Το μπαγιάτικο ψωμί έχει την τιμητική του. Σας παρουσιάζουμε 4 εξαιρετικά γλυκά που βρήκαμε στο mamapeinao.gr όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αντί για το κλασικό ψωμί, μπαγκέτα, ψωμί για τοστ, ψωμί μπριός, ακόμα και το μπαγιάτικο τσουρέκι. Δοκιμάστε τις συνταγές, πειραματιστείτε με τα υλικά που έχετε στο ντουλάπι και το ψυγείο σας και το σίγουρο είναι ότι θα φτιάξετε ένα πεντανόστιμο γλυκάκι!
Γλυκό με κρουασάν και σως καραμέλα
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βάζουμε τα κομμάτια κρουασάν σε πυράντοχο σκεύος. Σε τηγάνι αναμειγνύουμε τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύοντας καλά με κουτάλι, και κατόπιν ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να γίνει καραμέλα, χωρίς να ανακατέψουμε ή να ανακινήσουμε το τηγάνι. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε με το γάλα, ανακατεύουμε καλά και ταυτόχρονα ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύνουμε με τη σως το σκεύος με τα κρουασάν και αφήνουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά. Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά και απολαμβάνουμε.
Γλυκιά πουτίγκα με μήλα και κανέλα
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Σε μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, μετά το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με την κανέλα, ανακατεύοντας γρήγορα ώστε να μη δημιουργηθούν “κόμποι” στην επιφάνεια από την κανέλα. Ρίχνουμε το μείγμα βουτύρου στο μείγμα γάλακτος. Μουλιάζουμε στο υγρό μείγμα το ψωμί και προσθέτουμε από πάνω τα κυβάκια από μήλα. Αφήνουμε για 25 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυράντοχο σκεύος και ψήνουμε για 60 λεπτά.
Σοκολατογλυκό με νουτέλα
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Σε μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Σε ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύουμε τα δύο είδη ζάχαρης, το κακάο και τον καφέ. Ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης στο μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα χτυπημένα αυγά με τη βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών στο μείγμα γάλακτος-ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κυβάκια. Σε τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το 1/4 φλιτζ. νουτέλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν υγροποιηθεί η νουτέλα, αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε τη λιωμένη νουτέλα στο μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε γρήγορα και καλά. Μουλιάζουμε μέσα το ψωμί ή το τσουρέκι για 20 λεπτά. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε πυράντοχο σκεύος και ψήνουμε για 60 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, επικαλύπτουμε με έξτρα νουτέλα και το σερβίρουμε χλιαρό.
Banana bread ή γλυκιά πουτίγκα με μπανάνα
Από την Άννα Ευθυμίου
Βρείτε τη συνταγή εδώ.