Τα «100 Χρόνια Μοναξιά» Του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες Στο Netflix

Tα «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, το μυθιστόρημα ο οποίος βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1982 έρχεται  στη μικρή οθόνη. Το Netflix απέκτησε τα δικαιώματα του αριστουργήματος το οποίο έχει μεταφραστεί σε 46 γλώσσες και έχει πουλήσει περίπου 50 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η ανακοίνωση ήρθε από την διαδικτυακή πλατφόρμα του Netflix, ότι θα διασκευάσει  το γνωστό μυθιστόρημα σε τηλεοπτική σειρά «100 χρόνια μοναξιάς», αφού απέκτησε τα δικαιώματα από την οικογένεια του Κολομβιανού συγγραφέα. 

Είναι η πρώτη και μοναδική φορά που η οικογένεια δίνει άδεια για τη μεταφορά του στην οθόνη» μετά την έκδοσή του το 1967, αναφέρει το Netflix σε ένα tweet που έστειλε.

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, απεβίωσε το 2014 στο Μεξικό

Το μυθιστόρημα διηγείται την ιστορία μιας δυναστείας, της οικογένειας Μπουενδία, και του πατριάρχη της Χοσέ Αρκάντιο Μπουενδία, του ιδρυτή της φανταστικής πόλης Μακόντο.

Προς το παρόν το Netflix δεν έχει δημοσιοποιήσει με την παραγωγή. 

Ο συγγραφέας είχε εκφράσει την αντίθεσή του σε κάθε σχέδιο μεταφοράς του βιβλίου στην οθόνη. 

«Το Netflix είναι μεταξύ των πρώτων που αποδεικνύουν ότι ο κόσμος είναι όσο ποτέ πιο πρόθυμος να παρακολουθήσει σειρές που παράγονται σε ξένες γλώσσες, υποτιτλισμένες» είπε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times ο Ροντρίγκο Μάρκες, ένας από τους γιους του συγγραφέα, που θα αναλάβει καθήκοντα εκτελεστικού παραγωγού της σειράς.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue