2 Λόγοι για να φέρεις την φύση μέσα στο σπίτι σου


21 Νοέ 2020

Οι περισσότεροι, παίρνουν την απόφαση να τοποθετήσουν φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι γιατί δίνουν ευχάριστη νότα στην αισθητική και μπορούν να αποσπάσουν την μονοτονία από έναν χώρο. Όμως, τα οφέλη ενός φυτού είναι πολλά περισσότερα από την αισθητική. Τα φυτά εσωτερικού χώρου όχι μόνο μπορούν να μεταμορφώσουν το σπίτι σου αλλά και την ψυχολογία σου, επίσης.

Αγχολυτική Επίδραση

Έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά πως τα φυτά εσωτερικού χώρου, έχουν σημαντικά αποτελέσματα στη διαχείριση του στρες, προκαλώντας μείωση της δυσφορίας και της αγωνίας. Επίσης, τα φυτά αυξάνουν τα επίπεδα συγκέντρωσης και βελτιώνουν την παραγωγικότητα.

Βελτίωση της ποιότητας του αέρα

Σύμφωνα με μελέτη της NASA το 1989 τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα καθώς απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα. Επιπλέον, απελευθερώνουν οξυγόνο και υδρατμούς , έτσι ώστε να διατηρούν σταθερό το επίπεδο υγρασίας.

Παρακάτω σας προτείνουμε κάποια φυτά εσωτερικού χώρου για να κάνετε την αρχή:

Φιλόδενδρο

Το Φιλόδενδρο είναι ένα φυτό που προσαρμόζεται εύκολα σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό, υπάρχει σε ποικιλίες αναρριχητικού και θάμνου.

Φτέρη

Μπορεί να επιβιώσει ακόμα και σε μπάνια με μικρά παράθυρα, οπότε είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ενώ δεν της αρέσει ο ήλιος.

Κάκτος

Τα κακτοειδή είναι αγαπημένα φυτά για τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Υπάρχουν σε δεκάδες σχήματα, ενώ χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα. Όταν δε ανθίζουν, αποτελούν μοναδικό θέαμα.

Tι λέτε σας πείσαμε να διακοσμήσετε και εσείς το σπίτι σας με φυτά;

RELATED

Absolute Feminine Stories

© 2020, LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue