Skip to main content
images easyblog articles 10098 64e3d0c4

12 Συμβουλές Που Θα Έδινα Στον Νεότερο Εαυτό Μου Με Αφορμή Τη Δοκιμασία Της Πανδημίας!

1.Τίμησε τις μικρές και μεγαλύτερες Απολαύσεις της ζωής που θεωρούμε δεδομένες.

  • Μετά από μια τέτοια δοκιμασία όπως αυτής της Πανδημίας του Κορωνοϊού είναι σημαντικό να βλέπεις και να εκτιμάς τις μικρές και μεγαλύτερες στιγμές, έτσι όπως έρχονται, όπως π.χ. :
  • ένα γεύμα ή ένα δείπνο ή ακόμα και ένα καφέ με μία παρέα καλών φίλων,
  • μια ουσιαστική συζήτηση μέ φίλους για κάποιο θέμα κοινωνικό, πολιτικό, ψυχολογικό, επιστημονικό ή σε συνδυασμό,
  • το σχολείο (!!!) για τα παιδιά μας, γιατί είναι σημαντικό και καταλυτικό για την ομαδική γνώση, την επικοινωνία, τη διαπροσωπική επαφή, την ανταλλαγή απόψεων, προσωπική και διαπροσωπική εξέλιξη…… μια έξοδο σε ένα όμορφο καλλιτεχνικό θέαμα: κινηματογράφο, θέατρο, συναυλία, χορό κτλ…
  • μιά επίσκεψη σε ένα μουσείο, gallery, μιά καλλιτεχνική έκθεση, μια παρουσίαση ενός καινούργιου βιβλίου,
  • επίσκεψη και προσευχή σε έναν ιερό χώρο, ακόμα και για το συμβολικό άναμα ενός κεριού !
  • επίσκεψη στο γυμναστήριο ή σε ένα χώρο που γίνονται ομαδικά σπορ, όπου εξασκείται το σώμα και το πνεύμα,
  • μια βόλτα ή εκδρομή με ΠΑΡΕΑ στη φύση,
  • ένα ωραίο ταξίδι σε κάποιο τόπο που δεν έχουμε πάει ή που έχουμε πάει και επιθυμούμε πολύ…..!

2. Αποδέξου και τίμησε τον εαυτό σου όπως είσαι. Είσαι μοναδικός και υπέροχος!

Είναι πολύ σημαντικό να μη συγκρίνεις τον εαυτό σου μέ άλλους ή να τον μειώνεις, γιατί δεν είναι αρκετά αδύνατος, όμορφος, επιτυχημένος, πλούσιος, αναγνωρισμένος. Ιδιαίτερα σε μία εποχή όπου υπάρχει βομβαρδισμός των “Social Media” και των εικόνων των «τέλειων αλλά ψεύτικων φτιαγμένων» γυναικών και αντρών.

Προσπάθησε να δεις και να εκτιμήσεις τον αληθινό, υπέροχο εαυτό σου, έτσι όπως είσαι!

Υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι πως οι άλλοι σε αδικούν, σε αγνοούν, σε «καπελώνουν» ή υποτιμούν τις απόψεις και τις ιδέες σου. Σε όλους μας έχει συμβεί αυτό.

Να θυμάσαι ότι ήρθες στον κόσμο για να λάμψεις με τον δικό σου μοναδικό τρόπο!

3. Μην κρύβεις τα χαρίσματά σου!

… από φόβο μήπως δεν είναι αρκετά ή  ακόμα χειρότερα επειδή μπορεί να είναι υπέρ αρκετά. Το να φαίνεσαι πιο λίγος, από ότι είσαι στην πραγματικότητα, κάνει κακό και σε εσένα αλλά και στους άλλους. Όπως είπαμε ήρθες σε αυτό το κόσμο για κάποιο Ιερό, Μοναδικό Σκοπό! Άσε τον να λάμψει!

4. Εμπιστέψου την Εσωτερική σου Φωνή και Καθοδήγηση.

Το ένστικτό σου είναι ο καλύτερός σύμβουλος. Ξέρει ποιό είναι το καλύτερο για εσένα σε κάθε περίσταση. Γι’ αυτό ακολούθησέ το, αφού έρθεις σε επαφή μαζί του με Διαλογισμό, Προσευχή & Περισυλλογή.

5. Η Ζωή είναι αναπάντεχη!

Αυτό το βιώσαμε τη δύσκολη περίοδο της κρίσης του Κορωνοϊού. Από την μια μέρα στην άλλη άλλαξε η ζωή μας! Το αίσθημα της ασφάλειας, υγείας, βεβαιότητας και απόλαυσης για τη ζωή κλονίσθηκαν! Τι μάθημα πήραμε ? Να εμπιστευθούμε το Θεϊκό Σχέδιο, να κάνουμε όσα πρέπει για την υγεία και ασφάλεια μας. Πάνω από όλα να αναπτύξουμε, Πίστη, Εμπιστοσύνη, Θετική Σκέψη και Ελπίδα.

6. Όταν κάνεις λάθη, παραδέξου το και ζήτησε ΣΥΓΝΩΜΗ !!!!

Κάνε το όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αυθεντικά από καρδιάς. Μην ρίχνεις το φταίξιμο στους άλλους, γιατί αυτό σε κάνει να φαίνεσαι λίγος. Όταν ζητάς συγνώμη ο πρώτος που απελευθερώνεται είσαι εσύ !!!!

7. Δώσε τα εύσημα εκεί όπου χρειάζεται και αξίζει.

Να συγχαίρεις τους άλλους για τις ιδέες τους, τη προσφορά τους και το έργο τους. Αυτό δημιουργεί ΠΙΣΤΗ, ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ και ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ στις σχέσεις σου !

8. Οι άνθρωποι πρέπει να συμπαραστέκονται και να βοηθάνε ο ένας τον άλλο.

Δεν υπάρχει πιο απογοητευτικό συναίσθημα από το να βλέπεις έναν άνθρωπο να μην δίνει στον συνάνθρωπο του την ευκαιρία που του αξίζει, λόγω ανασφάλειας και εγωισμού. Όταν ένας άνθρωπος κόβει τα φτερά ενός άλλου, αργά ή γρήγορα κόβει και τα δικά του. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μάθημα για τα παιδιά μας και θα το διδάξουμε με το παράδειγμα μας στην πράξη.

9. Από ανθρώπους που αγαπάς και εκτιμάς μην απομακρύνεσαι ή εξαφανίζεσαι…

Το να εξαφανίζεσαι αποτελεί την υπέρτατη απόρριψη. Συζήτησε με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα και μοιράσου απλά την αλήθεια σου και προχώρησε στη ζωή σου.

10. Να προσφέρεις στους άλλους, όχι μόνο αυτό που σου περισσεύει, αλλά ιδιαίτερα αυτό που έχει αξία γιά σένα και πιθανόν να στερηθείς., όχι μόνο αυτό που σου περισσετικ

Κάνε το σκοπό της ζωής σου. Έτσι η ζωή σου θα αποκτήσει νόημα. Και όλα αυτά που θα αφήσεις πίσω σου θα αποτελούν την κληρονομιά σου.

11. Να Αγαπάς και να σέβεσαι τον εαυτό σου!

Είναι το σημαντικότερο θεμέλιο για να μπορέσεις να χτίσεις κάθε είδους σχέση. Βασικά αυτό είναι το μόνο θεμέλιο. Δεν μπορείς να αγαπήσεις κανέναν ολοκληρωτικά, αν δεν αρχίσεις από τον ίδιο σου τον εαυτό. Γι΄ αυτό άρχισε από σήμερα κιόλας να τον βάζεις σε προτεραιότητα.

12. Επένδυσε στη ΦΙΛΙΑ ! Οι αληθινοί φίλοι είναι από τα πολυτιμότερα αγαθά στη Ζωή.

Να συναναστρέφεσαι άτομα που σε κάνουν να γελάς, σε εξελίσσουν και σε γεμίζουν θετική ενέργεια, αγάπη και δημιουργικότητα. Μην ξεχνάς τα πολλά θετικά ψυχολογικά οφέλη που σου χαρίζουν οι φίλοι. 

Είμαι Συμβουλευτική Ψυχολόγος με Μετεκπαίδευση με Ed.M., M.A., στο Harvard University, στο χώρο της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας σε Παιδιά, Εφήβους, Γονείς, Ζευγάρια και ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες καθώς και στις Διατροφικές διαταραχές Εφήβων & Ενηλίκων. Έχω εξειδίκευση σε Γυναικεία Θέματα, Εικόνας Σώματος Αυτοπεποίθησης και Διατροφικές Διαταραχές. Επίσης, ασχολούμαι και με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και την διαδικασία της Αυτο-ανακάλυψης.

RECENT

RELATED