Skip to main content
Likewomangr chanel fashion show 77bf8345

5 πράγματα που κρύβονται πίσω από το Animal-Centric SS23 couture show της Chanel

Ο παγκοσμίου φήμης οίκος Chanel, μας έχει χαρίσει ανά τα χρόνια και τις σεζόν αξέχαστα shows, που έχουν χαράξει την ιστορία της μόδας και θα εξυμνούνται για πολλά χρόνια.

Μήπως και το πιο πρόσφατο show ανήκει σε ένα από αυτά;

Η Virgie Viard, γνωστή και ως η Creative Director του οίκου Chanel, σε συνεργασία με τον Xavier Veilhan, με τον οποίο έχει υπάρξει συνεργασία πολλές φορές στο παρελθόν, ήρθαν ξανά σε επαφή, με σκοπό την δημιουργία του spring/summer 2023 collection.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @chanelofficial

Συγκεκριμένα, ο Bruno Pavlovsky, ως πρόεδρος του οίκου αναφέρει “Για τρίτη φορά η Virgie συνεργάζεται με τον Xavier, γεγονός που από μόνο του είναι πολύ καλή αφετηρία για τη νέα κολεξιόν. Εδώ, θα δούμε μία νέα εμπειρία, που προσεγγίζει το χώρο της μόδας με νέα στοιχεία που δεν βλέπουμε συχνά, τα οποία ωστόσο, μας λένε μία ιστορία. Είναι το όραμά της για ένα Βεστιάριο της Chanel, υπό μία πιο μοντέρνα προσέγγιση”. Επιπλέον, ανέφερε ο ίδιος πριν την έναρξη του show “Το βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον να επικαλεστούμε τις σχέσεις των ζώων, συγκρίνοντάς τες με τον τρόπο που λειτουργεί η κοινωνία μας. Αυτή τη φορά ήθελα να κινηθώ με άμεσο και ευθύ τρόπο, με ελαφρότητα και φαντασία, χωρίς να είμαστε αθώοι και αδαείς”. Ακόμη, παρατηρείται μία ωμότητα, και χαρακτηριστικά μινιμαλισμού στη δημιουργία του set-up. Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα ανάλαφρο, θυμίζοντας τη κολεξιόν του 1992, “Don’t You Want Me”.

Μεγάλη πηγή έμπνευσης για την φετινή κολεξιόν αποτέλεσαν οι παρελάσεις. Κατάφερε να χρησιμοποιήσει χρώματα όπως το λευκό και το μαύρο, με μικρές αναφορές σε χρώματα όπως το dusty pink, το γκρι και nudes.

Για τη Chanel το εν λόγω show αποτελεί ένα από τα πολλά που θα ακολουθήσουν το 2023. Μέσα από όσα θα δούμε παρακάτω, φαίνεται κυρίως μέσω των φορεμάτων, ένα κλασσικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τον οίκο, αλλά και μία στροφή προς πιο μοντέρνα και σύγχρονη οπτική των πραγμάτων για το νέο έτος. “Είναι σημαντικό για εμάς να συνεχίσει να υπάρχει σύνδεση των παλιών γενιών με την αίσθηση του κλασικού και να καταφέρουν αυτά τα δύο να συνυπάρξουν”, αναφέρει ο Pavlovsky.

Επιγραμματικά τα 5 πράγματα που παρουσίασε η Chanel στο σόου της:

-Το σετ παράστασης παρουσίαζε κινούμενα ζωάκια από χαρτόνι

-Ήταν ένας διάλογος ανάμεσα στο σκηνικό και τη συλλογή

-Καλαίσθητα μοτίβα κοσμούσαν τη συλλογή

-Ήταν εμπνευσμένο από παρελάσεις

-Το Fashion Manifesto έρχεται στο V&A

Παρακάτω βλέπουμε μία σειρά από looks που κέρδισαν ήδη τις εντυπώσεις, και πρόκειται να δούμε στοιχεία τους αρκετά τους επόμενους μήνες, και ίσως και χρόνια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WWDJAPAN (@wwd_jp)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lamya Al Shareef (@moodapproach)

 

 

Εριάννα Κρόκου

Σπουδάζω Φιλοσοφία και Ψυχολογία. Ανακάλυψα την αγάπη μου για την αρθρογραφία σε αρκετά μικρή ηλικία, όπως και την επιθυμία μου να μοιράζομαι σκέψεις μου για θέματα κοινωνικής φύσεως, αλλά και για θέματα γύρω από τον χώρο του lifestyle και της μόδας. Η μόδα αποτελεί έναν από τους βασικούς τρόπους έκφρασης της προσωπικότητας, αλλά και της διάθεσης μου. Follow me on this journey.

RECENT

RELATED