Είσαστε λάτρεις της Yoga; Δείτε πώς να καθαρίσετε σε βάθος το χαλάκι σας

Σας έχει συμβεί ποτέ να βρίσκεστε σε μια στάση yoga, να προσπαθείτε να πάρετε μια βαθιά αναπνοή και να νιώθετε ότι κάτι… μυρίζει; Αυτό είναι το παλιό καλό χαλί της yoga σας. Με κανονική χρήση, καλύπτεται από βρωμιά, λιπαρότητα και – αν το δουλεύετε σωστά – άφθονο ιδρώτα.

Δυστυχώς, δεν πλένουμε τα χαλάκι μας με τη συχνότητα που θα έπρεπε. Οι περισσότερες από εμάς απλά το τυλίγουμε μετά τη χρήση και… γεια σας. Όταν όμως δει και πάλι το φως της ημέρας, το σενάριο είναι το ίδιο. Ξετύλιγμα, ιδρώτας και μετά ξανά τύλιγμα και η βρωμιά να συσσωρεύεται όλο και περισσότερο.

Αν επιλέξετε να αρχίσετε να το φροντίζετε συχνά, υπάρχουν αρκετοί σωστοί τρόποι για να το κάνετε και αντίστοιχα κάποιοι μη ενδεδειγμένοι τρόποι για να αποφύγετε. Για αυτό, συλλέξαμε μερικές πληροφορίες από τους ειδικούς και σας τις παρουσιάζουμε.

ΝΑΙ στον καθαρισμό του χαλιού τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

Ναι, εβδομαδιαίως! Εάν εξασκείστε τακτικά έξω ή ιδρώνετε πολύ, σκεφτείτε ένα γρήγορο σκούπισμα μετά από κάθε συνεδρία. Είναι μια καλή υγιεινή και συμβάλλει στην παράταση ζωής του χαλιού σας. (Σκεφτείτε το σαν το πλυντήριο!)

ΝΑΙ στη δημιουργία και χρήση ενός φυσικού διαλύματος

Αν έχετε ένα χαλάκι από φυσικό καουτσούκ, χρησιμοποιήστε ένα μίγμα 50/50 από νερό και ξύδι. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολυμάνετε φυσικά και να αποκαταστήσετε την υφή και το χρώμα του καουτσούκ. Έλαιο τεϊόδεντρου και αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα ή θυμάρι, μπορούν να κάνουν ωραίες προσμίξεις αλλά θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

ΝΑΙ στα κατάλληλα πανάκια, αν βαριέστε λίγο (ή είστε πολυάσχολη)

Υπάρχουν ειδικά μαντηλάκια με αιθέρια έλαια που είναι ασφαλή για τα χαλάκια (δηλ. δεν θα καταστρέψουν την αδιαπέραστη επίστρωσή του) και υπάρχουν καταπληκτικά σπρέι με έλαια ευκαλύπτου. Επιπλέον, οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τέτοιων χαλιών παράγουν τέτοιου είδους προϊόντα.

NAIστο πλυντήριο ρούχων

Ακόμη κι αν τα σκουπίζετε καλά μετά από κάθε χρήση, είναι οκ να πλένεται το χαλάκι στο πλυντήριο ρούχων μία φορά το μήνα. Χωρίς σαπούνι. Στη συνέχεια, στο στεγνωτήριο σε μεσαία έως υψηλή θερμότητα. Οι ειδικοί ορκίζονται ότι αντέχουν.

ΟΧΙ στη χρήση μεγάλης ποσότητας σαπουνιού

Ψεκάστε και τις δύο πλευρές με ένα διάλυμα από ξίδι και νερό, παρτε ένα βρεγμένο και καλά στυμμένο σφουγγάρι και στη συνέχεια κάντε τους ένα καλό σκούπισμα πριν τα αφήσετε να στεγνώσουν. Είναι πραγματικά σημαντικό να χρησιμοποιείτε λίγο νερό και ελάχιστο σαπούνι, καθώς η βύθιση ενός χαλιού yogaστο νερό θα μπορούσε να το καταστρέψει.

ΟΧΙ στον ήλιο

Το να κρεμάσετε το χαλάκι σας να στεγνώσει φυσικά στον ήλιο, ίσως ακούγεται σαν μια καλή ιδέα, αλλά θα μπορούσε πραγματικά να το «στεγνώσει» από κάθε άποψη και να το καταστρέψει, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε και σας ευχόμαστε καλή Yoga!

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue