Από μικρή το αγαπημένο μου φαγητό ήταν τα ζυμαρικά & αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα!
Μπορώ να τρώω ότι έχει σχέση με αυτά σε όποια μορφή υπάρχει. Νόμιζα ότι τα είχα δοκιμάσει σχεδόν όλα: μαύρες ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς, μακαρόνια ογκρατέν , κριθαρότο (ελληνική έκδοση του ριζότο) με θαλασσινά, κανελόνια με κοτόπουλο , νιόκι με ρικότα, πέννες με σπανάκι & πολλές συνταγές ακόμη. Δεν είχα φανταστεί όμως ότι θα υπήρχαν στην αγορά ζυμαρικά με σαλιγκάρια ! η ποιότητα , η γεύση & η νοστιμιά τους δεν περιγράφονται .Η Μαρία & η Πένυ Βλάχου ευθύνονται για το νέο προϊόν που πλασάρεται στην αγορά & το σημαντικό είναι ότι είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ! Πρέπει να είμαστε περήφανοι που σε τόσο δύσκολες εποχές υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποι μας που προσπαθούν να σηκώσουν το έθνος μας ψιλά …εκεί που ανήκουμε!
Η εταιρεία Fereikos έχει την έδρα της στην Κορινθία, από το 2007 με αποκλειστική της δραστηριότητα τη δημιουργία ανοιχτών εκτροφείων σαλιγκαριών. Έχει πάρει πολλές διακρίσεις μια και η πορεία της από τότε μέχρι σήμερα μόνο ανοδική είναι ! Διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πωλήσεων ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης όπως είναι :Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο & Αγγλία.
Η ιδέα ξεκίνησε για εκείνους που δεν έχουν δοκιμάσει σαλιγκάρια , που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό το συγκεκριμένο φαγητό, αλλά και για όλους τους φίλους του σαλιγκαριού & πιστέψτε με ότι είναι αρκετοί.
Κυρίως στα νησιά όπως στη Σύρο( που μεγάλωσα εγώ), Κάσο, Κρήτη, κλπ το σαλιγκάρι είναι αγαπημένο πιάτο!
Δημιούργησαν 2 διαφορετικές κατηγορίες ζυμαρικών που μπορεί να φτιάξει κάποιος εύκολα & γρήγορα.
Είναι έτοιμο σε λίγα μόνο λεπτά με όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του , όπως πρωτεΐνες, Ω3 λιπαρά οξέα, φώσφορο, μαγνήσιο και πολλά ακόμη.
Το α) προϊόν παντρεύτηκε με μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή & δημιουργήθηκε το Μεσογειακό Κοχύλι, αφού διαθέτει και το κατάλληλο σχήμα & το β) προϊόν είναι οι Ταλιατέλες Μπουργκουνιόν.
Η δεύτερη συνταγή είναι πιο ντελικάτη, το σαλιγκάρι βρίσκεται μέσα στο χειροποίητο μακαρόνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά που είναι ο μαϊντανός & το σκόρδο , ενώ το κοχυλάκι από την πρώτη συνταγή παντρεύεται με τη φέτα & τη ντομάτα.
Και οι δυο εκδοχές των ζυμαρικών με τα σαλιγκάρια είναι 100% Ελληνικό προϊόν, χωρίς πρόσθετα συντηρητικά , διατίθενται σε συσκευασίες 330 γραμμαρίων & διατηρούνται για 1 χρόνο