Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2020%252F03%252Fimages easyblog articles 3353

6 Συμβουλές Για Να Χάσετε Κιλά Κατευθείαν Τον Λευκό Οίκο

Η απώλεια βάρους δεν είναι και πυρηνική φυσική, σωστά; Απλώς τρώμε λιγότερο, γυμναζόμαστε περισσότερο και «πεθαίνουμε» μέσα μας όταν λέμε «όχι» σε μια τούρτα. Ουπς, λάθος, συγγνώμη!

Σύμφωνα με τον Dr. Brian Wansink, τον άνθρωπο που έχει περάσει από τον Λευκό Οίκο και έχει επιβλέψει τις διατροφικές οδηγίες των ΗΠΑ, υπάρχουν πολλά περισσότερα για να χάσουμε βάρος από τη δύναμη της θέλησης και μόνο. Μένοντας μόνιμα «απομακρυσμένοι» από τα κιλά σημαίνει ότι «ξεγελάμε τον εαυτό μας» κάνοντας πιο υγιείς επιλογές και όχι απλώς, ξέρετε, εφαρμόζοντάς τες.

Επομένως, πώς θα κάνουμε αυτά τα κόλπα στον εαυτό μας;

Μασάμε τσίχλα ενώ ψωνίζουμε

Όλοι γνωρίζουν ότι όταν ψωνίζουμε και ταυτόχρονα είμαστε πεινασμένοι, είναι μια κακή ιδέα, αλλά ακόμη κι αν δεν έχουμε πολύ όρεξη για φαγητό εκείνη τη στιγμή, τα supermarkets έχουν σχεδιαστεί για να μας κάνουν να αγοράζουμε περισσότερα τρόφιμα από ό, τι πραγματικά χρειαζόμαστε και μπορεί επίσης να προκαλέσουν διατροφικούς πόθους. Ο Brian Wansink συμβουλεύει ότι η τσίχλα μπορεί να βοηθήσει στο να το ελέγξουμε αυτό.

«Οι μελέτες μας δείχνουν ότι η φρεσκάδα μέντας μπορεί αποτελεσματικά να περιορίσει τα διατροφικά πάθη, καθιστώντας πιο δύσκολο να φανταστεί κανείς τις λεπτομερείς αισθήσεις των τραγανών τσιπς ή ενός κρεμώδους παγωτού» εξηγεί ο ίδιος. «Πραγματικά, ένα κομμάτι τσίχλας είναι αρκετό για να μειώσει τις αγορές πρόχειρου φαγητού κατά επτά τοις εκατό».

chhwhe

Ακολουθείστε το φως

Σίγουρα, φαντάζει πιο άνετο και πιο ρομαντικό να απολαμβάνετε το γεύμα σας σε ένα εστιατόριο με χαμηλό φωτισμό, αλλά η έλλειψη φωτός μπορεί να οδηγήσει σε μερικές όχι χαριτωμένες θερμιδικές επιλογές. Η κατανάλωση φαγητού δίπλα σε ένα παράθυρο μπορεί να σημαίνει ότι υποσυνείδητα επιλέγετε υγιεινές τροφές, ενώ μπορείτε να δείτε καλύτερα τι είναι στο πιάτο σας, συν του ότι το φυσικό φως μπορεί να κάνει τα πράσινα, φρέσκα τρόφιμα να φαίνονται πιο ελκυστικά.

Οι λέξεις περιέχουν θερμίδες

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, το να τρώτε έξω μπορεί να είναι ένας εφιάλτης, ειδικά όταν τα μενού είναι γραμμένα και σχεδιασμένα για να προωθούν τα πιο επικερδή προϊόντα χρησιμοποιώντας δελεαστικές λέξεις.

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η λέξη «βούτυρο» προσθέτει κατά μέσο όρο 102 θερμίδες, στοιχεία που περιγράφονται ως «τραγανά» μπορεί να έχουν επιπλέον 131 θερμίδες και τα προϊόντα που περιγράφονται ως «εποχιακά», «ψητά» ή «μαριναρισμένα» έχουν 60 θερμίδες λιγότερες από τα αντίστοιχά τους.

Πιείτε κόκκινο κρασί από ένα ποτήρι σαμπάνιας

Πίνοντας το αγαπημένο σας κρασί από λάθος ποτήρι μπορεί να ακούγεται σαν ένα κόμμα faux pas, αλλά είναι κάτι που μας αδυνατίζει . Έχουμε την τάση να κρίνουμε τα ποτήρια μας από το ύψος περισσότερο αλλά το ψηλότερο και λεπτότερο ποτήρι σαμπάνιας θα σας κάνει να καταναλώσετε 12 τοις εκατό λιγότερο προϊόν από ό, τι αν πίνατε από ένα ποτήρι κρασιού σαν μπωλ.

category image 1

Ξεγελάστε τον εαυτό σας με άσκηση

Οι άνθρωποι που ασκούνται για να χάσουν βάρος ειδικά, μπορεί συχνά να έχουν φτωχά αποτελέσματα διότι είναι περισσότερο διατεθειμένοι να αντισταθμίσουν το κάψιμο των θερμίδων με μεγαλύτερη κατανάλωση φαγητού στη συνέχεια. Αντ΄αυτού, κάντε βόλτες και δείτε τις ασκήσεις ως «τόνωση» ή «ενίσχυση» και όχι ως δραστηριότητες καύσης θερμίδων.

Φρέσκος καθαρός αέρας

Ο Dr. Wansink συνιστά να ψεκάζουμε τον αέρα με ένα σπρέι καθαρισμού από εσπεριδοειδή, αποσμητικό χώρου με άρωμα λουλουδιών ή να έχουμε ένα βάζο με πολύ αρωματικά λουλούδια. Προφανώς, αυτές οι μυρωδιές μπορούν να σταματήσουν τα διατροφικά ατοπήματα δεδομένου ότι, αλληλοεπιδρούν με την ικανότητα του εγκεφάλου να δίνει τις εντολές για το τι θέλει να φάει. Εάν το κάνετε αυτό, οι μυρωδιές αυτές μπορεί και να σας κάνουν να επιδοθείτε στο φαγητό λιγότερο.

 ac289d77ee119fc7112f99e526772676

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED