4 εύκολοι διατροφικοί κανόνες που συνιστούν γνωστοί διατροφολόγοι για να παραμείνεις υγιής και χορτάτη!

Όλοι θέλετε να έχετε μια υγιεινή διατροφή με σκοπό να διαφυλάξετε την υγεία σας από τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από την εκάστοτε διατροφή σας.

Πάμε να δούμε παρέα μερικές συνήθειες από γνωστούς διατροφολόγους που μπορείτε να υιοθετήσετε εύκολα με σκοπό να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να παραμείνει υγιής.

Η Ενυδάτωση είναι το παν.

Ακούγεται προφανές, αλλά το να καταναλώνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι το κλειδί – κυρίως επειδή το σώμα σας συχνά μπερδεύει τη δίψα με την πείνα, με αποτέλεσμα να τρώτε σνακ όταν είσαστε ήδη χορτάτοι. Οι ειδικοί υγείας λένε ότι πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον έξι έως οκτώ ποτήρια νερό κάθε 24 ώρες. Βάλτε το νερό σε μια όμορφη κανάτα στο γραφείο σας ενώ εργάζεστε  ή φτιάξτε ένα ρόφημα με διάφορα super foods όπως σπόρους ροδιού μέχρι φρέσκια μέντα και διατηρήστε το στο ψυγείο.

«Αν επιθυμείτε μια φυσική λάμψη, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας σπόρους chia και εσπεριδοειδή σε 1,5 λίτρο φιλτραρισμένου νερού και δημιουργήστε ένα ελιξίριο που καθαρίζει την επιδερμίδα», συνιστά η διατροφολόγος Moon Bedeaux.

Το μέρος που ψωνίζουμε είναι σημαντικό.

Στο βιβλίο μαγειρικής της, Where Cooking Begins, η Carla Lalli Music συνιστά να ακολουθήσετε μια διττή προσέγγιση στις αγορές. Η αγορά προιόντων από τοπικές αγορές μπορεί να σας βοηθήσει τόσο να εξοικειωθείτε με την εποχή, αλλά έχει και διατροφικά οφέλη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Carla Lalli Music (@lallimusic)

Αγοράστε βιολογικά και από όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σπίτι. Τα θρεπτικά συστατικά δεν διαρκούν για πάντα, ακόμη και στα φρούτα και τα λαχανικά, επομένως καλό είναι να προτιμήσετε αυτά που έχουν μαζευτεί πρόσφατα. Αναζητήστε προϊόντα που καλλιεργούνται σε καθαρό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά έδαφος από αγρότες που είναι αφοσιωμένοι στην ευημερία της γης.

Η διατροφή μας είναι καλό να είναι βασισμένη σε φυτά.

«Η παρασκευή χορτοφαγικών και vegan φαγητών βασίζεται στην ισορροπία, την αντίθεση της υφής και τα φρέσκα υλικά», λέει η Ravinder Bhogal συγγραφές και ιδρύτρια του Marylebone hotspot Jikoni. Οι ινδικές, ασιατικές και μεσανατολικές κουζίνες, ειδικότερα, προσφέρονται για vegan δίαιτες επειδή είναι πλούσιες σε δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, λαχανικά και σπόρους. Έχουν επίσης την ικανότητα να να δίνουν μια άλλη νοστιμιά στα λαχανικών με νόστιμα καρυκεύματα και πολύπλοκα μείγματα μπαχαρικών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ravinder Bhogal (@cookinboots)

Υιοθέτηση της φόρμουλας.

«Όταν προσπαθείτε να φτιάξετε ένα ισορροπημένο γεύμα, ακολουθήστε αυτόν τον εμπειρικό κανόνα», εξηγεί η Rosemary Ferguson, διατροφολόγος. «Το ένα τέταρτο του πιάτου σας πρέπει να είναι γεμάτο με άπαχη πρωτεΐνη. βιολογικό κοτόπουλο ή γαλοπούλα, ή μπακαλιάρο. Όλα αυτά είναι καλές επιλογές. Το άλλο τέταρτο θα πρέπει να είναι σύνθετοι υδατάνθρακες – καστανό ρύζι, κινόα, γλυκοπατάτα, φαγόπυρο – και το τελευταίο μισό θα πρέπει να είναι ένα ουράνιο τόξο λαχανικών. Προσπαθήστε να έχετε τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες, που σημαίνει ότι λαμβάνετε μια σειρά από θρεπτικά συστατικά για να τροφοδοτήσετε τον οργανισμό σας.»

cover photo unsplash

Ειρήνη Ρισσάκη

Μου αρέσουν τα ταξίδια και η μόδα. Στο μέλλον θα ήθελα να δουλέψω σε κάποιο οίκο μόδας, στο κομμάτι του marketing. Είμαι τελειομανής και μου αρέσουν οι αυθόρμητες αποφάσεις καθώς έτσι ζεις τις ωραιότερες περιπέτειες.  

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue