Ύπνος-Άσκηση-Διατροφή: Η “μαγική” τριάδα για έλεγχο βάρους!

Έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι όσο λιγότερο κοιμάστε, τόσο το πιο πεινασμένοι είστε το επόμενο πρωί; Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό European Journal of Clinical Nutrition, οι ερευνητές προσπάθησαν να ορίσουν έναν αριθμό θερμίδων που καταναλώνονται από έναν κουρασμένο ενήλικα λόγω έλλειψης ύπνου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η στέρηση ύπνου οδήγησε στην κατανάλωση κατά μέσο όρο 385 θερμίδων επιπλέον την ημέρα! (δηλαδη του 1/5 αναγκών μιας μέσης γυναίκας.) ξέρουμε οτι ο επαρκής ύπνος μαζί με την άσκηση και την υγιεινή διατροφή ειναι η μαγική τριπλέτα για να βοηθήσουμε στον έλεγχο του βάρους. Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει την έλλειψη ύπνου με την παχυσαρκία ακόμη και με διαβήτη τύπου 2, αλλά αυτη η ερευνα ειναι απο τις πρώτες που οι ερευνητές υπολόγισαν το θερμιδικό αποτέλεσμα του ανεπαρκούς ύπνου. Άλλοι ερευνητές εικάζουν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει τις ορμόνες που σχετίζονται με την πείνα, όπως η λεπτίνη και η γκρελίνη. Η γκρελίνη είναι η ορμόνη που σας λέει πότε να φάτε και όταν είστε σε στέρηση ύπνου ειναι ανεβασμένη, η λεπτίνη είναι η ορμόνη που σας λέει να σταματήσει να τρώτε και όταν στερήσετε ύπνο έχετε λιγότερη. Κατά μέσο όρο χρειαζόμαστε 7.5 ώρες ποιοτικού ύπνου κάθε βράδυ.

Ρωτήστε τον γυμναστή σας για περισσοτέρες και σωστές πληροφορίες!

 To likewoman.gr και εγώ είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε θέμα σας απασχολεί να απαντήσουμε και να σας δώσουμε την σωστή συμβουλή!

 14563410 103956173407600 3713580913571307698 n

ΧρήστοςΦράγκος

Certified Personal Trainer

American college of sport medicine

Πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του στο facebook

 12834574 972677686113108 1299775450 n

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue