Χάος στις Άλπεις λόγω του καιρού: Ένας νεκρός, 15 χιλιάδες ι.χ. εγκλωβισμένα στο χιόνι

Μέσα στο χιόνι εγκλωβίστηκαν περίπου 15 χιλιάδες σκιέρ που ξεκίνησαν να περάσουν τις ημέρες των γιορτών σε θέρετρα των γαλλικών Άλπεων, με αποτέλεσμα να περάσουν τη νύχτα τους, στα αυτοκίνητα, σε αεροδρόμια ή σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης και να υπάρξει ένας νεκρός.      

Ο νεκρός είναι ένας 27χρονος του οποίου το αυτοκίνητο γλίστρησε εξαιτίας του χιονιού και βγήκε εκτός πορείας με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 200 μέτρων, σε περιοχή της Σαβοίας.      

Περίπου 2.063 άτομα -οι περισσότεροι Βρετανοί- παρέμειναν στο αεροδρόμιο του Σαμπερί ενώ στο  Αιξ-λε-Μπαιν, περισσότεροι από 120 τουρίστες μεταφέρθηκαν στο δημαρχείο της πόλης και τους φροντίζουν εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.      

Σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης μετατράπηκαν 12 χώροι σε ολόκληρη την περιοχή της Σαβοϊας– στην Αλμπερτβιλ, στο Σαμπερί, στο Μουτιέ και στο Μπουρ Σεν Μορίς. Συνολικά διατέθηκαν περίπου 80 καταφύγια για τους εγκλωβισμένους, στα οποία η πληρότητα έφτασε στο 100%.

769271

769271

769273

 

lifo.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue