Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2021%2F05%2FEUROVISION 2021

Το comeback της Eurovision

Η Eurovision μετά από ένα χρόνο διαλείμματος λόγω της πανδημίας επιστρέφει δυναμικά.

Η τοποθεσία που θα διεξαχθεί φέτος είναι η Ολλανδία και πιο συγκεκριμένα η πόλη του Ρότερνταμ. Όπως γνωρίζουμε την χρονιά του 2019 όπου έγινε ο διαγωνισμός, την πρωτιά την πήρε η Ολλανδία με το τραγούδι “Arcade”. Kαθώς πέρσυ δεν έγινε ο διαγωνισμός εξαιτίας της πανδημίας, φέτος θα γίνει στην χώρα που ήταν να γίνει. Πάμε λοιπόν να θυμηθούμε μαζί τα τραγούδια που κατέκτησαν τον διαγωνισμό της Eurovision.

Το τελευταίο τραγούδι που κατέκτησε τον τίτλο ήταν το τραγούδι της Ολλανδίας το 2019 με το τραγούδι “Arcade” στην τοποθεσία  Tel Aviv. Ο καλλιτέχνης που το παρουσίασε ήταν ο Duncan Laurence, δανέζικης καταγωγής. Ήταν μια μπαλάντα η οποία αργότερα έγινε και single και ήταν από τα αγαπημένα τραγούδια και φαβορί του διαγωνισμού. Το τραγούδι ήταν εμπνευσμένο από ένα αγαπημένο άτομο του καλλιτέχνη το οποίο είχε φύγει από τη ζωή. Δείχνει την ελπίδα κάποιου να φτάσει κάτι το οποίο είναι ακατόρθωτο. Στο τραγούδι η λέξη παραμύθι και τα arcade games χρησιμοποιούνται ως μεταφορά και συμβολίζουν την αγάπη και τον εθισμό στις σχέσεις.

Duncan Laurence Arcade Netherlands Eurovision 2019 winner 800x600 1

Το 2018 όπου έγινε στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας στην Eurovision κέρδισε το Ισραήλ με το τραγούδι “Toy”. Η καλλιτέχνιδα που τραγούδησε το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν η Netta. Σκοπός του τραγουδιού ήταν να προάγει τον φεμινισμό καθώς αναφέρει ότι δεν είναι “doll” (κούκλα) η γυναίκα αλλά μπορεί να έχει την εμφάνιση που θέλει και να αγαπά το σώμα της όπως είναι.

NettaTOY123

Πηγαίνοντας ακόμα μια χρονιά πίσω στο 2017, στο Κίεβεο της Ουκρανίας, την πρωτιά την πήρε η Πορτογαλία. Ο καλλιτέχνης που κέρδισε ήταν ο Salvador Sobral και ο τίτλος του τραγουδιού ήταν “Amar pelos dois”. Οι στίχοι του τραγουδιού είχαν ως θέμα έναν χωρισμό ενώ θεωρούνταν ως η καλύτερη συμμετοχή της Πορτογαλίας στον διαγωνισμό.Το τραγούδι είχε ρυθμό μπαλάντας ενώ ο τραγουδιστής όπως αναφέρθηκε είχε μια σπάνια ασθένεια της καρδιάς, παρόλα αυτά το ταλέντο του ήταν μοναδικό.

salvador sobral

Φτάνουμε στο 2015 όπου η Eurovision βρίσκεται στην Αυστρία. Νικήτρια η Σουηδίας με τον Mans Zelmerlow και το “Heroes”. Το συγκεκριμένο τραγούδι παρουσιάστηκε με ένα μοναδικό τρόπο μέσω ενός προτζέκτορα ο οποίος μας έδειχνε παιδιά να χορεύουν. Το μήνυμα που ήθελε να περάσει το συγκεκριμένο τραγούδι είναι να σταματήσει το bullying στα σχολεία και ο σεβασμός που πρέπει να δίνει ο ένας στον άλλο.

14785cb37c402715aff8465a016ea015

Εσάς πιο ήταν το αγαπημένο σας τραγούδι που υπήρξε στην Eurovision;

Περιμένω τα σχόλια σας ποιο είναι το φετεινό φαβορί.

Ειρήνη Ρισσάκη

Μου αρέσουν τα ταξίδια και η μόδα. Στο μέλλον θα ήθελα να δουλέψω σε κάποιο οίκο μόδας, στο κομμάτι του marketing. Είμαι τελειομανής και μου αρέσουν οι αυθόρμητες αποφάσεις καθώς έτσι ζεις τις ωραιότερες περιπέτειες.  

RECENT

RELATED