Skip to main content
likewomangr body shaming danai barka 1 bc36e131

2022 και το «body shaming» είναι ακόμα πίσω από την πόρτα μας!

«Body shaming», κια ο συγκεκριμένος όρος συνεχίζει να ακούγεται συνεχώς στα ΜΜΕ, και να κατακλύζει τα social media.

Είναι η καινούργια τάση των ανθρώπων να κριτικάρουν τους άλλους ή ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό με βάση αποκλειστικά και μόνο την εξωτερική τους εμφάνιση και το σώμα τους.

Τα πρόσφατα γεγονότα της επικαιρότητας μας έχουν κάνει να καταλάβουμε ότι αντιμετωπίζουμε ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα. Με αφορμή το περιστατικό Λατινοπούλου και Φραγκολιά εναντίον της Δανάης Μπάρκας, θα ήθελα να καταθέσω την δική μου άποψη για το συγκεκριμένο που καλά κρατεί μέχρι τώρα.

Γνωρίζοντας ότι ήμαστε ένα γυναικείο site που ένα μεγάλο μέρος του είναι και το κομμάτι της ομορφιάς, θέλω να σας πω ότι όσα beauty tips και να ακολουθήσεις το να είσαι ένας όμορφος άνθρωπος πηγάζει από μέσα σου, από την αυτοπεποίθηση  και την αγάπη που τρέφεις για τον εαυτό σου, το σώμα σου αλλά και τους γύρο σου. Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά και συνεχώς, από όλα τα social media με το ποια πρέπει να είναι τα ιδανικά πρότυπα ομορφιάς. Από συμβουλές για το “απόλυτο” σώμα, σε στυλιστικά tips για το πως να κρύψεις τα “παχάκια” σου, πως να προλάβεις να χάσεις τα “περιττά” κιλά πριν βγεις στην παραλία, πως να αποφύγεις το «τραγικό» γεγονός της κυτταρίτιδας, πως να αποκτήσεις ελκυστικές καμπύλες, καλοσχηματισμένους κοιλιακούς και η λίστα συνεχίζεται…

Το τέλειο σώμα δεν υπάρχει!

Είναι απλώς ένα ψέμα που μας πουλάνε, διότι η κοινωνία φοβάται το διαφορετικό και γι΄αυτό το καταπιέζει.

Ζούμε σε μια εποχή απόλυτα επιφανειακή, που η προσωπικότητα έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα με αποτέλεσμα να είμαστε ‘θύματα’ του φαίνεσθαι.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι διάσημοι σόκαραν με δηλώσεις τους. Μια από αυτές ήταν οι δηλώσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου και του Κώστα Φραγκολιά κατά της Δανάης Μπάρκας, σχολιάζοντας την για το μη υγιές πρότυπο σώματος που δείχνει στο κοινό, με πρόφαση πως είναι κακό για την υγεία.

Ας καταλάβουμε ότι είναι επικίνδυνο να σχολιάζουμε τα κιλά κάποιου, με την οποιαδήποτε δικαιολογία, από την στιγμή που τα τελευταία χρόνια οι διατροφικές διαταραχές και οι αυτοκτονίες από νεαρά άτομα που δέχονται άσχημες κριτικές για το σώμα τους είναι κάθε μέρα και περισσότερες. Ο κάθε ένας από εμάς, δίνει τον δικό του αγώνα για να αποδεχτεί και να αγκαλιάσει τον εαυτό του. Θα ήταν καλό να καλλιεργούμε σιγά σιγά την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό και την ενσυναίσθηση, επειδή αυτά μαζί είναι τα συστατικά του αντίδοτου για κάθε μορφή διάκρισης και «κακοποίησης».

«Με το συγκεκριμένο σώμα που εχθές κρίθηκε, εγώ έχω διασκεδάσει, έχω χορέψει, έχω ερωτευτεί, με έχουν ερωτευτεί, έχω γεροκομείο τον παππού μου τρεις μήνες σε ένα νοσοκομείο καθαρίζοντας τον, φροντίζοντας τον και παίρνοντας πολύ αγάπη, τον έχω κουβαλήσει από το κρεβάτι μέχρι το μπάνιο για να τον πλύνω, έχω ταΐσει την γιαγιά μου όταν χτύπησε και ήτανε 10 μέρες στο κρεβάτι. Με το ίδιο σώμα δουλεύω όλη μέρα, βοηθάω πολλούς ανθρώπους γύρω μου, με το ίδιο σώμα φροντίζω να δίνω δύναμη σε ανθρώπους εκεί έξω που μπορεί να περνάνε δύσκολα, με το ίδιο σώμα ονειρεύομαι να φέρει στον κόσμο ένα παιδί κάποια στιγμή…»   Δανάη Μπάρκα 2022

Μην περιμένεις να χάσεις κιλά για να φορέσεις σορτς, για να πας στην παραλία, για να βγεις ραντεβού, για να αγοράσεις τα ρούχα που φαντάζεσαι πάνω στο σώμα σου, για να αρχίσεις να ζεις! Οι στιγμές φεύγουν, η ζωή τρέχει!

Και για του λόγου το αληθές: 12 σημάδια ότι φλερτάρεις με την χονδροφοβία! Ένα χρησιμότατο βίντεο από @simonemariposa

Βρες τα με τον καθρέφτη σου.

Ας μην αναλωνόμαστε άλλο στο κομμάτι της εικόνας και ας σταματήσουν να μας αγχώνουν τα πρότυπα ομορφιάς που κανείς δεν μπορεί να ορίσει! Οφείλουμε να αγαπήσουμε το σώμα μας χωρίς να το ταλαιπωρούμε άλλο, άλλωστε έχουμε να περάσουμε μια ζωή μαζί του!

#loveyourbody

Screenshot 5 1

Μαρία Τεπετίδου Blogger

Είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας & Ψηφιακών Μέσων και θα μοιραζόμαστε μαζί το κομμάτι της ομορφιάς και του fitness από την οπτική γωνιά της ψυχαγωγίας έτσι ώστε να τα κάνουμε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Επίσης θα προσεγγίζουμε επίκαιρα κοινωνικά θέματα που χρίζουν ιδιαίτερη σημασία.

RECENT

RELATED