Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F10%2Flikewomangr alexander mcqueen fashion show

5 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Visionary SS23 Show του Alexander McQueen

Ψάχνοντας την ανθρωπότητα στο show του Alexander McQueen για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 δημιουργήθηκε μια συλλογή που αφορούσε την αναζήτηση της ανθρωπιάς και της ανθρώπινης σύνδεσης.

Η Sarah Burton για τον Alexander McQueen προσέλκυσε πρωταγωνιστές της πρώτης σειράς, συμπεριλαμβανομένων των Janet Jackson, Maria Sharapova και άλλων. Η μία και μοναδική Naomi Campbell παρευρέθηκε επίσης στο σόου, η οποία έδωσε εντυπωσιακές εμφανίσεις σε μεγενθυμένα prints, μαύρο μαλλί και πλέγμα στο Greenwich Naval College στο Λονδίνο.

Η καθαρή, αιχμηρή ραπτική του Burton ήταν απολύτως εμφανής στη γκάμα των περιθωρίων ραφίας και των γλυπτικών σχεδίων που εκτίθενται. Κάντε κύλιση για να δείτε την πλήρη συλλογή.

Τι μας άφησε βλέποντας το διαφορετικό show του σχεδιαστή;

1| Η show ήταν αφιερωμένο στην συνείδηση

Το show του Alexander McQueen μπορεί να έλαβε χώρα μέσα σε μια τεράστια διαφανή φούσκα, αλλά το μήνυμα της Sarah Burton ήταν:

«Είναι να βλέπεις πράγματα και να μην περπατάς με κλειστά μάτια – να βλέπεις ο ένας τον άλλον! Βλέποντας την ανθρωπιά, αναγνωρίζοντας ο ένας τον άλλον να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον», είπε μετά από μια εκπομπή, μήνυμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα είδος αφύπνισης μετά την εβδομάδα μόδας.

Το μήνυμά της προσπάθησε να δώσει μαθήματα συνείδησης, επίγνωσης και συνδεσιμότητας που μάθαμε όλοι κατά τη διάρκεια των περιόδων καραντίνας, που τώρα φαίνονται εύκολα να ξεφεύγουν από το μυαλό στη φασαρία της μεταπανδημικής ζωής.

2| Η συλλογή περιείχε μάτια

Η συλλογή είχε ξεκινήσει από το Moving to Mars, την έκθεση που επιμελήθηκε το Design Museum λίγο πριν την πανδημία.

«Στο τέλος του μουσείου υπήρχε μια εικόνα της Γης και ήταν το πιο όμορφο πράγμα. Σε έκανε να σκεφτείς, στην πραγματικότητα, τα έχουμε όλα, αν ο καθένας ανοίξει τα μάτια του και τα χρησιμοποιήσει για να δει τι ομορφιά υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο στον οποίο ζούμε», είπε η Burton. Ενέπνευσε ρούχα διακοσμημένα με το μάτι ως σύμβολο της συνείδησης.

 «Πραγματικά έχει να κάνει με το πώς να ανακαλύψεις την ανθρωπιά σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς που ζούμε. Αυτό αντιπροσωπεύει το μάτι. Είναι το πιο μοναδικό σύμβολο της ανθρωπότητας», σκέφτηκε η Burton.

3| Υπήρχαν κεντήματα Hieronymus Bosch

Απηχώντας μια μακροσκοπική άποψη της Γης, η Burton έφερε τους πίνακες της Αναγέννησης του Hieronymus Bosch για να επεξηγήσει την άποψή της. Προκαλούμενες εντυπωσιακά μέσω της επιφανειακής διακόσμησης σε φορέματα, οι κινούμενες, συνθέσεις του καλλιτέχνη μπήκαν σε έναν διάλογο με το μοτίβο των ματιών, με τρόπους που πρακτικά σε ανάγκασαν να κοιτάξεις πιο προσεκτικά.

«Όταν κοιτάς αυτά τα τρίπτυχα και αυτούς τους πίνακες, είναι τόσο όμορφα. Αλλά όταν κοιτάξετε πιο προσεκτικά, υπάρχει μια πολύ σκοτεινή αφήγηση εκεί, είναι η περίεργη αντιπαράθεση της ανθρωπότητας που συμπεριφέρεται με τον έναν τρόπο και της φύσης με άλλον», εξήγησε η Burton.

«Είναι σχεδόν σαν να βρισκόμαστε σε μια άλλη σκοτεινή εποχή», συνεχίζει, αναφερόμενη σε μια εποχή μετά την πανδημία που ορίζεται από τα πάντα, από την εισβολή μέχρι τον πληθωρισμό. «Είναι κάτι που πάντα κοιτούσαμε στον McQueen: ζωή, καταστροφή, ομορφιά».

4| Ο χώρος του bubble ήταν ανακυκλώσιμος

Το να βρίσκεσαι μέσα στη φούσκα του Burton ήταν παρά μόνο φούσκα. Αντίθετα, το σόου του παρείχε κάποια αναγκαία προοπτική σε μια σεζόν που μοιάζει με την απόλυτη επιστροφή της εβδομάδας μόδας μετά την πανδημία, με όλη τη φρενίτιδα, και την τρέλα που συνεπάγεται. Αν η φούσκα φαινόταν γνωστή, είναι επειδή ήταν. Πριν από έναν χρόνο, τον Οκτώβριο του 2021, το brand έφτιαξε την ίδια ακριβώς φούσκα πάνω σε ένα 10όροφο γκαράζ στο Tobacco Dock για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2022. «Θέλαμε να είμαστε σε έναν χώρο που θα ήταν πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμος. Είχε αποθηκευτεί και την χρησιμοποιήσαμε ξανά. Απλά βάψαμε το δάπεδο άσπρο» εξήγησε η Burton. Προσθέτοντας ότι το 95 τοις εκατό των υφασμάτων που χρησιμοποιήθηκαν στη συλλογή ήταν βιώσιμα.

Ειρήνη Ρισσάκη

Μου αρέσουν τα ταξίδια και η μόδα. Στο μέλλον θα ήθελα να δουλέψω σε κάποιο οίκο μόδας, στο κομμάτι του marketing. Είμαι τελειομανής και μου αρέσουν οι αυθόρμητες αποφάσεις καθώς έτσι ζεις τις ωραιότερες περιπέτειες.  

RECENT

RELATED