3 εναλλακτικοί τρόποι για ενυδάτωση χωρίς να πιείτε νερό

Το νερό είναι το ζωτικότερο συστατικό του οργανισμού μας το οποίο συμβάλλει στη σωστή ενυδάτωση και ανάπτυξή του. Σύμφωνα με μελέτες, θα πρέπει να προσλαμβάνουμε 2,2 λίτρα νερό σε καθημερινή βάση, ποσότητα που αυξάνεται κατά πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αποβολής μεγαλύτερου ποσοστού υγρών από το σώμα μας.
 
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν προλαβαίνουμε ή ξεχνάμε να πιούμε νερό; Οι παρακάτω 3 εναλλακτικοί τρόπoι μπορούν επίσης να σας ενυδατώσουν:
 
Φρούτα και λαχανικά
 
Εντάσσοντας τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή σας θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να διατηρηθεί ενυδατωμένος όλη τη μέρα. Προτιμήστε  αγγούρι, γκρέιπφρουτ, ντομάτες, καρπούζι, βατόμουρα, φράουλες, μαρούλι, σπανάκι και κολοκύθι μιας και το 90% του βάρους τους είναι νερό.
 
Κρύο τσάι και καφές
 
Το παγωμένο τσάι, ο καφές και άλλα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη ενυδατώνουν τον οργανισμό.
 
Νερό καρύδας
 
Πέρα από αντιοξειδωτικές ουσίες και κάλιο, το νερό καρύδας είναι ένα ισοτονικό υγρό, δηλαδή περιέχει την ακριβή αναλογία των ηλεκτρολυτών που έχουν τα ανθρώπινα κύτταρα. Μπορείτε να πιείτε νερό καρύδας απευθείας ή να το προσθέσετε σε ρόφημά σας ή σε κάποιο χυμό.
 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue