Skip to main content
likewoman heels2 e1701854596916 dce40d9d

5 hacks για να μην πονάτε όταν φοράτε ψηλοτάκουνα

Τα tips που δεν ξέρατε ότι χρειάζεστε. 

Πόσες έχετε πιάσει τον εαυτό σας να πονάει μετά από έστω και λίγη ώρα πάνω σε τακούνια; Όταν, δε, οι ώρες είναι πολλές, το αποτέλεσμα είναι να υποφέρετε και να γυρνάτε στο σπίτι κουτσαίνοντας. Φέτος τις γιορτές, όπου οι έξοδοι θα είναι πολλές και τα outfits θα περιλαμβάνουν ψηλοτάκουνα, ας δεσμευτούμε όλες μας να μάθουμε πώς να φοράμε τακούνια για περισσότερα από 30 λεπτά κάθε φορά, και ιδού, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πραγματικά τρόποι που το κάνουν πιο εύκολο. Για πρώτη φορά, θα φοράμε γόβες με αυτοπεποίθηση σε όλα τα γιορτινά μας πάρτι —και αυτό θα το έλεγα νίκη.

Σπάστε τα πριν τα φορέσετε

Μπορεί να είναι δελεαστικό να φορέσετε αυτό το λαμπερό ζευγάρι τακούνια κατευθείαν από το κουτί και ακούστε, το καταλαβαίνουμε. Αλλά πριν το κάνετε, αφιερώστε λίγο χρόνο για να τα «σπάσετε». Ο πιο εύκολος (και γρήγορος) τρόπος για να «σπάσετε» ένα νέο ζευγάρι γόβες; Φορέστε ένα χοντρό ζευγάρι κάλτσες, μετά βάλτε τα παπούτσια και ζεστάνετέ τα με το πιστολάκι σας. Ο συνδυασμός των καλτσών με τη ζέστη θα τις διαμορφώσει στα πόδια σας σαν να τις φοράτε για εβδομάδες. Και κάπως έτσι αποφεύχθηκε η κρίση.

likewoman heels

Κάντε focus στο περπάτημα

Το να περπατάς με ένα ζευγάρι τακούνια δεν είναι το ίδιο με το περπάτημα με ένα ζευγάρι φλατ παπούτσια. Θέλει λίγη στρατηγική. Όταν περπατάτε με τακούνια, θα πρέπει να πιέζετε το έδαφος ασκώντας δύναμη από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα, όχι σε όλη την πατούσα. Αντί να βάζετε δηλαδή ολόκληρο το πόδι σας κάτω ταυτόχρονα, βεβαιωθείτε ότι ξεκινάτε πάντα το βήμα σας με τη φτέρνα για να κάνετε τη βόλτα σας να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσική, ακόμα κι αν είστε αρχάριοι.

Περπατάτε αργά

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να προσπαθείτε να περπατάτε με τα τακούνια σας με την ίδια ταχύτητα που περπατάτε με άλλα παπούτσια, οι πιθανότητες δε θα τελειώσουν καλά (μόνο η Carrie Bradshaw είναι ικανή για αυτό). Εκτός από το περπάτημα από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα, προσπαθήστε να επιβραδύνετε το περπάτημά σας. Ακόμα κι αν αισθάνεστε άβολα επειδή είναι λίγο πιο αργό από το πώς θα κινούσασταν υπό άλλες συνθήκες, θα σας φανεί πολύ λιγότερο άβολο από το να προσπαθείτε να τα βάζετε αν δε φοράτε συχνά τακούνια.

Λάβετε υπόψη το ύψος

Αν και υπάρχουν στιλέτο πέντε ιντσών (και μπορεί να είναι αυτό που σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τα τακούνια), σίγουρα όμως δε χρειάζεται να είναι αυτό που επιλέγετε. Εάν είστε αρχάριες με τακούνια (ή απλώς δε σας αρέσει να τα φοράτε), επιλέξτε ένα ύψος τακουνιού τριών ιντσών ή και χαμηλότερο και αφήστε τα ψηλά στις πιο έμπειρες. Σταδιακά μπορείτε να ανεβαίνετε ύψος.

likewoman heels3

Προετοιμαστείτε

Υπάρχουν ένα εκατομμύριο προϊόντα που μπορούν να κάνουν πιο υποφερτό το να φοράτε τακούνια —και θα ήταν παράλειψη να μην τα εκμεταλλευτούμε. Έχετε στενά πόδια που γλιστρούν γύρω στα τακούνια; Χρησιμοποιήστε λαβές φτέρνας. Έχετε ένα ζευγάρι που σας αφήνει μια φούσκα στη φτέρνα ό,τι κι αν κάνετε; Δοκιμάστε υγρούς επιδέσμους. Ανεξάρτητα από το ποιο είναι το πρόβλημά σας, υπάρχει ένα προϊόν που μπορεί να σας βοηθήσει να το διορθώσετε. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δε θα χρειαστείτε μια βοήθεια όλη τη νύχτα, κρατήστε κάτι βοηθητικό στην τσάντα σας σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

Φωτογραφίες: Unsplash

Αρθρογραφώ από το 2014, και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς τη συγγραφή. Το skincare είναι η μεγάλη μου αγάπη, αφού πιστεύω πως προηγείται του μακιγιάζ. Πλέον διαθέτω το δικό μου beauty eshop, το dewers.gr, όπου διαδίδω το μήνυμα του skincare και του πολυπόθητου dewy skin. Είμαι δεινή αναγνώστρια περιοδικών και βιβλίων, και λατρεύω τα ταξίδια και τη φωτογραφία.

RECENT

RELATED