Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2019%2F03%2Fimages easyblog articles 4950 happy life

Ακολούθησε Αυτούς Τους 20 «Μαγικούς» Τρόπους Και Δες Αλλιώς Τη Ζωή !

Άραγε τι μας δίνει χαρά και νόημα ζωής;

Είναι αποκλειστικά τα μεγάλα γεγονότα όπως: γεννήσεις, γάμοι, επέτειοι, αποφοιτήσεις, μεγάλες επαγγελματικές & οικονομικές επιτυχίες, κτλ που μας δίνουν νόημα & ευτυχία;… ή είναι και μερικές μικρότερες καθημερινές στιγμές όπως: να ξυπνάς χαρούμενος/η δίπλα στον αγαπημένο σύντροφο που αγαπάς; Να πηγαίνεις με έναν καλό φίλο να δεις ένα ωραίο έργο σε θερινό σινεμά; Ή να πηγαίνεις με το παιδί σου μια βόλτα στη θάλασσα; Να κάθεσαι σε συζητησεις με ενδιαφεροντες αναθρωπους. ή σε μια όμορφη παραλία και να διαβάζεις ένα ενδιαφέρον, συναρπαστικό βιβλίο ή να κάνεις θαλάσσιο μπάνιο σε όμορφα νερά; ‘Η ακόμα πιο πολύ να συνειδητοποιείς ότι αγαπάς και σε αγαπάνε με απλό, αλλά ουσιαστικό και αυθεντικό τρόπο;

Τελικά μεγαλώνοντας & ωριμάζοντας, συνειδητοποιούμε  ότι βιώνουμε την ουσιαστική ευτυχία όταν ζούμε & μαθαίνουμε να απολαμβάνουμε και τα μεγάλα, αλλά και τα μικρά και καθημερινά. Γιατί το περισσότερο χρόνο στη ζωή μας το περνάμε μαθαίνοντας να εκτιμούμε και να απολαμβάνουμε τις μικρές, καθημερινές στιγμές !

Ας εξετάσουμε 20 διαφορετικούς τρόπους  για να το βιώσουμε, και να χαρούμε στιγμές συζητησεις με ενδιαφεροντες ανθρώπους και εμπειρίες ευτυχίας:

ginagcounseling.com wp content uploads 2017 08 9 3 

 1. Ας συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι η ζωή δεν είναι, και δεν θα γίνει ποτέ, τέλεια. Ευτυχώς, θα ήταν απίστευτα βαρετή ! Ένας σοφός είπε κάποτε πως το μυστικό δεν είναι να έχεις όλα αυτά που θέλεις, αλλά να θέλεις όλα αυτά που έχεις & να τα απολαμβάνεις με χαρά & ευγνωμοσύνη !
 2. Να έχουμε πάντα έναν ΣΚΟΠΟ στη ζωή. Δεν έχει σημασία αν δεν είναι πάντα ιδιαίτερα φιλόδοξος, δεν είναι ανάγκη να θέλουμε να γίνουμε πυρηνικοί φυσικοί ή αστροναύτες ή να ανακαλύψουμε κάτι πρότυπο και μοναδικό. Μπορεί να είναι ένας μικρός, αλλά ουσιαστικός & σημαντικός σκοπός για εμάς ! Μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους & να βελτιωθεί ο κόσμος και «με το δικό μας μικρό πετραδάκι….»!
 3. Να περνάμε χρόνο με τους φίλους μας. Ακόμα και όταν χρειάζεται να “θυσιάζουμε” χρόνο από τη δουλειά για να το κάνουμε. Το κτίσιμο των φιλικών σχέσεων είναι πάρα πολύ σημαντική για τη κοινωνική & ψυχολογική μας εξέλιξη.
 4. Να τολμάμε να ζητάμε υποστήριξη από οικείους & φίλους ή από Σύμβουλο-Ψυχολόγο, όταν την χρειαζόμαστε & να την προσφέρουμε όταν μας τη ζητήσουν.
 5. Ας μην μπερδεύουμε τον υλισμό με την επιτυχία & την ευτυχία. Ούτε η ευτυχία, ούτε ακόμα επιτυχία μετριούνται με μεγάλα σπίτια, με ακριβά αυτοκίνητα & μόνο με υλικά αγαθά. Η ευτυχία εξαρτάται από τα ψυχολογικά, συναισθηματικά & βέβαια πρακτικά αγαθά.
 6. Να είμαστε Αυθεντικοί & Αυθόρμητοι. Ετσι θα είμαστε και Δημιουργικοί.
 7. Να γράφουμε κάθε μέρα 3 πράγματα για τα οποία νοιώθουμε Ευγνωμοσύνη & Χαρά. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μοναδικό, μεγάλο και ανεπανάληπτο ! Μπορεί να είναι κάτι μικρό που σας έκανε να νοιώθουμε χαρούμενοι όπως: ένα τραγούδι που αγαπάμε, μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με κάποιον αγαπημένο φίλο, ή ένα ωραίο τοπίο στη φύση ή ένα ωραίο φαγητό.
 8. Ας προσπαθήσουμε να δοκιμάσουμε κάθε μέρα κάτι διαφορετικό & να μαθαίνουμε κάθε μέρα κάτι καινούριο.
 9. Να μάθουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο&τον εαυτό σας πολύ στα σοβαρά, κοθαζεις. αντί μισοάδειο! Ας σκεφτούμε πως αν κάτι δεν πάει καλά, θα περάσει. Όλα περνάνε! Ας ανακαλύψουμε το μάθημα που μας δίδαξε η εμπειρία!
 10. Ας βρούμε ένα ενδιαφέρον, ένα χόμπι, μία απασχόληση που μας δίνει την αίσθηση της χαράς, της δημιουργίας, της έκφρασης & της εκτόνωσης .
 11. Να διαβάσουμε ένα βιβλίο που μας συγκινεί, μας ενθουσιάζει ή μας συναρπάζει.
 12. Ας μάθουμε να βοηθάμε τους άλλους, τα παιδιά, τους φίλους, τους γονείς, τους συναδέλφους μας να κάνουν, να μάθουν , να τελειώσουν κάτι που τους δυσκολεύει και το γνωρίζουμε καλά! Ας αφιερώσουμε λίγο από το προσωπικό μας χρόνο & βέβαια ας γίνουμε κάπου εθελοντής. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από τη προσφορά!
 13. Να ακούμε περισσότερη μουσική που μας αρέσει & ας δούμε περισσότερο σινεμά & λιγότερη τηλεόραση.
 14. Να αναγνωρίσουμε στον εαυτό σας ότι κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Όχι κάτι τέλειο, αλλά το καλύτερο που μπορούμε!
 15. Ας περάσουμε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με θετικούς, ευχάριστους ανθρώπους, και ας απομακρύνουμε τους αρνητικούς και τοξικούς που μας κάνουν να νοιώθουμε αρνητικά & άβολα. 
 16. Ας μην συζητάτε όλη την ώρα, επαναληπτικά κάθε τι που μας ενοχλεί και μας στεναχωρεί. Είναι μύθος το ότι θα νιώσουμε καλύτερα αν το «βγάλουμε από μέσα σας» με οποιοδήποτε τρόπο . Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο το επαναλαμβάνουμε, τόσο πιο σημαντικό το κάνουμε στο μυαλό σας. Αντί αυτού ας στρέψουμε τη προσοχή μας στα θετικά που συμβαίνουν στη ζωή μας & μας γεμίζουν και για τα οποία νοιώθουμε Ευγνωμοσύνη.
 17. Ας μην καταπιέζουμε τον εαυτό μας συνέχεια. Είναι σημαντικό να τρώμε σωστά και να κάνουμε άσκηση και οικονομία, αλλά είναι σημαντικότερο να «σπάμε» πού και πού τους κανόνες σας για να φάτε ένα λαχταριστό γλυκό, ή να αγοράσετε κάτι που θέλετε πολύ.
 18. Να αρχίσουμε να γράφουμε τις σκέψεις μας, τους προβληματισμούς μας σε ένα ημερολόγιο σε μορφή προσωπικής εξομολόγησηςδιαλόγου με τον εαυτό μας. Αυτό μπορεί να γίνει με τη μορφή δημιουργικής γραφής. Αλλά ακόμα και αν δεν εκφραζόμαστε στο γραπτό λόγο πολύ καλά, αξίζει να γράφουμε τις σκέψεις  μας, τα γεγονότα. Όταν βάζουμε τις σκέψεις μας στο χαρτί, βγαίνουν από μέσα και μπορούμε να τις παρατηρήσουμε πιο αντικειμενικά και ψύχραιμα. Πολλές φορές στη Θεραπεία ζητάμε από το θεραπευόμενο να εκφραστεί στο χαρτί και να φέρει στην θεραπεία ότι έχει γράψει για να τα αναλύσουμε μαζί πιο ψύχραιμα και αντικειμενικά! Με αυτό το τρόπο δίνεται η ευκαιρία πολύ ουσιαστικής και εκ βαθέων θεραπείας. 
 19. Ας βρούμε τι είναι αυτό, το δημιουργικό, το αθλητικό, το πνευματικό κτλ που μας κάνει χαρούμενους,( για καθένα είναι διαφορετικό). Ας το κάνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε.
 20. Ας πούμε & ας δείξουμε με λόγια και πράξεις στους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας τι σημαίνουν για εμάς & ότι τους αγαπάμε. Το να δίνουμε ΑΓΑΠΗ, καθώς και το να παίρνουμε, είναι από τους πολυτιμότερους θησαυρούς στη ζωή!

 

Είμαι Συμβουλευτική Ψυχολόγος με Μετεκπαίδευση με Ed.M., M.A., στο Harvard University, στο χώρο της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας σε Παιδιά, Εφήβους, Γονείς, Ζευγάρια και ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες καθώς και στις Διατροφικές διαταραχές Εφήβων & Ενηλίκων. Έχω εξειδίκευση σε Γυναικεία Θέματα, Εικόνας Σώματος Αυτοπεποίθησης και Διατροφικές Διαταραχές. Επίσης, ασχολούμαι και με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και την διαδικασία της Αυτο-ανακάλυψης.

RECENT

RELATED