Skip to main content
mallia firzarisma 80d9d740

14+1 Τρόποι για να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα

author likewoman

21 Φεβ 2021

Το φριζάρισμα προκαλείται κυρίως από την έλλειψη ενυδάτωσης στα μαλλιά σας, αλλά η υγρασία μπορεί επίσης να συμβάλει σε αυτό. Να πως συμβαίνει.

Τα μαλλιά σας χάνουν την υγρασία καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και, έτσι το μεσημέρι, το εξωτερικό στρώμα στις τρίχας σας ανοίγει και αφήνει τον αέρα να εισχωρήσει στην τρίχα, δημιουργώντας ένα φριζαρισμένο χάος. Οι περισσότερες το αντιμετωπίζουμε τις πολύ υγρές μέρες του χειμώνα (όταν βρέχει κλπ), όμως συχνά δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό ούτε το καλοκαίρι. Ιδιαίτερα εάν βρισκόμαστε κοντά στη θάλασσα, στο κυκλαδίτικα νησιά που το κλίμα δεν είναι τόσο ξηρό. Ας δούμε, λοιπόν, πως να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα των μαλλιών σας! ♥

1. Επιλέξτε ένα σαμπουάν με γλυκερίνη, χωρίς θειικά άλατα
Αναζητήστε ένα με γλυκερίνη ψηλά στον κατάλογο των συστατικών (όσο πιο κοντινά είναι τα συστατικά στην κορυφή της λίστας, τόσο πιο συγκεντρωμένα είναι), που βοηθά στην καταπολέμηση του φριζαρίσματος, καθώς διεισδύει στο εσωτερικό της τρίχας και την ενυδατώνει από μέσα προς τα έξω. Δημιουργεί επίσης μια προστατευτική επικάλυψη στο εξωτερικό της τρίχας, έτσι ώστε να μην σπάσει.

2. Μην παραλείπετε το conditioner
Είναι όλα σχετικά με την απόθεση υγρασίας στα μαλλιά σας, αλλιώς η εξωτερική στιβάδα θα ανοίξει για να αφήσει την υγρασία μέσα και θα μετατρέψει τα μαλλιά σας από λεία σε φριζαρισμένα. Ψάξτε λοιπόν για ένα μαλακτικό που περιέχει γλυκερίνη καθώς και άλλα συστατικά που προσφέρουν ενυδάτωση (όπως το λάδι καρύδας και το βούτυρο shea) και εφαρμόστε το από την μέση μέχρι τις άκρες των μαλλιών, κρατώντας το μακριά από τις ρίζες σας αν δεν θέλετε τα μαλλιά σας να βαρύνουν και να λαδώσουν πιο εύκολα. Προσωπικά, ούσα σγουρομάλλα, τείνω να χρησιμοποιώ conditioner πολύ κοντά στην ρίζα για να απαλλαγώ από τον ανεπιθύμητο όγκο και το φριζάρισμα.

Για επαγγελματικές θεραπείες κατά του φριζαρίσματος (όπως Inverse-Κρυοθεραπεία Μαλλιών) επισκεφθείτε τα Ikonomakis Κομμωτήρια + VIP και αφεθείτε στα έμπειρα χέρια των hairexperts.

Μην ξεχάσετε να δείτε και το eshop για να ανακαλύψετε τα αγαπημένα μας προϊόντα για την φροντίδα και την περιποίηση των μαλλιών! Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κάθε φορά

3. Δύο φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιήστε μόνο conditioner στα μαλλιά σας αντί για σαμπουάν
Μπορεί να νομίζετε ότι τα μαλλιά σας πρέπει να πλένονται αρκετές φορές την εβδομάδα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Κάθε δύο ημέρες, εφαρμόστε μαλακτικό αντί για σαμπουάν και στη συνέχεια ξεβγάλτε το. Το Conditioner περιέχει μια μικρή ποσότητα επιφανειοδραστικών ουσιών (που το σαμπουάν χρησιμοποιεί για να καθαρίσει τα μαλλιά σας) έτσι θα τα καθαρίσει χωρίς να απογυμνώσει τα μαλλιά σας από τα φυσικά τους έλαια. Όσο πιο σκληρή είναι η τρίχα σας, τόσο πιο δυνατό μαλακτικό πρέπει να διαλέξετε.

4. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική μάσκα μία φορά την εβδομάδα
Η εφαρμογή μιας ειδικής θεραπείας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ειδικά σε ψυχρότερους μήνες όταν ο αέρας είναι στεγνός, θα συμβάλει στην πλήρωση οποιωνδήποτε τρυπών στον άξονα των μαλλιών σας που απορροφούν την εξωτερική υγρασία και συμβάλλουν στο φριζάρισμα. Αναζητήστε μια μάσκα που περιέχει γλυκερίνη, ενισχύει τις πρωτεΐνες μεταξιού και εξομαλύνει τα φυτικά κεραμίδια για την καταπολέμηση του φριζαρίσματος.

5. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν κατά 90% πριν χρησιμοποιήσετε πιστολάκι
Πολύ ζεστός αέρας επικεντρωμένος απευθείας στις τούφες των μαλλιών σας, τις αφυδατώνει, καθιστώντας τες φριζαρισμένες – ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν ο αέρας είναι λιγότερο υγρός. Αν έχετε ίσια ή ελαφρώς κυματιστή τρίχα, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν 90 τοις εκατό και μετά χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι για το υπόλοιπο 10 τοις εκατό.

6. Βουρτσίστε τα μαλλιά σας τακτικά για να βοηθήσετε στη διανομή των φυσικών ελαίων τους
Αν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας με βούρτσα φτιαγμένη από τρίχες αγριόχοιρου (boar bristle brush), ουσιαστικά μεταφέρετε τα φυσικά έλαια και την υγρασία που υπάρχει στην ρίζα σας και την διανέμετε ομοιόμορφα στα μαλλιά σας. Έτσι θα αποφύγετε να έχετε μόνο λαδωμένη ρίζα (σε υπερβολικό βαθμό) στο τέλος της ημέρας και θα κρατήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά και ενυδατωμένα αποτρέποντας το φριζάρισμα. Επιπλέον, οι συγκεκριμένες βούρτσες έχουν πολλά οφέλη για την τρίχα και το δέρμα της κεφαλής.

7. Αποτρέψτε τα ίσια μαλλιά από το να φριζάρουν χτενίζοντάς τα με ξηρό έλαιο
Ενώ τα μαλλιά σας εξακολουθούν να είναι βρεγμένα, εφαρμόστε ένα ξηρό λάδι που κλειδώνει την υγρασία, από τα άκρα σας έως τα μέσα της κεφαλής σας. Το λάδι λειτουργεί ως φραγμός, εμποδίζοντας τη διείσδυση υγρών. Μόλις τα μαλλιά σας είναι 90 τοις εκατό στεγνά, χρησιμοποιήστε μια στρογγυλή βούρτσα με μικτές τρίχες (οι πλαστικές κρατούν τα μαλλιά και τα τραβούν μέσα στις τρίχες αγριόχοιρου για επιπλέον ένταση,  κάτι που κάνει τα μαλλιά σούπερ ίσια) για να εξασφαλίσετε ένα ομαλό φινίρισμα. Μπορείτε επίσης να ισιώσετε τα μαλλιά σας με πρέσα μετά το στέγνωμα – τίποτα δεν θα κάνει καλύτερη δουλειά

 8. Ξε-φριζάρετε τα κυματιστά μαλλιά πιάνοντάς τα κότσο ή σχηματίζοντας μπούκλες με θερμότητα
Αφού έχετε εφαρμόσει σαμπουάν, conditioner και ξηρό λάδι και τα μαλλιά σας είναι νωπά μετά το ξέβγαλμα, πιάστε τα έναν κότσο στην κορυφή του κεφαλιού σας αν θέλετε χαλαρούς κυματισμούς, ή χρησιμοποιήστε σίδερο για πιο στημένες μπούκλες.

9. Προσπαθήστε να δαμάσετε τα φριζαρισμένα, χοντρά, και σγουρά μαλλιά με μια κρέμα ενυδάτωσης
Αφού πλύνετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν και conditioner, ενώ είναι ακόμα βρεγμένα, εφαρμόστε ένα προϊόν με βάση την κρέμα από ρίζα σε άκρη. Όταν εφαρμόζετε το προϊόν, αντί να το τρίβετε, θερμαίνετε το προϊόν ανάμεσα στις παλάμες και τα δάχτυλά σας και πιέστε το στα μαλλιά σας. Στη συνέχεια, τυλίξτε τις μπούκλες γύρω από τα δάχτυλά σας για να τις διαμορφώσετε ακριβώς όπως θέλετε και αφήστε τις τούφες σας να στεγνώσουν στον αέρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα diffuser σε χαμηλή ταχύτητα, υψηλή θερμότητα στραμμένο πάντοτε προς τα κάτω για να μην επηρεάσει την εξωτερική στιβάδα της τρίχας ή αλλιώς cuticle (η οποία κρατά στο εσωτερικό όλη την απαραίτητη υγρασία για την ενυδάτωση των μαλλιών και, αν ανοίξει, οδηγεί τα μαλλιά στο ανεπιθύμητο φριζάρισμα καθώς αναζητά ενυδάτωση στον γεμάτο υγρασία αέρα) για να τα στεγνώσετε.

10. Εφαρμόστε προϊόντα styling στα μαλλιά σας πριν την άσκηση
Το νάτριο στον ιδρώτα σας μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά σας, γι ‘αυτό είναι πάντα μια καλή ιδέα να εφαρμόσετε ένα leave in conditioner στις τούφες σας πριν να πάτε στο γυμναστήριο.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το 2 Phase leave-in conditioner της Farmavita που θα βρείτε στο eshop μας!

Επίσης, αν έχετε σκληρά μαλλιά και συνήθως γυμνάζεστε με μεταξωτό μαντίλι, καλό θα ήταν να το αλλάξετε για ένα βαμβακερό μαντίλι, αφού το βαμβάκι απορροφά την υγρασία και θέλετε το ύφασμα να απορροφά τον ιδρώτα και να μην τον παγιδεύει.

11. Αν τα μαλλιά σας έχουν υπερβολικά σκληρή υφή και τείνουν να φριζάρουν πολύ, κοιμηθείτε με ένα μεταξωτό μαντίλι
Για να αποτρέψετε την βαμβακερή μαξιλαροθήκη σας να απορροφήσει όλη την υγρασία από τα μαλλιά σας, κρατήστε τα πιασμένα κότσο στην διάρκεια της νύχτας και τυλίξτε γύρω τους ένα μεταξωτό μαντίλι που θα διατηρήσει τα μαλλιά σας ενυδατωμένα.

12. Κρατήστε ένα προϊόν στην τσάντα σας για να το χρησιμοποιήσετε στην διάρκεια της ημέρας
Αν έχετε ίσια ή ελαφρώς κυματιστά μαλλιά, χρησιμοποιήστε έναν ελαφρύ ορό ψεκασμού, όπως το Kérastase Discipline Spray Fluidissime που θα βρείτε στο eshop μας, από τα άκρα σας έως το μέσον. Κρατήστε το μακριά από τις ρίζες για να μην τις κάνετε πολύ λιπαρές. Μπορείτε επίσης να βάλετε τα μαλλιά σας σε μια πλεξούδα για να κρατήσετε τα μαλλιά σας ελεγχόμενα και “δαμασμένα”, αν δεν έχετε κάποια προϊόντα styling εύκαιρα.

Εάν έχετε χοντρά ή σγουρά μαλλιά, χρειάζεστε μια αφρίζουσα λοσιόν που στεγνώνει γρήγορα, δεδομένου ότι τα μαλλιά σας απαιτούν μεγάλη υγρασία για να διατηρούν την εξωτερική τους στιβάδα επίπεδη και να είναι ενυδατωμένα. Αν έχετε στεγνώσει τα μαλλιά σας με φορά προς τα κάτω, ένας ορός κατά του φριζαρίσματος είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για εφαρμογή μέσα στην μέρα. Εφαρμόστε από τη ρίζα σε άκρη για να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα.

13. Αν σας πιάσει η βροχή και τα μαλλιά σας φριζάρουν και φουντώσουν επικίνδυνα, ένα σέρουμ είναι ο καλύτερος σας φίλος
Εφαρμόστε το σε λεπτά και ίσια μαλλιά (ή προτιμήστε μια φόρμουλα σε μορφή κρέμας ή λαδιού για σκληρά μαλλιά) και, στην συνέχεια, τυλίξτε τις τούφες σας σε έναν σφιχτό κότσο όσο είναι ακόμη νωπές για να γίνουν και πάλι λείες.

14. Στην χειρότερη περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λοσιόν για το σώμα ή τα χέρια για να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα
Αν έχετε πιάσει τα μαλλιά σας κοτσίδα και τα πλάγια αρχίζουν να φριζάρουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε hairspray. Αν όμως το πίσω μέρος της κοτσίδας σας είναι φριζαρισμένο, και δεν έχετε εύκαιρο κάποιο προϊόν styling, μπορείτε να εφαρμόσετε λίγη λοσιόν, χτενίζοντας την κοτσίδα απαλά με τα δάχτυλά σας.

15. Αν πιάσετε τα μαλλιά σας ψηλά και το κάτω μέρος φριζάρει, φροντίστε να έχετε μαζί σας τσιμπιδάκια
Ή και ένα travel size hairspray για να κρατήσετε τις μικρές φύτρες στην θέση τους.

 

RELATED