3 Λόγοι Για Να Κοιμόμαστε Πάνω Σε Μετάξι

Όσο και αν όλες θα θέλαμε να είναι αληθινό, η Beyonce δεν ξυπνάει «έτσι απλά»: Έχει κρέμες, μάσκες και μαξιλαροθήκες που εργάζονται για εκείνη καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Ναι, η μαξιλαροθήκη σας αλλάζει το στυλ – πέρα από τα όρια της διακόσμηση του δωματίου σας – αλλά και βοηθά σε μεγάλο βαθμό στη ρουτίνα ομορφιάς σας – μάθετε παρακάτω πώς! 

Για τα μαλλιά σας: Το μετάξι βοηθά στην πρόληψη του σπασίματος και της καταστροφής των μαλλιών – η κομμώτριά σας μπορεί να σας πει σε ποια πλευρά κοιμάστε με βάση την ποσότητα των σπασμένων τριχών στη μία πλευρά του κεφαλιού σας σε σχέση με την άλλη. Το σπάσιμο συμβαίνει επειδή τα μαλλιά σας είναι πιο πιθανό να «σκαλώσουν» στο βαμβακερό ύφασμα το οποίο επιπλέον στεγνώνει τα μαλλιά σας. Για ζημιές που είναι τόσο εμφανείς, υπάρχει μια λύση. Η χρήση μεταξωτής μαξιλαροθήκης θα μειώσει το ύψος της απρόβλεπτης και ανεξέλεγκτης ζημιάς, κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Για το δέρμα σας: Το βαμβάκι είναι εξαιρετικά ξηραντικό σε σύγκριση με το μετάξι. Η χρήση μιας μεταξωτής μαξιλαροθήκης μειώνει τη σκληρή τριβή, την πίεση που ασκείται και την ξήρανση που προκαλείται από τις κλασσικές μαξιλαροθήκες. Αν έχετε ξυπνήσει ποτέ με το αποτύπωμα του μαξιλαριού στο πρόσωπό σας – αυτός είναι ο λόγος. Η αντικατάσταση της «έμπιστης» βαμβακερής μαξιλαροθήκης σας με μια καινούρια λαμπερή από μετάξι θα εξασφαλίσει λιγότερες «γραμμές του ύπνου» και θα βοηθήσει στη διατήρηση του δέρματός σας στο μέλλον.  

Για να μην χάσετε τις βλεφαρίδες σας: Λογικά δεν το παρατηρείτε διότι … κοιμάστε. Αλλά όταν κάνετε σβούρες στον ύπνο σας, οι βλεφαρίδες είναι επιρρεπείς στο να πιαστούν από την μαξιλαροθήκη και να σας φύγουν. Αν έχετε ξυπνήσει ποτέ με λυγισμένες βλεφαρίδες, αυτό είναι ένα σημάδι, είναι η στάση του ύπνου σας. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να αλλάξετε τις συνήθειες του ύπνου σας, απλώς να στραφείτε στο μετάξι. Το μετάξι θα επιτρέπει τις βλεφαρίδες σας να γλιστρούν πάνω σε αυτό, αντί να πιάνονται, να λυγίζουν και εν τέλει να τραβιούνται έξω.

 

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue