5 ιδέες να «γεμίσεις» τις μπαταρίες σου αυτό το καλοκαίρι

Το Καλοκαίρι έφτασε για τα καλά, κάποιοι από εμάς έχουμε ήδη αρχίσει και τις πρώτες εξορμήσεις στις παραλίες .

Οι ρυθμοί λίγο χαλαρώνουν και όλοι μπαίνουμε σε mood Καλοκαιριού.

Τι πρέπει να κάνει όμως κανείς για να αποφορτιστεί πλήρως το φετινό καλοκαίρι και να διώξει από πάνω του την πίεση ενός αντικειμενικά δύσκολου χειμώνα.

Αρχικά αρνήσου κάθε είδος δέσμευσης, απόλαυσε την ελευθερία σου, άσε  τα μη και τα πρέπει, σταμάτα να βάζεις κανόνες που σε περιορίζουν και σε κρατάνε πίσω. Το σημαντικότερο μην  προγραμματίζεις και την παραμικρή λεπτομέρεια στην ζωή σου. Αφέσου στις επιθυμίες και τα θέλω σου, άκου την κουρασμένη φωνή του εαυτού σου χωρίς τύψεις.  Ξέχνα για λίγο τον χρόνο που σε πιέζει, άσε πίσω σου το άγχος και τις υποχρεώσεις.  Το να προγραμματίζεσαι δεν είναι απαραίτητα κακό, ωστόσο αυτό το καλοκαίρι βγες για λίγο εκτός προγράμματος.  Εξάλλου όπως λένε, τα απρόοπτα είναι και τα καλύτερα.

Προσπάθησε να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου, κανόνισε ένα χαλαρό μπάνιο με μερικές καλές φίλες. Διώξε τους  τοξικούς ανθρώπους και τις τοξικές σκέψεις από το μυαλό σου και δούλεψε την σχέση σου με τον εαυτό σου.  Τόνωσε την αυτοπεποίθησή σου, ενδιαφέρσου για την ψυχική σου υγεία και ηρεμία .

Κάνε λίγη αποτοξίνωση από τα Social Media, άσε την στιγμή να σε παρασύρει. Κλείσε για λίγο τον υπολογιστή, άφησε το facebook και το Instagram. Αποθήκευσε στο σκληρό δίσκο της μνήμης της αναμνήσεις για να παίρνεις δύναμη τις δύσκολες μέρες του χειμώνα.

Απόλαυσε το παρόν και άφεσε για λίγο το άγχος για το μέλλον ακόμη και αν αυτό είναι μπροστά σου. Άσε τα κύματα της θάλασσας να σε παρασύρουν στον ρυθμό τους . Χόρεψε, τραγούδησε και απόλαυσε για λίγο την θέα ενός καλοκαιρινού ηλιοβασιλέματος.

Τέλος αν σου αρέσει το διάβασμα, άδραξε την παραμικρή ευκαιρία για χαλαρή και εποικοδομητική «μελέτη» είτε στην παραλία είτε στο μπαλκόνι με ένα δροσιστικό ρόφημα ή μια καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα της επιλογής σου.

Και αν νομίζεις πως αυτά είναι πολλά, άκου το πιο σημαντικό: Χαλάρωσε και άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο να διαλέξει τι επιθυμεί!

Καλό Καλοκαίρι να έχουμε!

 

 

Ανδριανή Κακογιάννη

Όλοι μας έχουμε κάτι που μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Για εμένα αυτό είναι το γράψιμο! Πάντα με βοηθά να χαλαρώνω και να αποφορτιζομαι από το άγχος της ημέρας. Ελπίζω να νιώσετε και εσείς το ίδιο με τα άρθρα μου.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue