Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F11%2FLikewoman kopela kanei kounia

5+1 αλλαγές στη ζωή σου που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου

Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι σπάνια είναι τα «μεγάλα πράγματα» στη ζωή που έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην καθημερινή σου ευτυχία; Τις περισσότερες φορές, είναι τα μικρά πράγματα εκείνα που σου επιτρέπουν να ζήσεις μια καλύτερη ζωή. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να κάνεις μερικές αλλαγές και πριν το καταλάβεις, τα επίπεδα ευτυχίας σου αυξάνονται, η συνολική σου ικανοποίηση βελτιώνεται και μαθαίνεις να αγαπάς τη ζωή ξανά από την αρχή. Εάν χρειάζεσαι κάποια έμπνευση, αυτές είναι μερικές ιδέες που μπορείς να ακολουθήσεις για να ζήσεις μια καλύτερη ζωή!

1| Να ξεκινάς τη μέρα σου με χαμόγελο

Να στιγματίζεις με το χαμόγελό σου κάθε μικρή ή μεγάλη στιγμή σου. Να το αφήνεις αποτύπωμα σε κάθε μέρα σου. Το χαμόγελο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά το άγχος και παράλληλα αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης. Χαμογελώντας, ο οργανισμός αυτόματα ανακουφίζεται από το στρες ενώ οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται καταπολεμούν τις ορμόνες που προκαλούν στρες σε τεράστιο βαθμό.

2| Φτιάξε μια To Do List

Μην υποτιμάς τη δύναμη μιας λίστας! Τα πράγματα που καταγράφουμε είναι εκείνα στα οποία εστιάζουμε και η ύπαρξη μιας λίστας υποχρεώσεων μας κάνει πολύ πιο παραγωγικούς. Επιπλέον, σου δίνει την αίσθηση του ελέγχου και το ότι έχεις καταφέρει κάτι. Ότι δεν πήγε χαμένη η μέρα. Αλλά μην περιορίζεσαι στο να κάνεις λίστες που αφορούν τις καθημερινές σου δουλειές. Κάνε μια με όλες τις διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα ήθελες να κάνεις φέτος, ή με όλα εκείνα τα μέρη που θέλεις να επισκεφθείς.

Likewomangr eftixia kathimerinotita

3| Έχε το μπουκάλι με το νερό ή το παγούρι σου, παντού μαζί σου

Αν και πολλές φορές το παίρνουμε ως δεδομένο, το νερό είναι σύμβολο ζωής. Όλοι γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού στον οργανισμό μας όσον αφορά το σωστό μεταβολισμό ,τις καύσεις και την ορθή λειτουργία των οργάνων. Γι’ αυτό λοιπόν, είναι σημαντικό να έχεις πάντα μπροστά σου το μπουκάλι ή το παγούρι σου, έτσι ώστε να σου υπενθυμίζει να συνεχίζεις να παραμένεις ενυδατωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

4| Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου

Ανεξάρτητα από το αν είσαι εσωστρεφής ή εξωστρεφής, αν σου αρέσει να είσαι συνεχώς γύρω από ανθρώπους ή προτιμάς τη μοναξιά , όλοι θα πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας σε τακτική βάση. Αυτός ο χρόνος σου δίνει τη δυνατότητα να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου, καθώς και να γνωρίσεις καλύτερα τις βαθύτερες επιθυμίες σου.

5| Πες «Ναι» στο υγιεινό φαγητό

Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες είναι απαραίτητες για τη δημιουργία μιας γερής βάσης για την καλή υγεία του οργανισμού μας και δεν έχουν να κάνουν με αυστηρούς διατροφικούς περιορισμούς, ή στερήσεις από τα φαγητά που αγαπάμε. Αφιέρωσε λοιπόν λίγο χρόνο για να ανακαλύψεις το δικό σου υγιεινό στυλ διατροφής και ζωής που θα σε κάνει χαρούμενο και γεμάτο ενέργεια.

Likewomangr eftixia kathimerinotita 1

6| Μην αμελείς την καθημερινή σου γυμναστική

Η τακτική σωματική δραστηριότητα βοηθάει στην καλή ψυχολογία, αφού με τη γυμναστική απελευθερώνονται ενδορφίνες, που συμβάλλουν στην καλή διάθεση, ενισχύεται η αντοχή, η δύναμή σου, γεμίζεις ενέργεια, αυξάνεται η αυτοπεποίθησή σου γιατί εξοικειώνεσαι με το σώμα σου και αισθάνεσαι καλύτερα μέσα σε αυτό, ενώ παράλληλα φεύγει και η όποια ένταση ή το στρες της καθημερινότητας.

Μην περιμένεις ότι η ζωή σου θα αλλάξει αν κάνεις τα ίδια πράγματα, κάθε μέρα.

Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις αυτές τις μικρές αλλαγές, να βελτιώσεις τη ζωή σου και να αναζητήσεις την ευτυχία και την ολοκλήρωση.

Μάθε να σε αγαπάς. Να σε προστατεύεις. Γνώρισε τον εαυτό σου, κάθε πτυχή της προσωπικότητάς σου, αφουγκράσου τις ανάγκες και τα θέλω σου, γιατί εν τέλει εσύ είσαι ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο είσαι αναγκασμένος να “συμβιώσεις” για πάντα.

photos credits unsplash

RECENT

RELATED