Skip to main content
images easyblog articles 6389 syntages apo karpouzi caf1c26b

Super, πεντανόστιμες καλοκαιρινές, καρπουζένιες συνταγές!

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να σερβίρουμε μία φρουτοσαλάτα από το να την ψιλοκόψουμε και να την προσφέρουμε σε ένα μπολ φτιαγμένο από καρπούζι; Μάλλον όχι, μια και με αυτόν τον τρόπο, η φρουτοσαλάτα μας αποκτά μονομιάς μια άλλη πιο… καλοκαιρινή και δροσερή διάσταση! Μάλιστα, το συγκεκριμένο μπολ, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για να σερβίρουμε μέσα σε αυτό το παγωτό μας (προσοχή! Δεν μιλάω για ατομικές μερίδες! Θα είναι το βασικό μπολ σερβιρίσματος και δίπλα θα υπάρχουν μικρότερα μπολάκια για τον καθένα…), ένα καλοκαιρινό ποτό με μπόλικα καλαμάκια και γενικά ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι τι θα μπορούσε να κάνει κανείς με την ψίχα που θα πάρει αδειάζοντας το καρπούζι.

Η πιο απλή λύση είναι να κόψουμε το καρπούζι μας σε κομμάτια, να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο μέσα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και να το απολαμβάνουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αυτή, όμως, φίλοι μου είναι η πιο… προφανής λύση! Πίσω από αυτή υπάρχουν αμέτρητες άλλες “λύσεις” οι οποίες κρύβουν μέσα τους λίγο παραπάνω χρόνο στην κουζίνα και ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα αποζημιώσει το κάθε λεπτό που θα αφιερώσουμε στο μαγείρεμα. Στις γραμμές που ακολουθούν, έχω συγκεντρώσει super, πεντανόστιμες καλοκαιρινές, καρπουζένιες συνταγές! Αυτές, αποτελούν κάποιες από τις καλύτερες εναλλακτικές μας για να αξιοποιήσουμε με τον… νοστιμότερο δυνατό τρόπο την ψίχα από το καρπούζι που θα αδειάσουμε προκειμένου να δημιουργήσουμε το μπολ μας. Λοιπόν, τι λέτε; Πάμε να τις δούμε μία προς μία;

Προτού ξεκινήσουμε, ρίξτε μια ματιά εδώ! Θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το καρπούζι, αλλά και tips για να μπορέσετε να επιλέξετε το καλύτερο!

Πουτίγκα καρπούζι

Γίνεται μέσα σε 20 λεπτά, απλά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο να κρυώσει προτού την απολαύσουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να τη σερβίρουμε με κανέλα, σοκολάτα και τριμμένο μπισκότο – ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τόσο το γευστικό, όσο και το… οπτικό αποτέλεσμα!

Cheesecake καρπούζι

Τι γίνεται όταν παντρεύουμε το αγαπημένο μας γλυκό με το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φρούτο; Παίρνουμε ένα cheesecake σκέτη ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

Σορμπέ καρπούζι

Ένα τεταρτάκι είναι υπέρ αρκετό για να δημιουργήσουμε το πιο νόστιμο σπιτικό σορμπέ που έχουμε φτιάξει ποτέ! Είναι εύκολο, θα έχει υπέροχη γεύση και θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια μας!

Γρανίτες καρπούζι με ζελεδάκια

Με λίγη φαντασία και… μπόλικο καρπούζι, μπορούμε να ετοιμάσουμε νόστιμα παγωτά για τα παιδιά και να τους τα προσφέρουμε για να τα δροσίσουμε και να τους φτιάξουμε ακόμα περισσότερο τη διάθεση!

Μαρμελάδα καρπούζι

Για μόλις μισή ωρίτσα θα χρειαστεί να μπούμε στην κουζίνα προκειμένου να φτιάξουμε τη δική μας… καρπουζένια μαρμελάδα! Που θα τη χρησιμοποιήσουμε; Παντού! Στο φρυγανισμένο ψωμί μας μαζί με λίγο βούτυρο για πρωινό, επάνω στο κέικ μας, ακόμα και για να αλείψουμε από πάνω το cheesecake μας 😉

Smoothie με καρπούζι, φράουλα και τζίντζερ

Το smoothie είναι σίγουρα μία από τις πιο απλές εναλλακτικές που έχουμε. Το συγκεκριμένο, βέβαια, δεν είναι ένα συνηθισμένο smoothie. Είναι ένα πεντανόστιμο, καλοκαιρινό, μη αλκοολούχο ποτό, το οποίο τυχαίνει να είναι και super θρεπτικό!

Καρπουζόπιτα

Η γνωστή και αγαπημένη Κυκλαδίτικη πίτα σε μία διαφορετική εκδοχή η οποία θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Λοιπόν; Ποια από αυτές τις συνταγές λέτε να… μονοπωλήσει το καλοκαίρι σας;

Από τον Άκη Πετρετζίκη

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED