5+1 λάθη που κάνουμε όταν βάφουμε τα νύχια μας!

Μπορεί όλες οι γυναίκες να γνωρίζουμε τα βασικά σε ότι αφορά την περιποίηση και το βάψιμο των νυχιών, όμως είναι πιθανόν να κάνετε κάποιο από τα παρακάτω λάθη που επηρεάζουν το αποτέλεσμα και τη διάρκεια του μανικιούρ και του πεντικιούρ σας.

1. Βάφετε τα νύχια σας ενώ είναι βρώμικα

Πλύντε και στεγνώστε καλά τα χέρια σας, καθώς ακόμα και το παραμικρό ίχνος σκόνης, υγρασίας ή προηγούμενου βερνικιού, θα εμποδίσει το καινούριο βερνίκι να κολλήσει καλά πάνω στην επιφάνεια των νυχιών. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, πάρτε μια παλιά οδοντόβουρτσα, βάλτε της λίγο σαπούνι και καθαρίστε σχολαστικά τις γωνίες και το κενό που δημιουργείται κάτω από τα νύχια σας.

2. Δεν προετοιμάζετε την επιφάνεια

Πριν εφαρμόσετε το βερνίκι, πρέπει να καθαρίσετε τα νύχια σας, χρησιμοποιώντας βαμβάκι με ασετόν. Η λιπαρότητα του ασετόν θα αποτρέψει το καινούριο βερνίκι από το να προσκολληθεί στο νύχι.

3. Δε χρησιμοποιείτε βάση

Μία στρώση base coat, δίνει στο βερνίκι μια γερή βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί, άρα θα διατηρηθεί περισσότερο. Επιπλέον, αποτρέπει τον χρωματισμό των φυσικών νυχιών από τα σκουρόχρωμα βερνίκια.

4. Χρησιμοποιείτε λάθος τεχνική

Εφαρμόστε το βερνίκι σας με ομοιόμορφες κινήσεις σε τρεις λωρίδες, μία στη μέση του νυχιού και μία σε κάθε πλάγιο τμήμα. Περιμένετε για δύο λεπτά και στη συνέχεια περάστε το δεύτερο χέρι. Πολύ σημαντικό είναι επίσης να βάζετε μικρή ποσότητα βερνικιού στο πινέλο, επειδή όσο πιο παχιά είναι η στρώση, τόσο πιο πολύ αργεί να στεγνώσει και τόσο πιο εύκολο είναι να σας χαλάσει μετά από λίγη ώρα.

5. Δεν φοράτε top coat

Όταν το μανικιούρ σας τελειώσει, πρέπει να σταθεροποιήσετε το βερνίκι περνώντας μια στρώση top coat. Υπάρχουν μερικά top coats που στεγνώνουν γρήγορα, ότι όμως κερδίζετε σε χρόνο, το χάνετε σε προστασία, οπότε επιλέξτε καλύτερα ένα top coat που στεγνώνει αργά, αλλά αφήνει ένα πιο σκληρό τελείωμα.

6. Δεν το συντηρείτε σωστά

Είναι πολύ σημαντικό, για να διατηρηθεί το μανικιούρ, να προσέχετε τα χέρια και τα νύχια σας. Για παράδειγμα, όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι και τρίβετε με συρματάκι ή χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά, πρέπει οπωσδήποτε να φοράτε γάντια. Κάθε επόμενη ημέρα, καλό θα ήταν να περνάτε ένα top coat που στεγνώνει γρήγορα για επιπλέον λάμψη και συντήρηση.

 
Ευχαριστούε το tipsgianuxia

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue