Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2014%2F09%2Fimages easyblog images 928 471bd07fdaa7b040f7ab8b2a13f8f35b XL

Υπέροχη κιμαδόπιτα με καλαμπόκι …και χειροποίητο φύλλο!!!

Πολύ νόστιμη …να την δοκιμάσετε!!!
 
ΥΛΙΚΑ
 
Για το φύλλο
 
3-1/2 φλ.αλευρι ασπρο
1 φλ. περιπου νερο με λιγο γαλα μεσα
1 σφηνακι λευκο κρασι
2 κ.σ. λαδι
λιγο αλατι
 
Γεμιση
 
300 γρ κιμας ετοιμος που μας εχει περισσέψει απο αλλο φαγητο π.χ μακαρονια
1 κονσερβα καλαμποκι στραγγισμένη
λιγο ελαιολαδο
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Ανακατεύουμε πρωτα τα υλικα για τη γεμιση καλα .
Αφου ετοιμασουμε τη γεμιση και προχωράμε για το φυλλο.
Ανακατευμε με τα χερια μας σε μια λεκανιτσα τα υλικα για το φυλλο και αφηνουμε να ξεκουραστει για 15-20 λεπτα η ζυμη για να πλαθεται πιο ευκολα.
Παιρνουμε τη ζυμη μας και τη χωριζουμε σε 2 κομματια το ενα λιγο πιο μεγαλο απο το αλλο.
Με το πιο μεγαλο κομματι θα ανοιξουμε το κατω φυλλο.Στον παγκο μας βαζουμε πασπαλιστα λιγο αλευρι και ανοιγουμε εκει το φυλλο μας , οχι λεπτο αλλα ουτε και χοντρο,λιγο πιο μεγαλο απο το ταψι μας.Ριχνουμε λιγο λαδι στο ταψι μας και απλωνουμε προσεχτικα το ενα φυλλο. Ριχνουμε τη γεμιση σκεπαζουμε με το αλλο φυλλο ,που θα το φτιαξουμε κατα τον ιδιο τροπο.Γυριζουμε τις ακρες προς τα μεσα σε εναν ωραιο κόθρο και φουρνιζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 βαθμους κελσιου στην προτελευταια σκαλα του φουρνου ,μεχρι να ροδοκοκκινισει ,περιπου 3/4.
 
 
 φωτογραφία 1
 

SHARE

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED