Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F09%2Flikewomangr thetikos anthropos

10 τρόποι που θα σε κάνουν νιώθεις πιο θετικός άνθρωπος

Ο πιο χρήσιμος ορισμός του να είσαι θετικός είναι να έχεις ελπίδα και εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να χειριστείς ό,τι είναι δύσκολο.

Πράγματι οι εποχές στις οποίες ζούμε είναι αρκετά δύσκολες, απαιτητικές και περίπλοκες. Είναι πολλές οι φορές που πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται αρνητικά, χωρίς να ξέρεις πως να τον σταματήσεις και αμέσως η διάθεσή σου να πέφτει. Ωστόσο, είναι κάποια μικρά βήματα, που αν τα εντάξεις στην καθημερινότητά σου θα καταφέρεις να γίνεις πιο θετικός άνθρωπος.

Φτιάξε μια υγιεινή πρωινή ρουτίνα

Κάθε πρωί με το που ξυπνήσεις ακολούθησε μια ιεροτελεστία, η οποία ταιριάζει στα ωράρια σου και στις ανάγκες σου, έτσι θα είναι πιο εύκολο να την ακολουθείς πιστά. Έρευνες έχουν δείξει πως νιώθεις χαρά και ανυπομονησία, όταν περιμένεις να αρχίσει όλο αυτό το τελετουργικό σου και αμέσως η διάθεσή σου θα είναι πιο ζωντανή.

Βρες το προσωπικό σου mantra

Είναι πολύ όμορφο και χαλαρωτικό μόλις ανοίγεις τα μάτια σου να αφιερώνεις 2 λεπτά στο να λες ουσιαστικά στον ίδιο σου τον εαυτό μια μικρή φράση, με την οποία θα σου δίνεις δύναμη και αισιοδοξία να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε μέσα στην ημέρα σου. Διάλεξε εσύ το μήνυμα που έχεις ανάγκη να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου, ώστε να είναι ευτυχισμένος.

Βάλε άσκηση στην ζωή σου

Έρευνες έχουν δείξει πως ακόμα και η άσκηση που κρατάει 10 λεπτά την ημέρα, εκτονώνει τους ανθρώπους και τους βοηθάει να νιώσουν πέρα από ευεξία και ευφορία. Οπότε, η άσκηση είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να ξεκινήσεις ευχάριστα την ημέρα σου.

Κάνε εξωτερικές δραστηριότητες

Δεν χρειάζεται να περάσεις ώρες επί ωρών στην φύση, ακόμη και ένα σύντομο περπάτημα στην γειτονιά σου, έχει την δύναμη να αφαιρέσει το στρες και την αρνητικότητα και να προσθέσει δημιουργικότητα, ζωντάνια και θετικότητα, ώστε να επιστρέψεις δυναμικά στις υποχρεώσεις σου. 

Γιόρτασε το οτιδήποτε

Μην περιμένεις να γίνουν κοσμοιστορικά γεγονότα για να πεις ένα «μπράβο» στον εαυτό σου. Ξεκίνησε να σε εμψυχώνεις ακόμα και αν κατάφερες να πας στο γυμναστήριο ή να φτιάξεις μια νόστιμη συνταγή. Το κλειδί είναι να βλέπεις τις μικρές χαρές και κατορθώματα, σε ό,τι και αν επιτυγχάνεις.

Κάνε κοπλιμέντα στον εαυτό σου

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε άσχημες μέρες, όπου δεν μας αρέσει τίποτα πάνω μας και αυτό είναι φυσιολογικό. Πρέπει, ωστόσο, να βρεις την δύναμη ειδικά σε αυτές τις μέρες να μιλάς όμορφα στον εαυτό σου, να μπορείς να κοιταχτείς στον καθρέπτη ή πίσω στην ημέρα σου και σε όσα πέτυχες και να τον εμψυχώσεις, ακόμα και για το πιο μικρό. Όλο αυτό θα δώσει μια νέα αύρα.

Κράτησε ημερολόγιο

Πρέπει να βρεις έναν τρόπο να εξωτερικεύεις όσα νιώθεις και όσα διανύεις μέσα στην ημέρα. Το ημερολόγιο δεν βοηθάει μόνο σε αυτό, καθώς μπορείς να γράφεις και συνεχώς να ανατρέχεις, ώστε να πάρεις δύναμη, σε όσα είσαι ευγνώμων που έχεις ή πέτυχες. Αυτό σε βοηθάει να χαίρεσαι με όσα διαθέτεις, ακόμα και αν τα θεωρούσες δεδομένα, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι και αρχίζεις να το συνειδητοποιείς.

Συγχώρεσε τον εαυτό σου για κάτι

Όλοι μας κρίνουμε τον εαυτό μας για πράγματα του παρελθόντος, ακόμα και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος και να ξεκινήσει μια περίοδος συγχώρεσης, να φύγει το βάρος των ενοχών και να έρθει μια περίοδος λάμψης. Η ομορφιά και η θετικότητα άλλωστε, πηγάζουν πρώτα από μέσα μας.

Να έχεις γύρω σου θετικούς ανθρώπους

Οι αρνητικοί άνθρωποι είναι τοξικοί και όλοι μας, άλλωστε, θέλουμε οι φίλοι μας να μας ανυψώνουν σε δύσκολες καταστάσεις και να βγάζουν προς τα έξω τον καλύτερο  μας εαυτό. Γέμισε, λοιπόν, την ζωή σου με θετικούς ανθρώπους, άλλωστε στο τέλος της ημέρας είσαι μια συνάρτηση των ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφεσαι.

Απρόσμενες πράξεις καλοσύνης απέναντι στους άλλους

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά είναι πραγματικά μαγικό να χαρίζεις καλοσύνη και να γεμίζεις θετικότητα άλλους ανθρώπους, καθώς μετά το χαμόγελό τους είναι η πραγματική ανταμοιβή, που θα γεμίσει και εσένα με θετικότητα και χαρά. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλες πράξεις, ακόμα και ένα κοπλιμέντο σε κάποιον περαστικό, έχει την δύναμη να φτιάξει και των δύο σας την ημέρα.

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο βήματα, τα οποία μπορεί να σε βοηθήσουν να δεις με πιο θετικό μάτι την καθημερινότητα. Αυτό, όμως, που δεν πρέπει πραγματικά να ξεχνάς είναι πως η ενέργεια που διοχετεύεις εκεί έξω είναι και αυτή που θα πάρεις πίσω. Εσύ αποφασίζεις αν αυτή θα είναι θετική ή αρνητική.

photo credits jasminealley

IMG 6527

Δήμητρα Φαρδογιάννη

Φοιτήτρια στην πιο ερωτική πόλη, αυτή της Θεσσαλονίκης και φυσικά Θεσσαλονικιά ως το κόκαλο, με την υπερβολή και το στρας να είναι οι καλύτερες μου φίλες. Δασκάλα ειδικής αγωγής in progress, με ένα νέο πάθος, αυτό της αρθρογραφίας. Άλλωστε από μικρή έγραφα πολλά σε ημερολόγια και ήρθε η ώρα να τα πω.

RECENT

RELATED