Υψηλές θερμοκρασίες; Οργανωθείτε στο μπαλκόνι, τη βεράντα ή το σπίτι σας!

Tips για δροσερό καλοκαιράκι!

Το θερμόμετρο ανεβαίνει και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα.  Τι μπορούμε να κάνουμε, άραγε;

Οι θάμνοι μπορούν να μειώσουν τη θερμότητα (και το έντονο φως) από πεζοδρόμια και δρόμους!

Ετήσια αμπέλια σε πέργολες μπορούν να προσφέρουν σκιά στους τοίχους και τα παράθυρα – και ενώ θα έπρεπε να περιμένετε  τα δέντρα και τους θάμνους για να αναπτυχθούν, τα αμπέλια θα κάνουν τη δουλειά τους από το πρώτο έτος της φύτευσης. Ενημερωθείτε για τις  κατάλληλες ποικιλίες, για το κλίμα σας.

2.

Κουρτίνες και κουρτινάκια!

Εάν δεν έχετε εξωτερική σκίαση, χρησιμοποιήστε περσίδες, ρολά ή  υφασμάτινε κουρτίνες, για να κρατήσει τον ήλιο μακριά από τα δωμάτια και τις εσωτερικές επιφάνειες, καθώς μπορούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν  θερμότητα για πολλές ώρες.

Εναλλακτικά, βάλτε διπλές κουρτίνες.

3.

Σκιά με κάθε τρόπο!

Φτιάξτε μια αυτοσχέδια τέντα έξω από μια τζαμαρία ή παράθυρο και κατασκηνώστε εκεί το απόγευμα, προφυλάσσοντας τους τοίχους από την άμεση έκθεσή τους στον ήλιο.

4.

Λεμονιές, πορτοκαλιές και άλλα…

Αργούν λίγο, αλλά είναι και χρήσιμα και προσφέρουν δροσιά. Οπωροφόρα δέντρα στο κήπο ή τη βεράντα σας!

5.

Ένας απολαυστικός καφές!

Τέλος, δυο προτάσεις για δροσερές απολαύσεις! Φτιάξετε παγάκια καφέ στην θήκη της κατάψυξης και απολαύστε ένα παγωμένο, πολύ παγωμένο αγαπημένο καφέ της επιλογής σας. δεν είναι ωραίο όταν λειώνουν τα παγάκια να αλλοιώνουν τη γεύση, σωστά;

6.

Ποτάκι και χαλάρωση!

Εδώ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε με ένα ποτό στη βεράντα σας. Τοποθετήστε το κρασί ή άλλα μπουκάλια σε έναν κάδο και προσθέστε ένα στρώμα πάγου, που ακολουθείται από ένα στρώμα άλατος (χοντρό). Επαναλάβετε μέχρι να φτάσουν σχεδόν στην κορυφή του δοχείου. Συμπληρώστε τον κουβά με κρύο νερό ακριβώς κάτω από τη γραμμή του πάγου. Το νερό στο δοχείο θα είναι ψυχρότερο από το κανονικό, σε λιγότερο από 10 λεπτά.

 

infokids.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue