Αυτό είναι το πιο γιάμι κέικ μπανάνας

Ψύχρανε λίγο, τόσο που να θέλεις κάτι γλυκό και έχεις και εκείνες τις μπανάνες που κοντεύουν να χαλάσουν, πάμε λοιπόν να φτιάξουμε μια γιαμ λιχουδιά!

Θα χρειαστείς:

✓ 125 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
✓ 210 γραμμάρια (1 φλ. ζάχαρη
✓ 1 μεγάλο αυγό
✓ 210 γραμμάρια (1 1/2 φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
✓ 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
✓ 1/2 κουτ. αλάτι
✓ 1 φλιτζάνι (περίπου 2-3) πολύ ώριμες μπανάνες λιωμένες
✓ 125 ml (1/2 φλιτζάνι) ξινή κρέμα ή παχύ γιαούρτι
✓ 1 μπανάνα, για πάνω από το κεικ

Σοκολάτα βουτύρου

✓ 225 γραμμάρια (1 φλιτζάνι / 2 ράβδοι) αλατισμένο βούτυρο
✓ 75 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα (55% κακάο), ψιλοκομμένη
✓ πρέζα αλάτι
✓ 1-2 κουταλιές της σούπας. ζάχαρη άχνη

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 175 ° C (350 ° F). Αλείφεις με λιπαρή ουσία και αλεύρι / μια φόρμα κέικ παραλληλόγραμμη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρις ότου γίνει κρεμώδεςς, περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέτεις το αυγό και χτυπάς μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Ρίχνεις προσεκτικά τα στερεά συστατικά στο μίγμα βουτύρου και αυγών. Αναμειγνύεις τις λιωμένες μπανάνες με την ξινή κρέμα και τις ρίχνεις στο μίγμα ανακατεύοντας μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Ρίχνεις το μίγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ισιώνεις την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ανοίγεις μια μπανάνα στη μέση κατά μήκος και την βάζεις πάνω από το μίγμα, ρίχνεις λίγο επιπλέον βούτυρο πάνω από την μπανάνα.
Ψήνεις στο κάτω ράφι για περίπου 60-67 λεπτά (αλλά το τσεκάρεις λίγο νωρίτερα) ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Αφήνεις το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 15-20 λεπτά, στη συνέχεια το αναποδογυρίζεις πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως.

Σοκολάτα βουτύρου

Βάζεις το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και το αφήνεις μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
Συνεχίζεις το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει στερεό και να χρυσίσει, να γίνει σχεδόν καφέ, περίπου 5-10 λεπτά . Πρόσεξε να μην κάψεις το βούτυρο και βγάλτο το εγκαίρως. Βάλε το βούτυρο σε ένα μπολ και άφησέ το να κρυώσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια προσθέτεις τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και το αλάτι και ανακατεύεις μέχρι να μαλακώσει.
Είτε το αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου είτε βάζεις το μπολ που με μεβράνη στο ψυγείο .
*Πριν σερβίρεις τη σοκολάτα βουτύρου, χτύπησέ τη λίγο να αφρατέψει ξανά.

Καφές ή τσάι το τέλειο συνοδευτικό

Από την Πόπη Γουώλικ και το taste advisor

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue