Ζεστό γλυκό κρασί (Glühwein) Για Τη Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Παραμονή πρωτοχρονιάς και βρίσκεσαι στο πυρετό τον προετοιμασιών εκτός βέβαια εάν είσαι καλεσμένη. Εδώ και μέρες ήθελα να γράψω αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη καθώς λατρεύω το ζεστό κρασί και ειδικά τις μέρες του χειμώνα με το κρύο. Τι πιο ωραίο όμως σήμερα να προσφέρεις κάτι διαφορετικό για αρχή. Πάμε να δούμε τι χρειάζεσαι:

Συστατικά

  • 1 λίτρο κρασί κόκκινο
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 στικ κανέλα
  • 1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 100 γρ. τζίντζερ
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 250 γρ. μέλι
  • 50 γρ. κονιάκ

Για το σερβίρισμα

  • 1 στικ κανέλα
  • ρόδι
  • δεντρολίβανο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το Glühwein

  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, το πορτοκάλι, τα στικ κανέλας, το κάρδαμο, τους αστεροδειδείς γλυκάνισους, το τζίντζερ, το δεντρολίβανο και το μέλι.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση.
  • Το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

Για το σερβίρισμα

  • Μεταφέρουμε το κρασί σε ποτήρια και σερβίρουμε με ρόδι, στικ κανέλας και δεντρολίβανο.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue