Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F03%2Fimages easyblog articles 9882 LikeWomanCover

Η Άνοιξη Είναι Η Ιδανική Εποχή Για Να Κάνεις “Στροφή” Στη Διατροφή Σου

Άνοιξη. Η εποχή της αναγέννησης. Σε αυτό το το κλίμα είναι ευκαιρία τώρα να ανανεωθείς και να στραφείς σε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.

Είναι γεγονός πως τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα καθημερινά στη διατροφή σου, τόσο για ένα υγιές σώμα, αλλά και για καλή διάθεση. Οι διατροφολόγοι προτείνουν την κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών καθημερινά και είναι δυστυχώς αρκετοί αυτοί που δεν φτάνουν αυτό το στόχο. Σου φαίνεται και εσένα ανέφικτο; Με τα ανοιξιάτικα φρούτα και λαχανικά δεν είναι! Μάλιστα όταν καταναλώσεις φρούτα και λαχανικά εποχής, τα πετυχαίνεις με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Γέμισε το ψυγείο σου με ανοιξιάτικα χρώματα από βερίκοκα, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μούρα, φράουλες, κεράσια, μαρούλι, ρόκα, σπανάκι, αρακά, αγκινάρες, σπαράγγια και ραπανάκια.

Η άνοιξη αποτελεί μία καλή ευκαιρία να ακολουθήσεις μία περισσότερο χορτοφαγική διατροφή και να αποτοξινωθείς με φυσικό τρόπο, από τις τοξίνες του χειμώνα και της κρεατοφαγίας. Περιόρισε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και αλλαντικών σε 1 φορά την εβδομάδα και προτίμησε να καταναλώνεις πιο συχνά ψάρια, αβγά, γαλακτοκομικά, μανιτάρια και όσπρια

Τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία να κάνεις αυτό που ονειρεύεσαι τόσο καιρό. Να μειώσεις την ζάχαρη στη διατροφή σου. Προσπάθησε να μειώσεις σταδιακά τη ζάχαρη που βάζεις στα ροφήματά σου ή αντικατέστησέ τη με κάποιο γλυκαντικό, όπως η στέβια. Στην περίπτωση που προσπαθήσεις να τη μειώσετε σταδιακά, θα δεις ότι μετά από λίγες ημέρες θα συνηθίσεις τη νέα γεύση και θα μπορείς να τη μειώσεις ακόμα περισσότερο.

Δώσε βάση στην κατανάλωση νερού. Αν όμως είσαι από τους ανθρώπους που το ξεχνούν, έχε πάντα μαζί σου ένα μπουκαλάκι ώστε να σου το θυμίζει. Μπορείς επίσης να δώσεις μία ευχάριστη και ανοιξιάτικη νότα στο νερό σου, προσθέτοντας μέσα στο μπουκαλάκι με νερό, φέτες από λαχανικά και φρούτα όπως αγγούρι, λεμόνι, πορτοκάλι και φράουλες.

RECENT

RELATED