Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2018%2F09%2Fimages easyblog articles 6550 kalokairini diakosmisi

Καλοκαιρινή διάθεση στο χώρο σας και μετά τις διακοπές!

Αρχές Σεπτέμβρη… Λίγοι είναι οι τυχεροί που θα αναχωρήσουν τώρα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ όσοι έχουμε ήδη επιστρέψει στη βάση μας προσπαθούμε να επανενταχθούμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας. Δύσκολο, …γιατί ο λογισμός μας τρέχει ακόμα στις εικόνες των αγαπημένων μας καλοκαιρινών προορισμών.

Μην ανησυχείτε όμως, γι αυτό είμαστε εδώ! Σας έχουμε απλούς και εύκολους τρόπους, ώστε να αποπνέει ο χώρος μας «καλοκαιρινές ανάσες ξενοιασιάς».

1. Επιλέξτε αποχρώσεις κατ’ εξοχήν συνδεδεμένες με το καλοκαίρι, δηλαδή τόνους του μπλε, το λευκό ή το πράσινο των τροπικών φυτών και δέντρων, είτε με διακοσμητικά είτε με υφάσματα. Μια εύκολη λύση είναι ένα ανάλαφρο λευκό ριχτάρι σε έναν καναπέ ή μια πολυθρόνα, με μαξιλάρια σε μπλε αποχρώσεις είτε πιο λιτά είτε με καλοκαιρινά μοτίβα (το ριγέ σε λευκό και μπλε είναι μια safe αλλά και κομψή επιλογή).

2. Ακόμη πιο ανάλαφρη διάθεση θα προσδώσουν τα φυσικά υλικά!

Η ψάθα έχει την τιμητική της σε διάφορες μορφές (χαλιά, καλάθια αποθήκευσης, δίσκους ή και ως κασπώ) και δίνει μια αύρα από ακτές Μεσογείου. Καλοκαίρι μας φέρνει στο νου και το ναυτικό σχοινί. Εκτός του ότι μπορεί να αποτελεί στοιχείο ενός διακοσμητικού (όπως ένα βάζο, ή ένα κηροπήγιο), μπορεί να αντικαταστήσει τους κρίκους της κουρτίνας σας ή να αξιοποιηθεί για το δέσιμό της.

 3. Δροσερά υφάσματα όπως το βαμβάκι, το λινό και η γάζα σίγουρα πρέπει να έχουν μια θέση στη λίστα! Και φυσικά δεν θα περιοριστείτε στον χώρο καθιστικού αφού ο καλοκαιρινός αέρας μπορεί να σας συντροφεύει και στο υπνοδωμάτιο. Η βάση είναι τα λευκά βαμβακερά σεντόνια, ενώ έξτρα καλοκαιρινή διάθεση θα φέρουν λευκά ανάλαφρα υφάσματα κρεμασμένα πάνω από το κρεβάτι. Ακόμη κι αν δεν διαθέτετε κρεβάτι με ουρανό, η τοποθέτησή τους είναι απλή, είτε με γάντζους είτε με λεπτές ράγες που στερεώνονται στην οροφή.

4. Βότσαλα και κοχύλια μας μεταφέρουν απευθείας σε mood παραλίας και είναι πολύ απλό να τα εντάξουμε στη διακόσμηση οποιουδήποτε χώρου, μέσα σε βάζα, διάσπαρτα σε δίσκους ή και ως υλικό για ιδιαίτερα διακοσμητικά κάδρα.

5. Τα κεραμικά σε γήινους τόνους ήρθαν να πάρουν (τουλάχιστον για την ώρα) τα σκήπτρα από τα μεταλλικά στοιχεία και το σίγουρο είναι πως μας ταξιδεύουν σε νησιώτικους προορισμούς.

* Extra tip! Και επειδή καλοκαίρι σημαίνει εμπειρίες όλων των αισθήσεων, ανάψτε κεριά αρωματισμένα με αγαπημένες καλοκαιρινές μυρωδιές, ακούστε τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά hits και είστε έτοιμοι!

Κατερίνα Ευθυμίου
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Κεραμεικού 97, Αθήνα 10435210 2827 342/ 697 688 3452

facebook
www.positivearchitects.gr

MINI BIO

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ: “Η Κατερίνα Ευθυμίου είναι αριστούχος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι ιδρύτρια του αρχιτεκτονικού Γραφείου «Positive+ Architects», …διότι «Positive» …είναι η φιλοσοφία της! Το 2017 κατατάχθηκε στις 5 τελικές υποψηφιότητες στο Διαγωνισμό για το Διεθνές Βραβείο Ελληνίδας (GIWA) που διεξήχθη στο Λονδίνο, χάρη στο καινοτόμο project: «6 νέες κατοικίες με Containers» (έργο υπό κατασκευή), στην κατηγορία «Arts & Design». Είναι CEO του «SERVIO», μιας εφαρμογής για κινητά, του οποίου θα μπορείτε να επωφεληθείτε σύντομα, σε λίγο βγαίνει στην αγορά! Τέλος είναι μέλος του Πολυφωνικού Συνόλου «Χαονία», ομάδας που ιχνηλατεί και ερμηνεύει το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι.”

Κατερίνα Ευθυμίου Positive and Architects

Είμαι Αρχιτέκτων Μηχανικός και τα τελευταία χρόνια διατηρώ το αρχιτεκτονικό γραφείο «Positive+Architects» στην Αθήνα. Η αγάπη για την αρχιτεκτονική και το design με οδήγησε στις 5 τελικές υποψηφιότητες για το Διεθνές Βραβείο Ελληνίδας (Greek International Women Award), με το έργο «6 νέες κατοικίες με containers». Παράλληλα, η ενασχόληση με την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του «Servio», μιας καινοτόμου εφαρμογής για κινητά για το χώρο της εστίασης.

RECENT

RELATED