Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2018%2F08%2Fimages easyblog articles 6508 pou filame to avocado

Αλήθεια ή Ψέμα: Πρέπει να διατηρείτε το αβοκάντο στο ψυγείο ή όχι;

Τα αβοκάντο έχουν μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των λάτρεις της ευεξίας. Πολλοί από εσάς το χρησιμοποιείτε στο μεσημεριανό σας, στο σάντουτς σας ή ακόμη και σε διάφορους χυμούς. Κάποιοι όμως από εσάς όταν το βλέπετε πολύ ώριμο το πετάτε και κάποιοι άλλοι βέβαια  ορκίζονται ότι εάν το βάζετε στο ψυγείο κρατάει καλύτερα. Αλλά είναι αυτός πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα “άστατα” φρούτα;

Σύμφωνα με τον Kris Sollid, διατηρώντας το αβοκάντο σας στο ψυγείο δεν είναι απαραίτητα κακή ιδέα – αλλά εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι και αν έχουν καθαριστει ή όχι.

Εδώ λοιπόν είναι η σωστή λύση: Την επόμενη φορά που θα διαλέξετε αβοκάντο το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το δοκιμάσετε πόσο ώριμο είναι. Απλά πιέστε το λίγο δεδομένου ότι το χρώμα δεν είναι πάντα ο καλύτερος δείκτης ωριμότητας. Αν είναι ώριμο, θα πρέπει να είναι σταθερό και λίγο μαλακό.

Εάν εξακολουθεί να είναι σκληρό αφήσετ το αβοκάντο σας έξω να ωριμάσει. Εάν είναι ώριμο, εκεί είναι όπου έρχεται το ψυγείο σας. “Αν δεν σχεδιάζετε να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως, τα ώριμα, αβοκάντο θα πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο για να επεκτείνουν την τους ωριμότητας”, λέει ο Sollid, Ανώτερος Διευθυντής Διατροφικών Επικοινωνιών στο Διεθνές Τρόφιμα Ίδρυμα Συμβουλίου Πληροφοριών. “Απλά ελέγξτε πόσο μαλακά είναι μετά από μερικές ημέρες.”

Μόλις κόψετε, το  αβοκάντο (ίσως έχετε και ένα από αυτά τα χρήσιμα εργαλεία για να σας βοηθήσει να κόψετε το αβοκάντο), τα πράγματα αλλάζουν ελαφρώς. Θέλετε το αβοκάντο σας να κρατήσει το φρέσκο, πράσινο του χρώμα για λίγες μέρες τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να το κάνετε αυτό.

Καλύψτε το με χυμό λεμονιού  καθώς τα οξέα βοηθούν στην επιβράδυνση της διαδικασίας του να πάρει χρώμα καφέ το αβοκάντο. Στη συνέχεια, καλύψτε το με μεβράνη. Εάν έχετε φτιάξει guacamole βεβαιωθείτε ότι έχετε σφραγίσει καλά και έχει μείνει ο αέρας έξως έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν από μέσα φυσαλίδες με νερό. “Πάντα να αποθηκεύετε το ανοικτό αβοκάντο σας στο ψυγείο.”

Και τέλος εάν το αβοκάντο σας έχει πάρει από πάνω ένα καφέ χρώμα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το φάτε, απλά καθαρίστε το πάνω μέρος και είναι έτοιμο.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED