Skip to main content
likewomangr selfcare 1 1 99767b4c

3 πιθανές αιτίες που σε κάνουν να μην βρίσκεις ισορροπία στη ζωή σου

Aν και εσύ Δε βρίσκεις ισορροπία στη ζωή σου, μην ανησυχείς, δεν είσαι μόνη.

Ξέρω πως πολλές φορές μπορεί να νιώθεις ότι η προσπάθειά σου να φροντίσεις τον εαυτό σου σε κάνει να αισθάνεσαι απογοήτευση;

Μπορεί να έχουμε όλα τα εργαλεία για υγιεινή ζωή στα χέρια μας, αλλά το να έχουμε τον χρόνο και την ενέργεια να τα χρησιμοποιούμε σωστά και να απολαμβάνουμε τα οφέλη είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα.

Γιατί συμβαίνει όμως;

Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες δυσκολεύονται να δώσουν προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτού τους.  Μια μελέτη, διαπίστωσε ότι η μέση μητέρα έχει μόλις 17 λεπτά για τον εαυτό της ανά ημέρα, και αν σκεφτείς την ατελείωτη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνεις, είναι προφανές πώς το μυαλό θα εμποδίσει να διαθέσεις χρόνο στον εαυτό σου.

Επιπλέον υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν, ορισμένοι από αυτούς σχετίζονται με τη στάση μας απέναντι στην ευημερία.

Συχνά παγιδευομαστε από μια πολύ συγκεκριμένη έννοια για το τι σημαίνει «ευημερία», δε πρόκειται όμως για το τέλειο αλλά για μια προοδευτική κατάσταση προς την ισορροπία.

1| Ξεχνάμε τι σημαίνει ευημερία για εμάς.

Μερικές φορές πνιγόμαστε στην ιδέα ότι η ευημερία πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη πορεία, όπως να διαλογιστούμε το πρωί, να πιούμε έναν πράσινο smoothie, να κάνουμε γιόγκα κτλ. Αυτό δεν ισχύει για όλους και αυτό που κάνει κάποιον άλλο να αισθάνεται καλά, δεν θα σε κάνει απαραίτητα να νιώσεις καλά.

Η λύση: Επικοινώνησε μαζί σου

Η ευημερία δεν μπορεί να επιτευχθεί ακολουθώντας μια συγκεκριμένη λίστα δραστηριοτήτων που χρειάζεται να κάνεις. Είναι, ωστόσο, μια καθημερινή δέσμευση να δημιουργήσεις μια σχέση με το σώμα σου και να ακολουθησεις το ένστικτό σου. Ίσως να σημαίνει και μια καινούργια εμπειρία κάθε μέρα.

Το βασικό είναι να ακούς το σώμα σου και να είσαι ευέλικτος σε καθημερινή βάση. Για παράδειγμα, εάν έχεις πόνους περιόδου, ίσως το σωστό πράγμα για εσένα είναι να χουχουλιασεις στο σπίτι με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, αντί να πιέσεις τον εαυτό σου να εκτελέσει ένα μάθημα cross training.

2| Θέλουμε να τα δοκιμάσουμε όλα

Μπορεί να είναι δελεαστικό να δοκιμάζουμε κάθε τι που είναι trend στο Instagram, όταν θέλουμε να βελτιώσουμε τη σωματική και συναισθηματική μας υγεία, αλλά αυτή δεν είναι απαραίτητα η σωστή προσέγγιση. Πολλές φορές η φροντίδα του εαυτού γίνεται σαν να είναι εκδίκηση, και τελικά παραπονιόμαστε που δε μπορούμε να την τηρήσουμε. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι μπορεί να κάνουμε πάρα πολλά χωρίς να εξετάσουμε το πυρήνα του τι σημαίνει αυτοφροντίδα.

Η λύση: Κρατήστε το απλό

Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με τα βασικά.

Αρχικά, ακολούθησε μια πολύχρωμη, γευστική διατροφή, κοιμήσου με ηρεμία το βράδυ, κάνε τακτική άσκηση που ενισχύει την ευλυγισία και τη δύναμη σου, αφιέρωσε χρόνο καθημερινά για να ηρεμήσει το μυαλό σου, καλλιεργήσε σχέσεις αγάπης, σταμάτα ότι δεν σε εξυπηρετεί και αφύπνισε το πάθος σου. Αυτό σημαίνει αυτοφροντίδα».

3| Θέτουμε πολύ υψηλές προσδοκίες

Σε μια ιδανική κατάσταση, μπορεί να ήμασταν σε θέση να αφιερώσουμε μια ώρα την ημέρα για σωματική άσκηση, διαλογισμό κάθε πρωί και μαγείρεμα κάθε βράδυ φτιάχνοντας ένα θεσπέσιο δείπνο γεμάτο θρεπτικά συστατικά, ωστόσο η καθημερινότητα μας δεν επιτρέπει συνήθως να συμβαίνει αυτό. Και τότε είναι που κρίνουμε τον εαυτό μας ως «αποτυχημένο».

Πολλές γυναίκες τείνουν να μην συγχωρούν τον εαυτό τους όταν δεν έχουν ανταποκριθεί στις δικές τους προσδοκίες,  οι οποίες συχνά είναι εξωπραγματικά υψηλές, και τελικά η ιδέα της ευημερίας μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πίεση

Η λύση: Θυμηθείτε την αυτοσυμπόνια

Το σημαντικό είναι να φέρεσαι στον εαυτό σου με καλοσύνη. Να ξεκινάς πάντα με αυτοσυμπόνια και ενσυναίσθηση. Αν δεν εκτέλεσες το μάθημα γιόγκα, τη συνεδρία διαλογισμού ή το περπάτημα στο πάρκο και η εσωτερική σου φωνή σε κοντράρει, σκέψου τι θα έλεγες στη καλύτερη σου φίλη, αν ένιωθε ενοχή που μπορεί να έχασε μια συνεδρία «αυτοφροντίδας». Είναι πολύ πιθανό να είναι κάτι πολύ πιο ευγενικό και πιο συμπονετικό από την αρχική σου σκέψη.

Όραμα μας είναι μέσα από εδώ να υποστηρίξουμε κάθε γυναίκα να αγαπήσει το σώμα της, να το φροντίσει και να γίνει η καλύτερη εκδοσή του εαυτού της.
Μέσα από μία πληθώρα προγραμμάτων διατροφής, άσκησης και συμπεριφορικής παρέμβασης θα μπορέσεις να αγαπήσεις και να φερθείς στο σώμα σου όπως του αξίζει.

Σε περιμένουμε στην παρέα μας!

Η ομάδα του love your body

Όραμα μας μέσα από εδώ είναι να υποστηρίξουμε κάθε γυναίκα να αγαπήσει το σώμα της, να το φροντίσει και να γίνει η καλύτερη εκδοσή του εαυτού της. Μέσα από μία πληθώρα προγραμμάτων διατροφής, άσκησης και συμπεριφορικής παρέμβασης θα μπορέσεις να αγαπήσεις και να φερθείς στο σώμα σου όπως του αξίζει. Σε περιμένουμε στην παρέα μας!

RECENT

RELATED