3 Συμβουλές που δεν ξέρατε για να πετύχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ


15 Δεκ 2020

Το foundation που δεν εφαρμόζεται ομοιόμορφα είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε λάτρη του μακιγιάζ.

Ειδικά αν έχετε ξοδέψει σημαντικό χρόνο τελειοποιώντας το λουκ σας και δεν έχει στρώσει όπως το θέλετε είναι σκέτη απογοήτευση. Όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν τρόποι για να αποφύγετε εντελώς την εμφάνιση αυτή, και το μόνο που χρειάζεται είναι η ενυδάτωση και η σωστή βάση μακιγιάζ. Παρακάτω, η makeup artist από τη Νέα Υόρκη, Mary Irwin, αποκαλύπτει συμβουλές για να αποφύγουμε την ανομοιόμορφη εφαρμογή και να την αντιμετωπίσουμε εάν παρουσιαστεί σε εμάς.

Τι προκαλεί το Patchy Foundation;

Σύμφωνα με την Irwin, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το foundation σας μπορεί να είναι ανομοιόμορφο. «Ο λανθασμένος τύπος προϊόντος, η ανάμειξη προϊόντων με συστατικά που δεν ταιριάζουν με το αφυδατωμένο δέρμα είναι συνήθεις ένοχοι», λέει. Για παράδειγμα, η ανάμειξη ενός primer με βάση τη σιλικόνη με ένα foundation με βάση το νερό θα διαχωριστεί στο δέρμα, επειδή τα συστατικά δεν αναμειγνύονται σωστά. “Επίσης, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν τόσο λιπαρή επιδερμίδα όσο νομίζουν, και η χρήση εξαιρετικά ματ foundation σε ήδη ξηρό δέρμα δεν έχει ποτέ καλά αποτελέσματα.”

Πώς να αποφύγετε το Patchy Foundation;

Όσον αφορά στην αποφυγή του φαινομένου, η Irwin λέει ότι θέλετε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε και να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι καλά ενυδατωμένο και προετοιμασμένο για μακιγιάζ. «Μια καλή ενυδατική κρέμα, ένα primer που αναμιγνύεται καλά με το foundation και το σωστό προϊόν, όλα θα σας βοηθήσουν να βεβαιωθείτε ότι το μακιγιάζ σας παραμένει εκεί που το θέλετε».

Πώς να διορθώσετε το Patchy Foundation;

Η σωστή προετοιμασία του δέρματος πριν από το foundation είναι ο αληθινός τρόπος για την εξάλειψη της ανομοιομορφίας, αλλά εάν το foundation σας είναι ήδη ανομοιογενές, η Irwin έχει ένα άλλο τέχνασμα που μπορεί να βοηθήσει. «Πάρτε ένα υγρό σφουγγαράκι μακιγιάζ και κάντε καλό blending στα προβληματικά σημεία», λέει.

Γράφει η Έλενα Τσακιρίδου

Επισκεφθείτε το eshop, ikonomakis.gr, για να ανακαλύψετε επαγγλεματικά προϊόντα μακιγιάζ!

RELATED

Absolute Feminine Stories

© 2020, LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue