5 Πράγματα που πρέπει να κάνετε για να προετοιμαστείτε για τη νέα χρονιά

Η νέα χρονιά πλησιάζει γοργά.

Ελάτε να αποχαιρετήσουμε το δύσκολο 2020 και να προετοιμαστούμε για το 2021, ελπίζοντας ότι θα είναι μια χρονιά γεμάτη χαμόγελα και ευχάριστες αναμνήσεις μόνο.

marliese streefland cXCsdfeyJS8 unsplash

1. Κάντε ένα διάλειμμα 

Μήπως μόλις μπήκατε σε κλίμα “εκτός γραφείου”; Συγχαρητήρια! Ευκαιρία να το εφαρμόσετε κατά γράμμα. Σταματήστε λοιπόν να σκέφτεστε την δουλειά και την ατελείωτη λίστα με τις υποχρεώσεις σας και προς Θεού … τσεκάρε τα e-mails σας από τον καινούργιο χρόνο. Κάντε ένα πραγματικό “detox” και ξεκινήστε χαλαρά. Όλα θα είναι στη θέση τους και θα σας περιμένουν όπως πάντα, απλά θα έχετε περισσότερη όρεξη για δουλειά!

2. Χαλαρώστε

Οι γιορτές μπορεί να συνοδεύονται από άγχος ώστε να τελειώσετε τις τελευταίες εκκρεμότητες, να ψωνίσετε (παραλάβετε) τα τελευταία δώρα και να κάνετε τις όποιες προετοιμασίες. Όμως μόλις απομακρυνθείτε από τη δουλειά, ξεχάστε τα όλα, βάλτε να παίζει γιορτινή μουσική και μπείτε σε γιορτινό κλίμα. Οι γιορτές πρέπει να είναι μικρές στιγμές ευτυχίας και χαράς κοντά σε αγαπημένα σας πρόσωπα. Αφήστε το άγχος πίσω και απλά απολαύστε αυτές τις στιγμές.

3. Διασκεδάστε με σύνεση

Μην φορτώσετε τον εαυτό σας με πολλές γιορτινές υποχρεώσεις και προς Θεού μην το παρακάνετε με το ξενύχτι. Εκμεταλλευτείτε αυτές τις ημέρες και ξεκουραστείτε. Δείτε το ως μια ευκαιρία για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά δυναμικά και γεμάτες ενέργεια.

eugene zhyvchik X1ZKSc6NMWA unsplash scaled

4. Ρίξτε τους ρυθμούς

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από μια γιορτινή ταινία ή μια βραδιά με κρασάκι μπροστά στο τζάκι. Επίσης αυτές τις ημέρες είναι μια καλή ευκαιρία να διαβάσετε εκείνο το βιβλίο που έχετε αφήσει εδώ και καιρό στη μέση ή επιτέλους να διαβάσετε το βιβλίο που πάντα θέλατε αλλά δεν είχατε χρόνο.

5. Θέστε νέους στόχους

Εκμεταλλευτείτε αυτές τις ημέρες και θέστε τους στόχους σας για τη νέα χρονιά. Προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους. Σκεφτείτε τη ζωή σας και επικεντρωθείτε σε εκείνους τους τομείς που θέλετε να βελτιώσετε. Καταγράφοντας μάλιστα τους στόχους σας σε ένα χαρτί, σας βοηθά πολύ στο να τους εμπεδώσετε και να τους επιτύχετε. Μην ξεχάσετε να βάλετε και deadlines για καθένα από τους στόχους σας αλλά μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας.

 

Ιωάννα Λυμπεροπούλου Blogger

Εργαζόμενη μητέρα, σύζυγος, γυναίκα, blogger

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue