Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2019%2F06%2Fimages easyblog articles 6109 kytaritida

Αυτοί Είναι Οι 4 «Σύμμαχοι» Στην Καταπολέμηση Της Κυτταρίτιδας

Η όψη φλοιού πορτοκαλιού είναι κάτι που οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν. Σχετίζεται με την κληρονομικότητα, το επιπλέον βάρος (είναι πιο σύνηθες αλλά υπάρχει και σε γυναίκες με φυσιολογικά κιλά), τη διατροφή, τη φυσική δραστηριότητα, το κάπνισμα και την καλή ενυδάτωση . Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, διανύοντας ήδη το καλοκαίρι δεν είναι αρκετός ο χρόνος για θεαματικά και άμεσα αποτελέσματα, αλλά σίγουρα μπορεί να υπάρξει σημαντική βελτίωση και έτσι μπορεί να γίνει η αρχή για να συνεχίσετε όλο το χρόνο να φροντίσετε το σώμα σας και να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας. 

Σύμμαχοι στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι : 

1) Λαχανικά & Φρούτα: Σε καθημερινή βάση πρέπει να υπάρχουν φρέσκα λαχανικά εποχής στη διατροφή σας καθώς και φρούτα (2μερίδες τουλάχιστον). Έχουν αντιοξειδωτική δράση, γεγονός που συμβάλλει στην καταπολέμηση των τοξινών στο σώμα, την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος και στην αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος. Παράλληλα δίνουν σημαντικά για το μεταβολισμό μικροθρεπτικά συστατικά και ενυδάτωση. Tip : Καταναλώστε λαχανικά εποχής. Καθημερινά φροντίστε να υπάρχει μία ‘’πλούσια’’ μερίδα λαχανικών σε κάποιο γεύμα σας. Επιλέξτε για σνακ φρούτα ή φτιάξτε φρέσκο χυμό

2) Βιταμίνη C: Τονώνει τα επίπεδα κολλαγόνου στην επιδερμίδα, δηλαδή της βασικής ουσίας νεότητας του δέρματος, το οποίο προωθεί την ελαστικότητα και διατηρεί τη σφριγηλότητα του. Tip : Κατανaλώστε καθημερινά τροφές με βιταμίνη C. Οι πλουσιότερες πηγές της είναι : είναι φράουλες, ακτινίδια, χρωματιστές πιπεριές, εσπεριδοειδή, μπρόκολο, λάχανο κ.α. Παράλληλα θα μπορούσατε να καταναλώσετε και για κάποιο διάστημα βιταμίνη C σε σκεύασμα (σε αναβράζουσα μορφή ώστε να πίνετε και περισσότερο νερό)

3) Νερό: Ότι πιο φυσικό και απαραίτητο για το σώμα, μιας και αποτελεί μεγάλος μέρος αυτού. Μεταφέρει θρεπτικά συστατικά, συμβάλλει στην επανόρθωση των ιστών μας, βοηθάει την ελαστικότητα του δέρματος και σίγουρα δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα άλλο! Η κατανάλωση νερού διαφέρει στον καθένα ανάλογα και τη σωματική διάπλαση, τη φυσική δραστηριότητα κ.α. Tip : Βάλτε ένα εφικτό στόχο στην κατανάλωση νερού, ξεκινώντας να πίνετε 2ποτήρια περισσότερο απ’ότι συνηθίζατε. Παράλληλα καταναλώστε ροφήματα από βότανα όπως πράσινο τσάι, σημύδα κ.α. τα οποία δρουν αντιοξειδωτικά και αποτοξινωτικά

4) Άσκηση: Η άσκηση πέρα των ευεργετικών επιδράσεων που έχει στην υγεία μας (ψυχολογική και σωματική), δημιουργεί καλύτερη αιμάτωση και βελτιώνει την κυκλοφορία οπότε τοξικά προϊόντα του μεταβολισμού αποβάλλονται ευκολότερα και δεν εναποτίθενται στα λιποκύτταρα, τα οποία λόγο της χημικής τους συγγένειας με το νερό έχουν την τάση να λειτουργούν ως ‘’χώρος αποθήκευσης’’ για τέτοιες τοξικές ουσίες. Tip : Επιλέξτε να μετακινηθείτε με τα πόδια μια στάση παρακάτω και μετά να πάρετε τα μέσα μεταφορά, ‘’οργανωθείτε και δεσμευτείτε’’ με μια φίλη για το περπάτημα ή το γυμναστήριο, επιλέξτε 30’ λιγότερη τηλεώόραση/ ημέρα και πηγαίνετε για περπάτημα-τρέξιμο ή ότι άλλο σε φυσική δραστηριότητα σας ευχαριστεί ασχέτως από την ώρα της ημέρας.

Τέλος, το λεμφικο μασάζ, η κρυολυπόλυση, η κρυοσάουνα και διάφοροι άλλοι ”βοηθητικοί” τρόποι υπάρχουν και συμβάλουν σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, πάντα όμως σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή, όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα.

• Το παραπάνω κείμενο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε απόλυτα υγιείς οργανισμούς!

author artemis drigianaki

Άρτεμις Δρυγιαννάκη, Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής

“Ιδανική Διατροφή” σημαίνει εξατομίκευση των αναγκών του κάθε οργανισμού και προσαρμογή στην καθημερινότητα του κάθε ατόμου. Φροντίζοντας η διατροφή να είναι υγιεινή και ταυτόχρονα απολαυστική, ο οργανισμός αποδίδει στο μέγιστό του χωρίς στερήσεις, περιορισμούς και καταπίεση. Νους, ψυχή & σώμα σε ισορροπία. Αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν το ένα το άλλο.

RECENT

RELATED