10 πράγματα που γνωρίζουν πολύ καλά όσοι μεγάλωσαν με μία δυναμική μητέρα

Εάν το πρότυπο μίας μητέρας που μπορεί να λύσει κάθε πρόβλημα με ένα μόνο τηλεφώνημα και καταφέρνει να κάνει καριέρα και να περνά, ταυτόχρονα, χρόνο με τα παιδιά της σας είναι γνώριμο τότε θα ταυτιστεί με τα παρακάτω 10 πράγματα.
1. Δεν πειράζει να σου αρέσει ο εαυτός σου. Για την ακρίβεια, είναι υπέροχο να κοιτάς τον καθρέφτη και να λες ότι «είσαι υπέροχη».
 
2. Μην απολογείσαι για την επιτυχία σου, ειδικά όταν την έχεις κερδίσει με την αξία σου και με σκληρή δουλειά.
 
3. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάποιον να αισθανθεί άσχημα για να νιώσεις εσύ καλύτερα. Πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που θα επιβραβεύσουμε κάποιον για αυτά που έχει καταφέρει, ανεξάρτητα με τα δικά μας επιτεύγματα.
 
4. Η σύγκριση με άλλες γυναίκες δεν θα σας βοηθήσει. Κι όμως η φιλία μεταξύ των γυναικών δεν είναι μύθος, οπότε φροντίστε να αντιμετωπίζετε τις φίλες σας, όπως και την οικογένειά σας.
 
5. Εάν μπορείτε να μετρήσετε τους καλούς σας φίλους στα 5 δάχτυλα, είστε πολύ τυχεροί. Είναι καλό να διατηρούμε τις σχέσεις που είναι σημαντικές για εμάς και να μην σπαταλάμε ενέργεια και χρόνο σε ανθρώπους που δεν αξίζουν.
 
6. Μία σχέση δεν είναι ο μόνος δείκτης ευτυχίας στη ζωή σας. Εάν σας έχει μεγαλώσει μία γυναίκα που είναι ανεξάρτητη και δυναμική, τότε θα γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο γάμος δεν πρέπει να θεωρείται αυτοσκοπός, ούτε να είναι ο μοναδικός στόχος που έχει μία γυναίκα στη ζωή της.
 
7. Δεν χρειάζεσαι την άδεια κανενός για να κάνεις αυτό που θέλεις, όταν το θέλεις. Δική σας η ζωή, δικοί σας και οι κανόνες.
 
8. Μπορείς να σταθείς στα πόδια σου.
 
9. Συγχώρεση δεν σημαίνει να είσαι συνέχεια το θύμα. Κάποιοι άνθρωποι αξίζουν την συγχώρεση και κάποιοι άλλοι όχι.
 
10. Ακόμα και οι υπερήρωες κλαίνε. Και οι μαμάδες είναι κι αυτές άνθρωποι.
 
 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue