Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F04%2Fimages easyblog articles 10103 20200402 163438

10 Λόγοι Για Να Μην Βλέπεις Δελτία Ειδήσεων Από Τον Στέφανο Ξενάκη

Για μένα η καθημερινή τηλεθέαση δελτίων ειδήσεων είναι τόσο κακή συνήθεια όσο και το κάπνισμα. Να γιατί:

1) Τα δελτία ειδήσεων θα σου φέρνουν στο σπίτι ό,τι χειρότερο συμβαίνει στον κόσμο κι όχι ό,τι καλύτερο.

2) Τα δελτία ειδήσεων θα σου τρώνε από τη δράση σου. Η απαισιοδοξία ενισχύει την αδράνεια. Παρατηρώ συχνά την ορολογία αρκετών από αυτούς που βλέπουν συστηματικά δελτία «Δεν βλέπεις τι γίνεται εκεί έξω? Όταν τελειώσει η κρίση, ο ιός θα κλπ». («όταν» και «θα» οι κλέφτες της ζωής σου)

3) Τα δελτία ειδήσεων επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σου. Πέντε λεπτά αρνητικών συναισθημάτων είναι αρκετά για να κάνουν ζημιά στο ανοσοποιητικό σου για πέντε ώρες. Το αντίστροφο ισχύει για πέντε λεπτά θετικών συναισθημάτων.

4) Τα δελτία ειδήσεων είναι εθιστικά. Τα πεπτίδιά σου τροφοδοτούνται από τον φόβο και θέλουν κι άλλο. Όσο πιο πολύ τους δίνεις τόσο πιο πολύ θα ζητάνε. Ο ναρκομανής δεν μπορεί να καταλάβει πόσο εθισμένος είναι. Μιλήστε με κάποιον που έχει βγάλει τα δελτία από τη ζωή του. Αυτός μόνο μπορεί να σας πει πόσο εθιστικά ήταν.

5) Υπάρχει πολύ συζήτηση για τον διαλογισμό και τον οραματισμό αυτή την εποχή. Εξαιρετικές τεχνικές κι οι δύο κι η επιστήμη πλέον τεκμηριώνει την αξία τους. Ο συνεχής φόβος είναι απλά αντίστροφος οραματισμός. Έλκεις το αντίθετο από αυτό που επιθυμείς και το κάνεις κι εξαιρετικά αποτελεσματικά βλέποντας καθημερινά δελτία.

6) Ειδικά σε σπίτια που υπάρχουν παιδιά, θα έπρεπε να ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα δελτία. Είναι σαν να καπνίζεις μπροστά στα παιδιά σου. Προσέχουμε ποιος θα μπει από την πόρτα του σπιτιού μας κι από τον δέκτη μπαίνει ό,τι χειρότερο υπάρχει. Τις προάλλες μια φίλη μου έλεγε για ένα κοριτσάκι που ξυπνούσε μέσα στον ύπνο του βλέποντας εφιάλτες ότι προσβλήθηκε από τον ιό.

7) Τα δελτία ειδήσεων δημιουργούν μια αλλοιωμένη εικόνα. Οι πόλεμοι, η βία κι η εγκληματικότητα βρίσκονται παγκοσμίως ιστορικά στο χαμηλότερο σημείο. Ειδικά η βία κι εγκληματικότητα στην Ευρώπη και τη χώρα μας πέφτουν σταθερά. Η προβολή τους όμως από τα ΜΜΕ έχει πολλαπλασιαστεί. Είναι άλλο τα πράγματα να πηγαίνουν καλά κι άλλο να αντιλαμβάνομαι ότι πηγαίνουν καλά.

8) Η καθημερινή τηλεθέαση δελτίων καταστρέφει την εστίασή μου. Η εστίασή μου είναι ο σημαντικότερος μυς στη ζωή μου και συχνά ο πιο αγύμναστος. Η εστίασή μου είναι τι τελικά επιλέγω να βλέπω στη ζωή μου. Ο περισσότερος κόσμος εκεί έξω είναι εθισμένος να βλέπει το κακό κι όχι το καλό, τον εχθρό κι όχι τον φίλο, αυτό που δεν επιθυμεί κι όχι αυτό που επιθυμεί. Τις περισσότερες φορές οι προτάσεις μας ξεκινούν «το κακό είναι ότι»… Ο Αϊνστάιν είχε πει ότι η σημαντικότερη επιλογή της ζωής μου είναι κατά πόσο ζω σε ένα φιλικό ή σε ένα εχθρικό σύμπαν. Οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας έχουν άθελά τους επιλέξει να ζουν σε ένα εχθρικό σύμπαν. Η κακή εστίαση θα επηρεάσει την ποιότητα των πάντων στη ζωή μου. Της υγείας μου, των οικονομικών μου, ακόμα και των σχέσεων με τους ανθρώπους μου.

9) Ακούω συχνά «βλέπω καθημερινά δελτία ειδήσεων αλλά δεν με επηρεάζουν. Έχω τη δική μου κρίση». Μεγάλο παραμύθι. Κάθε φορά που κάνεις κάτι, φυτεύεις ένα σπόρο. Αυτός παίρνει χρόνο να φυτρώσει αλλά πάντα φυτρώνει. Ό,τι έχεις στη ζωή σου το έχεις φυτέψει είτε το γνωρίζεις είτε όχι. Οι καρποί και το δέντρο είναι πάνω από το χώμα αλλά οι ρίζες είναι κάτω από το χώμα. Ακριβώς όπως και το υποσυνείδητο. Ό,τι σπείρεις αυτό θα θερίσεις. Οι έρευνες λένε πια ότι αυτοί που βλέπουν καθημερινά δελτία ειδήσεων είναι πιο απαισιόδοξοι και πολύ πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη.

10) Όταν απαλλαγείς από την καθημερινή τηλεθέαση δελτίων ειδήσεων θα εξοικονομήσεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μία ώρα τη μέρα για διάβασμα, περπάτημα, επικοινωνία με τους ανθρώπους σου, ή ό,τι άλλο εσύ θελήσεις. Οι 365 (τουλάχιστον) ώρες το χρόνο που θα εξασφαλίσεις ισούνται με 9 επιπλέον εργάσιμες εβδομάδες (40 ώρες τη βδομάδα Χ 9) για σένα και το όνειρό σου. Όταν οι άλλοι έχουν 12 μήνες εσύ θα έχεις 14. Απλό.

Διευκρίνηση: δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους που δουλεύουν στα κανάλια δημοσιογράφους κλπ. Ίσα ίσα, παρέχουν δωρεάν ενημέρωση και θέτουν και τον εαυτό τους σε κίνδυνο ειδικά αυτές τις μέρες. Είμαστε εμείς που δεν πρέπει να τα βλέπουμε κάθε μέρα. Και το νερό είναι καλό, αν πιείς όμως δέκα κιλά την ημέρα θα πεθάνεις.

Χθες βράδυ μου έλεγε ένας φίλος για την πιθανή μετάλλαξη του ιού που συζητείται. (δελτία ειδήσεων) Δεν είχα ιδέα – εκείνη τη μέρα έβλεπα την εξαιρετική ταινία EAT PRAY LOVE στο Netflix. Όταν κι ΕΑΝ τεθεί τέτοιοι θέμα θα ενημερωθώ από τους ειδικούς στο δεκάλεπτο που προσωπικά πάντα αφιέρωνα την ημέρα για να ενημερωθώ. Με έφεραν εδώ για να πρωταγωνιστήσω στο παιχνίδι της ζωής, όχι για να το παρακολουθήσω.

Και κάτι τελευταίο: τις τελευταίες ώρες σου της ζωής σου να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι δεν θα μετανιώσεις για τα Δελτία Ειδήσεων που δεν είδες.

Follow Me Facebook

RECENT

RELATED