Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F04%2Fimages easyblog articles 3238

10 «Καλές» Τροφές Για Την Περίοδο Της Νηστείας Για Όμορφο Σώμα Και Λίγες Θερμίδες!

Η περιόδος της νηστείας πλησιάζει. Ήδη κάποιοι και κάποιες έχουν ήδη αρχίσει, άλλοι αρχίζουν την Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτό που αναρωτιόμαστε πάντα είναι τι πρέπει να τρώμε για να έχουμε καλή υγεία, να παίρνουμε τις βιταμίνες που πρέπει αλλά και χαμηλές θερμίδες την συγκεκριμένη περίοδο.
 
Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα “καλά” νηστίιμα!
 
Χαλβάς, υγιεινό γλύκισμα αλλά με αρκετές θερμίδες…για αυτό προσοχή. Λίγο και καλό κορίτσια!  
 
Πατάτες βραστές η πιο συνηθισμένη και εύκολη επιλογή
 
Τουρσί έχει πολύ σιδήρο και κάνει καλό στο έντερο.
 
Όσπρια πηγή ενέργειας λόγω της φυτικής πρωτεΐνης που περιέχουν. Για να λάβει κανείς τη μάξιμουμ πρωτεΐνης τους, θα πρέπει να συνοδεύονται με άλλες τροφές, όπως καστανό ρύζι ή προϊόντα ολικής άλεσης. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, ενώ δεν περιέχουν κορεσμένα λιπαρά. Επιπλέον, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κάτι που δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στο σάκχαρο.
 
Ντολμαδάκια με πολλούς υδατάνθρακες λόγω του ρυζιού και πολλές φυτικές ίνες από τα αμπελόφυλλα.
 
Ξηροί καρποί τροφοδοτούν τον οργανισμό με μεγάλες ποσότητες ενέργειας, φυτικές πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και χαλκό. Πλούσια ακόρεστα λιπαρά οξέα και μηδενική ποσότητα χοληστερόλης.
 
Ελιές μαύρες αντιοξιεδωτικές και πλούσιες σε Βιταμίνες Α & Ε. 
 
Πράσινα λαχανικά τα λαχανικά έτσι και αλλιώς πρέπει να αποτελούν βασικό συστατικό της διατροφής. Σε περιόδους νηστείας, όμως, καλούνται να λάβουν περίοπτη θέση. Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Το μπρόκολο, πιο συγκεκριμένα, βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, όντας πλούσιο σε βιταμίνη C, A και E.
 
Γαρίδες πηγή πρωτεινής με Ω3 & Ω6 λιπαρά οξέα. Καλό είναι να τις κάνουμε βραστές και όχι τηγανιτές!
 
Χταπόδι-Καλαμάρια-Σουπιές  πλούσιο σε σίδηρο και πρωτείνη 
 
 
 
 
 

SHARE

RELATED