμίες. 

Και ίσως, όταν εμπιστευτούμε και μάθουμε να ακολουθούμε αυτό το μονοπάτι στη ζωή μας, τελικά, να καταφέρουμε να συνδυάσουμε το συναίσθημά μας με τη δική μας λογική. Αυτός ο συνδυασμός θα είναι η ανοδική μας πορεία προς την εξέλιξη. Όταν μάθουμε να λειτουργούμε ναι μεν σε συγκεκριμένους στόχους, αλλά μέσα από τη δική μας προσωπική θέση.

Αγγελική Καβαλλιεράτου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/ Ψυχολόγος BSc

Ειδικευόμενη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Μεταπτυχιακό Παιδοψυχολογίας και Ψυχολογίας Εφήβων

www.aggelikikavallieratou.com

6983433267

Αγγελική Καβαλλιεράτου, Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Η Αγγελική Καβαλλιεράτου είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχολόγος BSc, Ειδικευόμενη στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια. Έχει μεταπτυχιακό Παιδοψυχολογίας και Ψυχολογίας Εφήβων.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue