Skip to main content
likewomangr fake brands 48074cff

10 τρόποι να εντοπίσετε τις απομιμήσεις στους μεγάλους σχεδιαστές

Η fake μόδα είναι μια βιομηχανία από μόνη της.

Μερικές από τις διαδεδομένες μάρκες είναι οι, Louis Vuitton, Gucci, Chanel και Levi’s. Μερικές φορές, οι καταναλωτές που δεν γνωρίζουν αγοράζουν αυτά τα προϊόντα επειδή διατίθενται σε πολύ φθηνότερη τιμή από την αρχική. Άλλες φορές, κάποιοι αγοράζουν εν γνώση τους απομιμήσεις.

Οι εταιρείες δαπανούν δισεκατομμύρια για την προστασία και την προώθηση της αυθεντικής μάρκας τους προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι πελάτες θα αναγνωρίσουν το πραγματικό προϊόν από μία απομίμηση, αλλά δυστυχώς η αγορά απομιμήσεων ευδοκιμεί χάρη στις βελτιωμένες τεχνικές παραγωγής αντιγράφων.

Τα τελευταία 20 χρόνια οι απομιμήσεις προκάλεσαν απώλεια 2,5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή τα παραποιημένα προϊόντα αποτελούν σχεδόν το 7% του παγκόσμιου εμπορίου. Οι απομιμήσεις προκαλούν σύγχυση στις αγορές ακόμη και αν οι πελάτες έχουν την καλή πρόθεση να αναζητήσουν το αυθεντικό προϊόν γιατί σταδιακά γίνονται όλο και πιο παρόμοιες στην εμφάνιση με το πραγματικό προϊόν. Υπολογίζεται ότι το 34% των καταναλωτών είναι σίγουροι ότι δεν έχουν αγοράσει ποτέ στο παρελθόν ένα προϊόν απομίμησης, αλλά πόσο ακριβές μπορεί να είναι αυτό;

Εάν, ωστόσο, θέλετε να μείνετε μακριά από αυτά, παρακάτω σας έχουμε 10 τρόπους με τους οποίους μπορείτε πάντα να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ απομιμήσεων και γνήσιων προϊόντων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Louis Vuitton (@louisvuitton)

Ράψιμο. Όταν ένα προϊόν είναι αυθεντικό, η ραφή θα φαίνεται πολύ καθαρά από τις αντίστοιχες απομιμήσεις. Η ραφή στα αυθεντικά ρούχα είναι ευθεία και περιέχει περισσότερες βελονιές σε σχέση με τα πλαστά που πιο αραιές ραφές για λιγότερο κόστος, ενώ και οι ραφές συχνά δεν είναι τόσο ευθείες.

Φερμουάρ. Τα φερμουάρ στις απομιμήσεις συνήθως είναι γυαλιστερά, ελαφριά και συχνά σκίζονται μετά από υπερβολική χρήση. Οι αυθεντικές μάρκες χρησιμοποιούν ποιοτικά φερμουάρ, εύκολα στη χρήση με ματ φινίρισμα.

Λογότυπο. Πιθανώς ο ευκολότερος τρόπος για να εντοπίσετε μία απομίμηση είναι το σχέδιο του λογότυπου. Το λογότυπο στις επώνυμες μάρκες πρέπει να φαίνεται τέλειο χωρίς να λείπουν λεπτομέρειες από το όνομα της εταιρείας ή το εικονίδιο. Τα πλαστά είδη μπορεί να μην έχουν καν λογότυπο και αντί αυτού να ξεγελάνε τους καταναλωτές με βάση το χρώμα και το σχήμα του προϊόντος. Πολλές μάρκες υψηλών προδιαγραφών έχουν μεταλλικό ή δερμάτινο λογότυπο, ενώ ορισμένες συχνά σφραγίζουν το λογότυπό τους πάνω στο προϊόν.

Δέρμα. Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να εντοπίσετε τις απομιμήσεις είναι να ελέγξετε αν είναι κατασκευασμένες από πραγματικό δέρμα ή όχι. Περάστε το χέρι σας πάνω από την επιφάνεια του προϊόντος και αν είναι πολύ λεία και ομοιόμορφη, τότε είναι πιθανό να πρόκειται για απομίμηση. Το πραγματικό δέρμα έχει υφή ελαφρά ανομοιόμορφη. Επίσης και η μυρωδιά του πραγματικού δέρματος είναι εμφανής αν πρόκειται για καινούργιο προϊόν. Τέλος, εξετάστε αν γυαλίζει και αν ναι, τότε πιθανότατα είναι πλαστό.

Ορθογραφία. Μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν ορθογραφικά λάθη στα πλαστά προϊόντα. Εξετάστε αν το λογότυπο, το όνομα της μάρκας είναι γραμμένα σωστά. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε αν η ορθογραφία είναι σωστή και στις ετικέτες.

Ύφασμα. Το ύφασμα δεν πρέπει να έχει ξεθωριασμένο χρώμα, τραβήγματα ή σκισίματα, Συχνά οι επώνυμες μάρκες στο εσωτερικό περιλαμβάνουν το σχέδιο του λογότυπου τους, οπότε μπορείτε να ελέγξετε και αυτήν τη λεπτομέρεια.

Συσκευασία. Έχετε αγοράσει ποτέ ακουστικά από την Apple ή μια τσάντα Coach; Όλα αυτά τα αντικείμενα έχουν κοινό τη συσκευασία υψηλής ποιότητας. Η συσκευασία των αυθεντικών αντικειμένων είναι από ανθεκτικό υλικό και το προϊόν εφαρμόζει τέλεια μέσα στο περίβλημα. Οι εταιρείες ξοδεύουν εκατομμύρια για τις συσκευασίες ώστε για να διασφαλίσουν ότι το προϊόν είναι προστατευμένο. Δείτε αν το προϊόν συνοδεύεται από επώνυμες υφασμάτινες σακούλες με κορδόνια και επώνυμο χαρτί περιτυλίγματος.

Τιμές. Αν η τιμή του επώνυμου προϊόντος είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή, τότε οι πιθανότητες να πρόκειται για απομίμηση αυξάνονται. Κάντε έρευνα στο διαδίκτυο για να δείτε αν η εταιρεία έχει εκπτώσεις στο συγκεκριμένο ρούχο. Οι περισσότερες επώνυμες μάρκες δεν κάνουν μεγάλες εκπτώσεις, οπότε αν δείτε ένα προϊόν σχεδόν 75% κάτω από την αρχική του τιμή, τότε να είστε επιφυλακτικές.

cover photo (whowhatwear.com/vogue.com)

Screenshot 5

Χριστιάνα Σιάχου

Είμαι fashion designer με γνώσεις ψυχολογίας και με αντιπροσωπεύει o φουτουρισμός πάμε για πρωτοπορία !!!

RELATED