Skip to main content
images easyblog articles 7876 mathimata eftixias gia thn zoh 28776fd7

12 Μαθήματα Για Για Να φέρουμε ​Ισορροπία, Επιτυχία Και Ευτυχία Στην Ζωή μας.

12 ΜΑΘΗΜΑΤΑ–ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Dr. WAYNE DYER!

1. ΑΣ ΕΣΤΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΛΩΝΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ !

Στη διαδικασία της εξέλιξης ο άνθρωπος που δουλεύει με τον εαυτό του δεν αναλώνεται και δεν ξοδεύει χρόνο με το να προσπαθεί να αλλάξει τους, αλλά εστιάζεται στην βελτίωση και στην εξέλιξη του ίδιου του του εαυτού!

«Αγάπη είναι η ικανότητα να επιτρέπουμε σε αυτούς που αγαπάμε να είναι ο εαυτός τους, χωρίς να έχουμε απαίτηση να ικανοποιήσουν τις δικές μας ανάγκες για να είμαστε ευτυχισμένοι» Dr. WAYNE DYER

  1. ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ !

Οι εξελιγμένοι άνθρωποι δίνουν ποιοτικό χρόνο στη βελτίωση του εαυτού τους, αλλά ταυτοχρονα συνεργάζονται αρμονικά με τους άλλους για να έχουν ένα καλό αποτελεσμα. Γνωρίζουν ότι με τον ανταγωνισμό δεν φέρνουν μακροχρονια αποτελεσματα, αλλά αντιθετα αποδυναμώνονται.

«Όταν ξοδεύουμε την ενέργεια μας για να ανταγωνιστούμε ή να ξεπεράσουμε κάποιον άλλον, τελικά επιτρέπουμε στον άλλον να μας ελέγχει! Δεν είμαστε κύριοι του εαυτού μας» Dr. WAYNE DYER

  1. Η ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ & Η ΑΓΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ…. Η ΕΞΕΛΙΞΗ & ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ…!!!!

Οι ισορροπημένοι άνθρωποι εξελίσσονται με διαρκή γνώση και εξερεύνηση, ακόμα & για το άγνωστο & το καινούργιο. Δεν επαναπαύονται μόνο στα γνωστά και στα ασφαλή.

«Η μεγαλύτερη μορφή άγνοιας & περιορισμού είναι να απορρίπτεις κάτι για το οποίο δεν γνωρίζεις τίποτα» Dr. WAYNE DYER

  1. ΑΣ ΜΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΑΝ ΘΥΜΑΤΑ, ΕΙΜΑΤΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ !!!

Είναι σημαντικό να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να αναλάβουμε την προσωπική μας ευθυνη για τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις μας, αντί να τις αποδίδουμε σε κάποιον αλλον.

«Το πως μας φέρονται ειναι το κάρμα τους, το πως αντιδρούμε είναι το δικό μας» Dr. WAYNE DYER

  1. ΑΣ ΜΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ….!

Το να περνάμε χρόνο με τον εαυτό μας είναι ένας μοναδικός τρόπος για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να οδηγηθούμε στα 4 Α:Αυτογνωσία, Αυτοσεβασμός, Αυτοφροντίδα, Αυτοπεποίθηση.

«Δεν μπορείς να νοιώσεις ποτέ μοναξιά, αν σου αρέσει το άτομο με το οποίο είσαι σταθερά μόνος, δηλαδή τον εαυτό σου» Dr. WAYNE DYER

  1. Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ, ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ !

Οι δυσκολίες, οι δοκιμασίες ακόμα και η απόρριψη είναι πολλές φορές από τα πιο χρήσιμα μαθήματα γιατί είναι μια ευκαιρία να κανουμε τον εαυτό μας πιο δυνατό και να εστιαστούμε σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε αληθινά.

«Να είμαστε ευγνώμονες για όσους μας έχουν πεί ΟΧΙ ! Χάρη σε αυτούς καταφέραμε να γίνουμε οι άνθρωποι που είμαστε » Dr. WAYNE DYER

  1. ΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ !!!

Τελικά δε μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι αν αναζητούμε συνεχώς επιβεβαίωση και αποδοχή απο τους άλλους. Η επιβεβαίωση και η αποδοχή πρέπει να έρχεται αρχικά και βασικά απο τον εαυτό μας.

«Η αυτοεκτίμηση δεν έρχεται από τους άλλους, η ΑΞΙΑ μας βασίζεται σε ΕΜΑΣ & δεν έχει σχέση με τους άλλους» Dr. WAYNE DYE

  1. ΕΛΚΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ…

Ο Νόμος της Έλξης είναι από τους πιο σημαντικούς νόμους, αν τον κατανοήσουμε σωστά! Δεν αρκεί να λέμε: «Θέλω να έλξω αυτο ή αυτά ….. », χωρίς να έχουμε βαθιά πίστη. Αυτό που πρέπει πρώτα να καλλιεργήσουμε, στο μυαλό και στη καρδιά μας, είναι οτι αξίζουμε αυτό που επιθυμούμε.

Εάν πραγματικά το πιστέψουμε τότε μόνο θα το έλξουμε!!!

«ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΛΚΟΥΜΕ ΟΧΙ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ!!!» Dr. WAYNE DYER

  1. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ !

Αν πιστέψουμε με Πάθος και αν εργαστούμε με Πίστη μπορούμε να αποκτήσουμε ότι επιθυμούμε. Πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τους περιορισμούς, τα περισσότερα ειναι δημιουργήματα του μυαλού μας. Πρέπει να πιστέψουμε οτι εχουμε εξαιρετικές δυνατότητες να γίνουμε και να αποκτησουμε οτι πραγματικά επιθυμούμε και αξίζουμε.

«Όταν σκεφτόμαστε περιορισμούς, λαμβάνουμε περιορισμούς, όταν σκεφτόμαστε Αφθονία, λαμβάνουμε Αφθονία» Dr. WAYNE DYER

10.ΑΣ ΜΗ ΑΓΧΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ & ΑΣ ΑΦΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ! LET GO & LET GOD !!!!

Έχοντας εμπιστοσύνη στο Θεικό Σχέδιο, μαθαίνουμε να ακούμε την Εσωτερική μας Φωνή. Πρέπει να πιστέψουμε οτι ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι τυχαίο και αν ακολουθήσουμε τη φωνή της καρδιάς μας που έχει μεγάλη ΣΟΦΙΑ, θα οδηγηθούμε στην Ισορροπία, Επιτυχία & Ευτυχία. Χρειάζεται Πίστη & Εμπιστοσύνη !

Οι άνθρωποι με αγάπη κατοικούν σε ένα κόσμο με αγάπη. Οι εχθρικοί άνθρωποι, κατοικούν έναν εχθρικό κόσμο. Στον ίδιο κόσμο…ΔΙΑΛΕΞΕ !» Dr. WAYNE DYER

  1. ΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΡΟΠΟ !

Ποτέ δε πρέπει να σταματήσουμε να επενδύουμε στη προσωπικη μας αναπτυξη !!! Μπορούμε συνέχεια να ψάχνουμε καινούργιους τρόπους, να καλλιεργούμε το Πνεύμα, τη Ψυχή και το Σώμα μας.

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ…ΑΛΛΑ & ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ !!!!

Οι Δυνατοί, Ισορροπημένοι άνθρωποι, οι «Νικητές Ζωής» είναι ικανοί να προκαλούν Θαύματα στη ζωή τους αλλά και για αυτούς που αγαπούν.

«Είμαι Ρεαλιστής, πιστεύω στα Θαύματα !!!!» Dr. WAYNE DΥΕR

Τζίνα Θανοπούλου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Είμαι Συμβουλευτική Ψυχολόγος με Μετεκπαίδευση με Ed.M., M.A., στο Harvard University, στο χώρο της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας σε Παιδιά, Εφήβους, Γονείς, Ζευγάρια και ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες καθώς και στις Διατροφικές διαταραχές Εφήβων & Ενηλίκων. Έχω εξειδίκευση σε Γυναικεία Θέματα, Εικόνας Σώματος Αυτοπεποίθησης και Διατροφικές Διαταραχές. Επίσης, ασχολούμαι και με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και την διαδικασία της Αυτο-ανακάλυψης.

RECENT

RELATED