Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2019%2F11%2Fimages easyblog articles 2393 lathi pou kanoume stin diatrofi mas

Αυτά Είναι Τα 5 Λάθη Που Κάνουμε Στη Διατροφή Μας Και Δε Χάνουμε Βάρος

Οι καθημερινές υποχρεώσεις και ο γρήγορος ρυθμός ζωής που έχουμε, συμβάλλουν πολλές φορές αρνητικά στον οργανισμό μας και στην προσπάθεια μας για απώλεια σωματικού βάρους.
 
Μερικές φορές είμαστε τόσο απασχολημένοι που αμελούμε τη σωστή διατροφή και κάνουμε τα μεγαλύτερα λάθη, καταναλώνοντας απαγορευμένες τροφές και παραλείποντας βασικές αρχές για μια ισορροπημένη διατροφή. 
 
Δεν τρώμε πρωινό: Το πρωινό γεύμα βοηθά στη ρύθμιση του σωματικού βάρους: Σύμφωνα με τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα, τα άτομα που παραλείπουν το πρωινό γεύμα, τείνουν να έχουν υψηλότερο σωματικό βάρος και μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας. Η παράλειψη του πρωινού μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο αίσθημα πείνας κατά τη διάρκεια της μέρας άρα και υπερκατανάλωση τροφής, η οποία σταδιακά μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους. Η ισορροπημένη διατροφή και η κατανάλωση πρωιονού γεύματος μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια απώλειας βάρους αλλά και στη διατήρηση της απώλειας.
 
Δεν πίνουμε νερό: Το νερό βοηθά στη μείωση βάρους, στον έλεγχο της πείνας και διευκολύνει τον οργανισμό να διασπάσει τα λίπη με μεγαλύτερη ευκολία. Δεν παχαίνει γιατί δεν περιέχει θερμίδες ενώ ακόμη και 1,5 ποτήρι νερό το πρωί αυξάνει το μεταβολισμό κατα 24%.
 
Συχνά και μικρά γεύματα(3-4 ώρες): Τα συχνά και μικρά γεύματα μας βοηθούν να αποφύγουμε την υπερκατανάλωση τροφών και αυτό γιατί νιώθουμε λιγότερο πεινασμένοι. 
Tip:  Να καταναλώνουμε ανα 3 ώρες πρωτεινούχα γεύματα, να τρώμε αργά το γεύμα μας (20′ min)  για μεγαλύτερο κορεσμό καθώς και να φροντίζουμε το γεύμα πριν τον ύπνο να είναι ελαφρύ και 2-2,5 ώρες νωρίτερα.
 
Εξαντλητικές δίαιτες: Οι εξαντλητικές και στερητικές δίαιτες  θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία μας. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η απώλεια βάρους θεωρείται ασφαλής όταν κυμαίνεται μεταξύ 2-4 κιλών ανά μήνα. Αυτά τα προγράμματα διατροφής έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρές διατροφικές ελλείψεις σε βασικά θρεπτικά συστατικά και πολλές φορές το αντίθετο επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή αύξηση σωματικού βάρους.
 
Δεν κάνουμε γυμναστική.  Για να είναι ολοκληρωμένο και ισορροπημένο ένα πρόγραμμα διατροφής χρειάζεται και εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής, το οποίο  θα ενισχύσει  την προσπάθεια για απώλεια βάρους ( 3-5 φορές την εβδομάδα  γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο και γενικά αερόβια γυμναστική με λίγα βαράκια) .
 
 

SHARE

RECENT

RELATED